lauantai 31. toukokuuta 2014

Kesän jälkeen tulee syksy

Vai miten se nyt menee? Viime viikko oli helteinen ja nyt mittari näyttää + 6 *C ja vettä sataa taukoamatta.

Rankan leiriviikonlopun jälkeen maanantai vedettiin lonkkaa ja tiistaina sitten harjoiteltiin taas eksyneiden etsintää kylmässä ja märässä metsässä. Toteutumme leiriltä saatuja oppeja haamujen muodossa kolmen ukon verran ja hyvinhän se meni. Oli kiva nähdä myös muiden koirien taas kehittyneen kovasti.

Taavin kestävyyskunnon kehytyksen olen ulkoistanut Murun hommaksi, he käyvät kahdestaan juoksulenkeillä silloin tällöin. (Pitäisi ehkä patistaa kaksikko kimppalenkille vähän useammin). Vielä matkat eivät ole kovin pitkiä, muutaman kilometrin. Taavi on oppinut aika hyvin juoksemaan juoksuvyö - vetovaljasyhdistelmällä, mutta kun Lärppä väsyy (tai tylsistyy?), niin se rupeaa hyökkäilemään jalkojen ja käsien kimppuun... =/ Onneksi tämä loppuu juoksun vaihtuessa kävelyyn ja hetken kävelyn jälkeen juostaan taas. Eilen aamulla kävin itse ekaa kertaa juoksemassa Taavin kanssa ja se meni just niin kuin Muru oli sanonut; kaksi kilsaa hölköteltiin hyvin ja sitten iski pyrri pohkeeseen =). Mun oma kuntoni on kyllä niin surkea, etten kahta kilsaa pitemmälle varmaan olisi jaksanut juostakaan, joten ei nää kunnonkohotuslenkit huonoa tekis mullekaan...Välikevennyksenä Tapsa ja karmaisevan pelottava ruohonleikkuri:
Keskiviikkona lenkin yhteydessä tehtiin esineruutuharjoitus niin, että talloin alueen ja laitoin sinne kuus Taavin lelua niin hyvin piiloon kun sain. Ekalla lähetyksellä Taavi lähti tosi hyvin ja toi ekan lelun, tosi pudotti sen muutaman metrin päähän ja tuli loppumatkan ilman lelua... Toiselle ja kolmannelle lähti vähän hitaasti, mutta pienellä avustuksella meni syvemmälle ja molemmilla kerroilla tuli lelu, yhden kerran jopa käteen asti.

Perjantaina käytiin tottistelemassa ja taas sain niin paljon uusia neuvoja, että jos murto-osankin muistan ja suodatan omaan käyttöön, niin hyvä. Seuraamista vähän hierottiin ja noutoa, pari paikkamakuuta ja hyppyjä, siinä päivän aiheet. Nenä vie pientä mies nyt niin paljon, että välillä karkas kesken kaiken kentän laidalle nuuskimaan... Torumisella tuli takas sen näkösenä, että "sori, mä vaan vähän unohin mitä ollaan tekemässä, mistä jatketaan?". Tällasissa treeneissä, missä välillä tehdään ja välillä seisoskellaan ja pohditaan ongelmiin ratkaisuja, Taavi ei meinaa jaksaa keskittyä. Yleensä kun tehdään omineen ilman suurempia taukoja, pysyy pikkumiehen keskittyminenkin parempana.

Hypyt oli huippuja (korkeutta ehkä 20 cm eli harjoiteltiin vaan käskyä). Noudossa saatiin treenikaverilta naurut, kun Taavi loikkii kapulalle kun joku kauris, pojojoing =D. Se ei varmaan koskaan opi laukkaamaan sinne vauhdilla, mut mua ei haittaa, noi sen loikat on niin ihania <3. Paikkamakuut ois voinu mennä paremmin, mutta eihän aina voi kaikessa onnistua. Ja seuraamiseen saatiin taas uusia vinkkejä kontaktin pitämisen parantamiseen. Taavilla on hyvä kontakti peruasennossa, mutta kun lähden liikkeelle se pudottaa kontaktin ekan askeleen ajaksi, mutta kontakti palaa heti sen jälkeen. Ihan kuin se kattois eteensä, että mihin tässä oikein ollaan menossa (onko se nyt niin huono juttu?). Hierotaan tätä nyt jatkossa kehumalla heti liikkeelle lähdettyä, auttoi heti huomattavasti. Häiriöille Taavi on edelleen tosi herkkis, mutta kai siinäkin on jotain parannusta tapahtunut.

Huomaan itestäni sen, että jään ihan liian helposti tekemään saman toistoa liikaa ja Tapsahan tietysti kyllästyy. Variaatioita treeniin pitäisi saada lisää, mut minkäs teet kun mielikuvitus puuttuu täysin ;) Keskusteltiin myös vähän Taavin tekemisen intensiivisyydestä, mutta malikkaihmisen silmissä pyrrin tekeminen voi näyttää vähän erilaiselta tai sitten se johtuu vain tosta mun tylsyydestä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti