sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Kostille uusia kokemuksia

Tiistaina iltapäivällä jäljestettiin hiekalla. Molemmille kaksi n. 70 m suoraa jälkeä useammalla kolikolla. Jäljet vanheni puolisen tuntia. Kosti jäljesti ekaksi, alku vähän haparoivaa, mutta hienosti osasi poimia kolikot. Toinen jälki näytti jo vähän jäljestämiseltä.

Taavi aloitti hyvin omat jälkensä, mutta toisen jäljen puolenvälin jälkeen se hairahtui johonkin muuhun hajuun tai jotain ja loppujälki jäi ajamatta.


Tiistaitokossa Taavi teki ohjattua noutoa laiskasti, mutta teki kuitenkin, hiekkapohja nyt on vaan niin ällöttävän vastenmielinen. Merkin kierto oli ihan superhieno ja seuruuta tehtiin liikkuroituna pitkät pätkät peruutuksilla ja askelsiirtymillä ja hienosti meni. Odotellessa tehtiin kaukoja ja paikkaistuminen omineen toisen koiran treenatessa.

Ennen tunnin alkua treenattiin Kostin kanssa perusasentoja, joissa on selkeesti tapahtunut jonkinmoinen läpimurto. Kosti yrittää hakeutua ilman apua oikealle paikalle. Hallissa treenasi samaan aikaan mali ja alun keskittymishankaluuden jälkeen Kosti teki hyvin hommia mun kanssa ja leikki hienosti. Luoksetuloa tehtiin pari toistoa ja ihan superia miten tuo istuu paikallaan varmaan vaikka maailman tappiin asti, ei häirinny mali eikä hallin toisen pään aksaajat ja uskaltauduin menemään ihan hallin toiseen reunaan asti! Hyppyä yksi toisto ja sekin onnistui hienosti. Pitää yrittää jatkossakin ehtiä ennen Taavin treenejä päästä tekemään halliin jotain Kostinkin kanssa. Uusi paikka ja yleensä tarjolla oleva häiriö tekee vain hyvää.



Keskiviikkona käytyyn testaamassa lähin koirauimala, matkaa sinnekin tosin 55 km suuntaansa, että ihan lähellä ei ole tuokaan ja tie on varsin paska ja ruuhkainen, puolen tunnin uinti vaatii kolmen tunnin reissun 😀. Mutta Hyvinkäälle ei nyt ole muuta menoa tiedossa ja sinne ei viitsi pelkän uinnin takia ajaa, vaikka uimala siellä onkin paljon enempi mun makuun.

Ei tämä paikka silti huono ollut ja varmasti käymme uudestaankin. Vähän hirvitti, miten selviän yksin näiden kahden kanssa, mutta onneksi ennen meitä eikä meidän jälkeen ollut ketään, joten saimme olla rauhassa hieman ahtaissa tiloissa.

Ensin koirat pestiin, tätä varten oli ihan kätevä pesuallas. Sitten Kosti pääsi ensin yksikseen uittajan kanssa altaaseen, kun olihan tämä sen eka uintikerta. Eka kierros oli melkoista räpiköintiä, mutta pian homma alkoi sujumaan. Sellaista paloa, mikä Taavilla on uintiin, ei Kostille vielä syntynyt. Loppuajasta se kuitenkin meni itse uimarampille odottamaan uittajan auttamaan sen veteen ja nouti leluakin. Vähän epävarma se oli, mutta ui kuitenkin pääasiassa rauhallisesti. Kostilla liivit päällä, että oli tarttumakahva selässä.

Taavi ui yhtä innokkaasti kuin aina, vähän se tuntui välillä olevan huolissaan Kostista ja toisinaan taas meinas viedä molempien lelut vedestä.





pesulla















Torstaina käytiin tekemässä pieni esineruututreeni. Taavi haki ruudusta yhden valmiin esineen ja ihan mallikkaasti sen tekikin. Kostille kaksi esinettä yksi kerrallaan näytettynä. Hyvin meni nekin.



Torstaina kokeiltiin myös juosta koirien kanssa. Muru on jonkin verran käynyt Taavin kanssa juoksemassa, mutta Kosti pääsi kokeilemaan nyt ekaa kertaa. Mähän en siis juokse, mutta testattiin nyt kuitenkin pieni pätkä. Hyvä juoksukaveri tulisi Kostistakin kunhan vielä kasvaa vähän!





Illalla oli molemmille pojille fyssaria tarjolla. Ekaks käsiteltiin Taavi ja se osasi jo olla tosi rennosti, kaupan ovikello tai muut äänet eivät häirinneet. Lanneselästä löytyi vähän jumia, mutta ne saatiin auki. Liikeradat sillä on ihan huippuhyvät ja muutenkin karvaturri on kunnossa.

Kostia ei haluttu väkisin laittaa kyljelleen, kun ei siihen ollut itse oikein halukas. Haluttiin jättää paikasta ja fyssarista hyvä mielikuva, varsinkin kun käynnin tarkoituskin oli enemmän käsittelyyn totuttaminen kuin varsinainen hoito. Fyssari kävi koiran kuitenkin läpi sen seistessä tai istuessa. Kosti istuikin fyssarin sylissä ja nuoli sen naaman ja yritti syödä korvikset sen korvasta... Niskasta löytyi pientä jumitusta, joka todennäköisesti johtuu ahkerasta purukaluston käytöstä ja ehkä vähän huolestuttavana havaintona oli aavistuksen epäpuhdas liike takajaloissa. Suurin osa kävelytyksistä/ravauksista oli liikkeeltään puhdasta, mutta aina välillä fyssari huomasi pientä poikkeamaa. Myös selkäranka lantion etupuolelta tuntui olevan jumissa. Mitään kunnon käsittelyä ei tietenkään saatu aikaiseksi, kun Kosti ei kyljelleen suostunut, mutta venyttelyohjeita saatiin selälle ja tietty jatketaan noita kyljelleenmenoharjoituksia ja muuta kotihierontaa. On tuo kyllä sellainen koheltaja, etten yhtään ihmettelen paikkojen olevan vähän jumissa...

Sunnuntaina taas vähän esineruutua. Kyllä tuokin laji on apparin kanssa niin paljon helpompaa kuin yksin. Kostille kolme esinettä sillai, että se oli puuhun sidottu ja vein huudellen esineen yksitellen ruudun takarajalle. Kaikki se sieltä mulle toi, osan kanssa joutui tekemään vähän töitäkin. Taavi haki yhden valmiin esineen, tarvi siihen kolme lähetystä, kun kahdella ekalla meni kauempana puuhun kytkettynä odottavan Kostin luo.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti