lauantai 30. joulukuuta 2017

Vuosi 2017

Vuosi sitten mietteet olivat tällaisia:
  • Paljon kivaa yhdessäoloa ja pitkiä metsälenkkejä
    • tämä tavoite saavutettiin =)
  • Mahdollisesti luonnetestiin osallistuminen syksyllä
    • luonnetestiin osallistuttiin vähän extempore jo keväällä
  • Rally-tokossa voisi korkata kisauran
    • kisaura korkattiin ja saavutettiin jopa RTK1
  • Peha-B
    • tätä yritettiin pari kertaa, mutta kun ei niin ei
  • Jäljellä harhajäljistä selviäminen kuntoon
    • jäljellä keskityttiin enempi jäljen nostoihin yms. kun en päässyt juurikaan treenaamaan ryhmän kanssa
  • Pejä-A, jos edellinen saadaan kuntoon
    • no ei saatu
  • Tokossa yksi alo1 -tulos jos vinkumisongelma saadaan johonkin kuosiin (vaikka maku vähän tähän lajiin kilpailumielessä onkin mennyt, niin ehkä me yritetään ensivuonnakin). Avon ja voin liikkeiden opettelua.
    • ykköstulos taskussa ja avon ja voin liikkeet edelleen treenin alla
  • Katotaan mitä muuta uutta kivaa keksitään!?
    • Kosti nyt ainakin tuli uutena juttuna meidän laumaan ja sen myötä olen saanut opetella paljon uusia asioita
    • Taavin ihanaiset tyttäret syntyivät helmikuussa ja olen saanut seurata niiden kasvua ja elämää ihanien omistajien myötä ja kaikki paitsi Kyllin olen nähnytkin myös luovutuksen jälkeen.
  • Terveyttä, terveyttä, terveyttä!!!
    • Kosti kuvattiin joulukuussa epävirallisesti luustoltaan terveeksi, vaikkakin takapää sillä tuntuu olevan vähän jumissa.
    • Jos ei huomisiltaan mennessä satu mitään, niin ollaan tämä tavoite suoritettu. 


Tälle vuodelle ei ollut suunnitelmissa osallistua juurikaan näyttelyihin, mutta mitenkäs sitten kävikään. Toukokuussa Taavi kävi Oskun kanssa Viipurista "hakemassa" Venäjän muotovalion arvon ja kesäkuun erkkarissa Taavi oli ROP!! Syyskuussa vuoden kohokohta Ranskan erkkarissa, huikee reissu ja hyvä arvostelu sekä matkanvarrella Belgiasta rop. Marraskuussa Tanskan reissun tuliaisina oli Tanskan muotovalion sekä Pohjoismaiden muotovalion arvot. Joulukuussa Messarissa meni paremmin kuin hyvin ja Taavi molempina päivinä ROP ja uudet tittelit Pohjoismaiden Voittaja 2017 ja Voittaja 2017. Tänä vuonna sain Taavista arvostelun sekä Norbert Gainchelta että Elina Haapaniemeltä, tuomareilta joiden mielipiteen olen halunnutkin kuulla. Molemmat tykkäs, onhan Taavi ihan Uskomaton! Kostikin korkkasi Messarissa näyttelyuransa saaden Pohjoismaiden Juniorivoittaja 2017 tittelin.


Suurin mullistus menneenä vuonna koettiin Kostin muuttaessa keväällä meille. Pentu oli pitkään toivottu ja haluttu ja Murukin oli heltynyt ajatukselle toisesta Pyreneitten perkeleestä. Jännitin tietysti kovasti, miten selviän kahden kanssa ja miten Taavi ottaa tulokkaan vastaan. Kaikki on kuitenkin mennyt tosi hyvin ja vaikka Taavi on välillä vähän sitä mieltä, että tuo riiviö voisi painua jonnekin, niin on ne sitten kuitenkin niin hellyttävä pari yhdessä touhutessaan ja välillä Taavi jopa heltyy nujupainiin. Toivottavasti Kostin aikuistuessa poikien välit pysyvät yhtä hyvinä! Kostin ruoka-agrekin on jo taaksejäänyttä ja muutenkin pikkupentuvaiheen jälkeen elo ja olo on hakenut omat uomansa ja soljuu mukavasti eteenpäin. Kosti tuntuu olevan luonteeltaan melkoinen vekkuli ja sillä on aina silmäkulmassa pieni ilkikurinen pilke. Totaalisen rakastettava riiviö, vaikkakin ihan hirveä ruokavaras ja tuholainen. Kosti on niin täynnä elämäniloa ja rakkautta, ettei siitä voi olla pitämättä ❤️!


Normaalista poikkeavien työvuorojemme vuoksi koirat tarvitsivat menneenä vuonna hoitopaikan/lenkittäjän päiville, jolloin olimme molemmat töissä. Valtavan iso kiitos ja kumarrus porukoille Taavin hoitamisesta ja Seijalle ja Oskulle Kostin kaitsemisesta. Varsinkin Kostille nuo hoitopäivät tekivät varmasti hyvää sosiaalistamisen ja itseluottamuksen kasvun kannalta. Kiitos myös ystävilleni lenkitysavusta niinä päivinä, kun hoitopaikkaa ei ollut saatavilla! Siskonikin pääsi nauttimaan menneen vuoden aikana Kostin kujeista muutaman viikon ajan. Ilman teitä kaikkia olisi ollut paljon hankalampaa yrittää olla hyvä ja vastuullinen koiranomistaja.


Reissujakin tehtiin vuoden aikana useampi sekä koti- että ulkomaille. Taavihan on osoittautunut jo aikaisemmin huippureissaajaksi ja Kostikin pärjäsi menossa mukana hienosti. Hyvä reissukoira siitäkin kasvaa, vaikka tulevana vuonna tuskin juuri reissataan koirien kanssa.





Ensi vuodelle en taida suurempia tavoitteita asetella. Töissä muuttuu kuviot taas vuorosta päivään ja mä voin sen myötä laittaa elämäni tulevaksi vuodeksi hyllylle... Koitetaan nyt kuitenkin jatkaa pitkiä metsälenkkejä ja nauttia elosta ja olosta sekä toivotaan taas terveyttä meillä kaikille!


Taavi: Rally- ja normitokossa avo luokan korkkaus olis jo ihan huippusaavutukset. Tietty lisenssiuudistus vähän vaikuttaa ja voi olla, että kokeita ei ole tarjolla entiseen malliin, katotaan mitä tuleman pitää. Jos pelastuskoirahommien uusista säännöistä ottaa jonkun tolkun ja pääsee sisälle muuttuneisiin juttuihin, niin voihan sitä kokeessakin käydä. Motivaatio sääntömuutoksen jälkeen vielä vähän hakusessa. Ei näyttelyitä, ainakaan montaa. Hakua ja jälkeä jatketaan.


Kosti: tavaroiden tuhoamisen lopettaminen ja perustottelevaisuusliikkeet haltuun. Ja jos hihnassa opittais kulkemaan... Parissa näyttelyssä vois käydä. Hakua ja jälkeä treenataan ja paimentamaan halutaan! Taipparikin pitäis ensi kesänä suorittaa, jos sen aikoo tehdä.


Kiitos treenikamuille menneestä vuodesta, jatketaan ensi vuonna!




































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti