sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Lomaviikko = touhuviikko

Helteinen maanantai aloitettiin kimppalenkilla Pakin kanssa. Kaksikko tulee edelleen hyvin juttuun, tosin tänään oli pari pientä rähähdystä, muttei mitään vakavaa... Positiivista näissä rähäköissä oli se, ettei Taavi mennyt niistä ollenkaan lukkoon niin kuin viime syksynä meni kuullessaankin jonkun vähän ärisevän.

Kesä on tullut, mittarissa +30*C, joten tehtiin melko lyhyt rauhallinen lenkki, jonka aikana pojat kahlaili kaikki kuraojat :) Tänä kesänä Taavi pitäisi opettaa uimaan. Se kyllä kahlailee mielellään, mutta jalkojen on yletyttävä pohjaan....

Illalla köytiin isojen koirien ryhmätottiksessa, helle oli tainnut verottaa porukkaa ja meitä oli vain neljä. Tunnin aiheena perusasento, paikkamakuu, istuminen, seuraaminen ja lopuksi luoksetulo.

Perusasento on meillä ihan hyvä, seuraamisessa pitäisi kiireesti päästä eroon nameista (helpommin sanottu kuin tehty).  Miks ihmeessä pennulle opetetaan imutus, kun siitä on niin vaikea päästä pois!?? Ollaan nyt tehty ihan vain sitä, että perusasennossa 'seuraa' -käskyllä Tapsa ottaa katsekontaktin ja saa jo siitä palkan. Varsinaista seuraamista tehtiin yhden askeleen verran ja sitten palkka. Muista: käsi saumaan ja isompi askel!

Istuminen on ehkä Taavin vahvin liike, se onnistuu ilman mitään käsiapuja, mutta maahanmenoihin se taas tarvii apuja, vaikka kevättalvella se oli tosi hyvällä mallilla... Mutta maahan mentyään Taavi pysyy siellä aika hyvin, vielä en ihan hirveitä uskalla kotipihan ulkopuolella vaatia. Lopun luoksetulo oli hyvä ja vauhdikas.


Tiistaina käytiin iltapäivällä vähän tottistelemassa parin naisen kanssa. Taavin kanssa hinkattiin seuraamista ja mä tuskailin namista eroon pääsyä. Peränkäyttöharjoitukset oli mulle uus juttu ja niitä ruvetaan treenaamaan tehostetusti. Noutoa tehtiin pari niin, että kapula oli mun ja Tapetsun välissä ja se toi kapulan siitä. Vauhtia vois olla enemmän, mut positiivista oli se, et häiriöt (frisbeegolffaajat, jalkapallojunnut lenkillä ja autot) eivät juurikaan haitanneet tänään Taavia. Tehtiin myös yks valmis nouto, muuten hyvä, mut hidas. Lopuksi pari luoksetuloa ja tänään ne olisivat kaivanneet vähän vauhtia lisää.

Illalla oltiin pelastushakuharjoituksissa. Hellekelien jatkuessa tehtiin vain kaks ukkoa per koira. Taaville taas kaksi valmista. Muuten meni hyvin, mutta ekaks Taavi haki sen toiseksi tarkoitetun ukon keskilinjan toiselta puolelta... Mut pääasia kai että löytää?! Toisella lähetyksellä haki sitten sen ekan ukon ja oli kuulemma menny hienosti ilmavainulla! Pari haukkua tuli molemmilta ukoilta käskystä.


Keskiviikkona otettiin vähän takapihatottista: seuraamista, paikkamakuuta, liikkeestä istumista... Jostain on nyt löytynyt häivähdys kiinteästä katsekontaktista seuraamisen aikana, jei! Edelleen siis vain perusasentoa ja siitä yksi tai kaksi askelta tai pieni käännös, mutta se tuijotus oli ihan huippua tänään! Paikkamakuussa ei omalla pihalla ole mitään ongelmaa, voin mennä nurkan taa piiloon vähäksi aikaa tai kiertää Taavin ympäri yms. ja se malttaa hyvin paikallaan. Liikkeestä istumista muutama pieni harjoitus ja nekin meni ainakin sinne päin.

Illalla olimme näyttelyharjoituksissa. Harjoitusta todella kaivataankin, kun tuo nenä maassa -esiintyminen ei oikein tuota tulosta ;). Treenien vetäjäkin totesi aluksi, että hajumaailma vie pientä miestä ihan täysillä...

Tän piti olla mun salainen ase näyttelyharkoissa
Ensin kopeloitiin koirat pariin kertaan ja Taavi antoi koplata ittensä melko hyvin, vähän ne hampaat on vieläkin vaikeat, mutta parempaan ollaan menossa. Sitten juostiin yksin ja yhdessä. Nyt meidän kanssa yhtäaikaa kehässä olleet kaksi muuta koiraa eivät juurikaan haitanneet Taavia, mutta se nenä vain pysyi tiiviisti maassa mun voissa paistetuista maksanpaloista huolimatta. Välillä taas seisottiin ja kopeloitiin ja sitten taas juostiin ympyrää ja kolmiota. Kun olimme juosseet yhteensä noin viisitoista kertaa kehää ympäri, alkoi Taavinkin pää pysyä ylhäällä :)  Täytyy siis ilmeisesti näyttelyissä vain yrittää päästä juoksettamaan sitä ihan hillittömästi ennen kehään menoa, jotta meillä olis edes jonkinlainen mahdollisuus esiintyä kunnialla.

Ja kun se pää alkoi lopulta pysyä ylhäällä, niin mehän jatkoimme juoksemista! Ei ole ihan vähään aikaan tullu juostua noin paljoa... Muut koiratkin vaihtuivat välillä kehässä, mutta me vaan jatkettiin. Saatiin lopuksi jopa useampi lähes onnistunut kierros aikaiseksi =)Torstaina pk-hakutreeneissä Taaville oli kuusi ukkoa, joista viisi haamuina, jotka sitten piiloutuivat vähänmatkaa eteenpäin ja viimeisenä ukkelina peräänajo. Haamuille Taavi eteni hyvin, lähes suoraan takalinjalle asti ja sieltä sitten löytö. Peräänajonkin jaksoi vielä hyvin kuumasta kelistä huolimatta. Olin tyytyväinen treeniin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti