maanantai 11. joulukuuta 2017

Treenihommia ja Messari 2017

Tiistaina pimeää hakua. Kostille ilmaisutreeniä kaksi ukkoa ja kaksi maalimiestä oli piilossa rakennuskompleksin laitamilla. Ilmaisut meni hyvin, kovin pitkiä haukkusarjoja ei vaadittu. Kosti on vähän rauhaton haukkuja vielä, vaihtelee asentoa paljon. Hienoa kuitenkin, että se pyrkii enempi ottamaan askelia taakse kuin eteen haukkuessaan. Rakennukselta etsittäessä vauhtia oli enemmän kuin järjeä, mutta niin vain löytyivät ukkelit. Eihän Kostilla vielä ole oikein ideaa siitä, mitä ollaan tekemässä, mutta pikku hiljaa edistytään.

Taaville metsässä pintahakutreeni, jossa toivoimme sen nostavan jäljen, kaksi maalimiestä piilossa. Alkuun Taavi nosti todennäköisesti ekan maalimiehen takajäljen. Tutki jonkin aikaa, mutta sai sitten hajun siitä toisesta maalista. Tän ei olis pitänyt edes olla mahdollista, kun matkaa oli yli sata metriä, tuulta ei ollenkaan ja maalimies kallionkielekkeen alla. Mutta niin vai häipyi pyrri määrätietoisesti haukkumaan kaukaista maalia.
Tältä maalimieheltä palattiin edellisille jäljille vähän syvemmällä alueella ja sieltä nousi jälki ja maalimies löytyi.


Keskiviikkona juhlimme Suomen 100-vuotisitsenäisyyspäivää raunioilla. Taavi teki töitä motivoituneesti ja itsenäisesti ollen kuitenkin alun lapasesta lähdön jälkeen ohjattavissakin. Kolme maalia löytyi, vaikka viimeinen teettikin töitä.

Kosti oli ekaa kertaa raunioilla ja vauhtia sillä oli taas enemmän kuin ajatusta tekemisestä. Mentiin ukko kerrallaan siten, että Kosti näki maalin katoavan raunioille. Kolme ukkoa löytyivät ja pari haukkuakin irtosi. Ukot avonaisissa piiloissa.


Torstaina saatiin vieraita kaukaa Norjan Hammerfestista, kun messariin osallistuva Elisabeth tuli Easyn kanssa käymään. Pidettiin pienet treenit raunioilla ja lopuksi Kosti pääsi rellestämään Easyn kanssa. Harmi, kun puhelin on niin paska, että hyytyi näillä nollakeleillä ja kuvat jäi ottamatta...

Taavi haki hienosti kolme ukkoa. Se oli tosi hyvässä mielentilassa tekemään hommia; vauhtia oli, mutta ei liikaa. Raunioilla työskenteli keskittynyt ja hyvä koira, tykkään!

Kostille kolme ukkoa samaan tyyliin kuin edellisenäkin päivänä. Kyllä se kaikki löysi ja haukkuakin se osasi, viimeisellä ei tarvinnut edes apua haukkumiseen. Pätevä siitäkin tulee!


Perjantain tokoiluissa Taavin porukka aloitti paikkamakuulla, joka meni hyvin. Sit treenattiin jättäviä ja niissä lähinnä koiran luo paluuta ja sen kiertämistä. Istumisesta Taavi toisinaan vähän siirtää etujalkaansa, mutta seisominen on edelleen se vaikein. Tehtiin väliin paikkaistuminen ja sekin meni hyvin. Sit treenattiin perusasentoon tuloja eri kulmista, Taavi on aika hyvä mut kyllä korjattavaakin löytyy.

Kostin tunnilla harjoiteltiin seuruun käännöksiä. Just kun me ollaan opittu perusasento ja yks askel seuruuta, niin pitäis jo käännöksiäkin tehdä. Mä haluisin vaan leijialla tässä perusasennon osaamishuumassa. Tehtiin kuitenkin käännöksiä oikealle ja vasemmalle neliötä kävellen. Imuttamalla mentiin, kun en halunnu pilata hyvää seuruufiilistä ja hienosti onnistuttiin. Odotellessa tehtiin liikkeestä maahan menoa ja Kosti pystyy jo menemään seuruusta maahan. Palkkaan heti siihen, mut pitäis kai kohta kokeilla vähän edetäkin siitä. Täyskäännöksiä tehtiin kanssa molempiin suuntiin, vasen täyskäännös oletetusti paljon vaikeampi. Ja koko tunti treenattiin tietty mun kanssa oloa, kun ainakin aluksi muut koirat kiinnostaa ihan liikaa...


Lauantaina Kosti korkkasi viralliset näyttelykehät Messukeskuksen Pohjoismaiden Voittaja 2017 näyttelyn junioriluokassa. Tuomarina Luis Pinto Teixeira Portugalista, joka oli kyllä melkoinen tapaus. Pitkäkarvojen ollessa kehässä, meinasin jo jättää omieni, varsinkin Kostin kanssa, menemättä. Meninpä sitten kuitenkin ja onneksi menin. Otin Kostin suurinpiirtein suoraan häkistä kehään, jotenkin ajattelin sille sopivan paremmin niin, ja se oli ihan, että "jahas, tämmöiset bileet, no minäpä tässä ravailen ja pönötän ja annan kattoa hampaani hienosti, ei paljon hetkauta tuomarin oudot liikkeet ja hälinä ympärillä!". Joten Kosti käyttäytyi varsin mallikkaasti ja oli todella helppo esitettävä, vaikkakin ainut junnu-uros.

Kostin arvostelu kuului näin :
Good proportions, correct mouth, quite good colour of eyes. Good lenght of muzzle. Stil bit narrow on front. A little bit more angulations behind. Guide good topline. Moves well.
Hyvät mittasuhteet. Oiekanlainen suu. Melko hyvänväriset silmät. Hyvä kuono-osan pituus. Vielä melko kapea etuosa. Takaa saisi olla enemmän kulmautunut. Melko hyvä ylälinja. Liikkuu hyvin.

Kostille laatuarvosana erinomainen ja Pohjoismaiden Juniorivoittaja 2017 -titteli.

Kaikki kuvat Tommi Hautamäki. Valitettavasti meidän kuvauskalustolle Messukeskus on aivan liian pimeä paikka kuvata...


Taavin kanssa valiouroksissa oli mukana Förde. Taavi juoksi ihan hienosti, vain muutama haukku siellä täällä. Myös Taavi antoi tutkia itsensä hyvin ja oli muutenkin ihan mallikas.

Taavin arvostelu:

good proportions, correct mouth, good lenght of muzzle. Good colour of eyes. Quite good front, good topline. Moves well in front, a bit narrow behind.
Hyvät mittasuhteet, hyvä/oikeanlainen suu. Hyvä kuonon pituus. Silmät hyvän väriset. Melko hyvä etuosa. Hyvä ylälinja. Liikkuu hyvin edestä, takaa hieman ahdas.

Taavi oli näissä karkeloissa ainut SA:n arvoinen koira (kymmenen lyhytkarvaa) ja vaikka tuomarin arvostelu varsinkin narttujen kohdalla oli hieman arveluttavaa, en voi olla muuta kuin tyytyväinen tuohon koiraan. Tasainen ERI -sarja sai jatkoa ja Taavista tuli rop ja cacibin kera Pohjoismaiden Voittaja 2017!!


Itselleni muistiin: älä koskaan vie koiria enää kyseiselle tuomarille.

Ison kehän jouduin jättämään välistä, kun piti käydä juhlimassa yhdet ylioppilasjuhlat.


Sunnuntaina jatkettiin Messukeskuksessa Voittaja 2017 näyttelyn merkeissä. Kehä olikin tällä kertaa vasta iltapäivällä ja niin ahtaassa paikassa, että aluksi emme saaneet häkkejä lähimaillekaan ja kun lopulta saimme ne survottua lähemmäs kehää, niin ajattelin sen kaiken hälinän ja vilskeen ja mun stressin siirtyvän koiriin...

Tuolla jossain keskellä on meidän häkit


Tuomarina meillä oli Elina Haapaniemi, rodun erittäin hyvin tunteva tuomari, joka suorittaa myös rotumme jalostustarkastuksia ja on ollut perustamassa rotuyhdistystä. Ihan pikkasen jännitin, mutta selvisin kuitenkin =).

Kosti aloitti ja meni ekaksi ihan reippaasti katsomaan tuomaria, mutta jostain syystä väisti tätä jatkossa. Kosti ei ole aiemmin väistänyt ihmisiä, päinvastoin se on mennyt suurin piirtein suoraan syliin. Jokin sai sen nyt kuitenkin käyttäytymään näin, mutta onneksi se oli kuitenkin vielä ihan hyvin käsiteltävissä, varsinkin kun tuomari halusi mitata sen... Vähän se venkoili, mutta tulokseksi saatiin "sillä hilkulla", en saanut kuulla mittauksen tulosta, mutta rajojen sisällä selkeesti ollaan. Hampaat se antoi kuitenkin katsoa hyvin. Edelliseen päivään verrattuna Kosti juoksi musta vähän huonommin, mutta oli kuitenkin varsin mallikelpoinen penikka ja ihan reippaaksi kehui tuomarikin.

Arvostelu kuului näin:

10 kk vanha, sopiva koko, kohtuullisesti käsiteltävissä. Hyvä pään muoto ja korvat, keskiruskeat silmät. Hyvä purenta ja pigmentti. Oikeat mittasuhteet, sopiva luusto. Etuosa ja liikkeet tarvitsevat paljon aikaa. Hyvä ryhti ja ylälinja. Hieman pitkä lanne. Hieman niukat takakulmaukset, yksinkertaiset kannukset. Hontelot liikkeet takaa. Tarvitsee enemmän harjoitusta.

Laatuarvosana EH

Kiireellä koiran vaihto, kun välissä oli vain yksi koira, mutta melkein kerkesin kuitenkin ajoissa... Taavin kanssa kehässä taas Förde ja tänään Taavi esiintyin superhienosti. Antoi tuomarin tutkia ja kopeloida, hampaiden katsomisesta se ei tykännyt, mutta sekin onnistui.

Arvostelu:
4,5 v hyvin oikean tyyppinen, sopivan neliömäinen. Mukava luonne. Hyvä pään muoto, sopivan tummat silmät. Hyvä purenta ja hampaat. Erittäin hyvä ilme. Hieman raskaat korvat. Hyvä luusto, runko ja takaosa. Tällä hetkellä hieman pehmeä turkki. Erittäin hyvä liikkuja.

ROP, CACIB ja V-17!Ryhmäkehän esiarvostelu meni hyvin ja varsinaisessa kehässä Taavi esiintyi hienosti, ei sijoituksia.
Viikonlopun aikana näimme kaksi Taavin pennuista, Hillan ja Millin. Molemmista neideistä on kasvanut varsin kauniita ja kohtuullisen avoimia rotunsa edustajia! Viikonlopun aikana Millille Helsinki Junior Winner 2017-titteli ja Hillalle Juniori Voittaja 2017 -titteli, onnea!

Oli myös kiva nähdä muita pyrriporukoita, vaikka noissa karkeloissa mun keskittyminen menee aina enempi tai vähempi omiin koiriin, varsinkin kun nykyään saan jännittää ja panikoida kahden edestä. Mäkin rupean pikkuhiljaa tuntemaan jo sen verran pyrriporukkaa, että kaikkien kanssa ei meinaa tuolla hulinassa edes ehtiä jutella. Varsinaiset messut multa jäi tänä vuonna oikeastaan kokonaan välistä, kun en vaan ehtinyt lähteä kiertämään osastoja.


Hilla

Milli

Hilla

MilliEi kommentteja:

Lähetä kommentti