keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Vuoden viimeiset viikot


Viikko ennen joulua perjantaina aamusta hallilla Taavin kanssa kokeilemassa ekaa kertaa rally-tokon avoluokan rataa. Rakensin alla olevan radan, joka tosin ei meinannut kunnolla mahtua piskuiseen halliin. Hyppy ja houkutus osoittautuivat radan haastaviksi kohdiksi. Taavi pitää sen verran hyvää kontaktia seuruussa, että se ei näe hypyn tulevan eteen. Ekalla yrityksellä se kävelikin siitä ohi tiukasti mun reidessä kiinni. Toisella yrittämällä onnistuttiin paremmin. Houkutus vei myös pyrriäisen mennessään ekalla kerralla ja näitä kahta kohtaa sitten hinkattiin pari kertaa. Hyppy onnistuu yksittäisenä liikkeenä hyvin, mutta osana rataa se on heti huomattavasti haastavampi. Houkutuskin on vaikea radalla, vaikka omana harjoitteenaan se toimii hyvin.





Kosti treenas rallykylttien toimiessa häiriönä seuruuta. Kovasti on virtaa tuossa epelissä ja se ehtii ja kerkiää sata asiaa sekunnissa... Perusasento rupeaa olemaan hanskassa ja liikkeelle lähdöissä pääasiassa pysyy kontakti hyvin. Yksi ja kaksi askelta menee hyvin, mutta pidemmillä pätkillä tulee väljyyttä. Edetään siis jatkossakin hissukseen. Käännöksiä kokeiltiin myös ja oikea on kohtuullinen, vasen ei onnistu vaan Kosti käy istumaan.

Kapulalla leikittiin myös ja sen pito onnistuu jo istuen ja mälväämättä. Innokkaasti tuo myös hakee kapulaa, mutta luovutusta ei olla vielä harjoiteltu. Hyppyä pari toistoa ja luoksetulo, pitäis tuota eteen tulemista ruveta nyt tehotreenaamaan, kun siitä ei ole Kostilla selkeestikään hajua. Tietysti myös vähän leikittiin.


Lopuksi Taavin kanssa vielä ruudun ja merkin kierron erottelua. Väärälle ei mennyt kertaakaan, mutta kovin oli epävarma siitä mihin pitää mennä. Pienellä kannustuksella suoritti ihan kohtalaisesti. Näitä nyt vaan lisää, että saadaan itsevarmuus kohdilleen!


Tiistaina pikatreeni hallilla. Häiriönä toimi seuraavat treenaajat, jotka jo odottelivat tuntinsa alkua. Taavi teki pientä rallypätkää, hyppyä, pyörähdystä yms. Yksittäin nuo liikkeet onnostuu ilman ongelmia, mutta radan osana ovat vaikeita. 

Tehtiin myös ruudun ja merkinkierron erottelua. Vielä vaatii hiomista, mutta suunta on hyvä.

Kosti teki seuruuta, hypyn, luoksetulon ja merkinkiertoa. Kierrosta se ei vielä tajua mitään, mutta muut mene tasoon nähden hyvin. Erityisen tyytyväinen olen sen malttiin jäädä paikalleen ja nyt varsinkin keskittyi hienosti, vaikka ovensuussa oli porukkaa hälisemässä.


Keskiviikkona vähän hakuilua. Taaville jäljennoston kautta, mut taas se meni kyl enempi ilmavainulla kuin jälkeä pitkin. Tai se ei mene jäljelle asti, kun lähtee jo maalimiehelle, vaikka kuin olis tuulet mistä. Tokan ukon se meni jälkeä pitkin viimeisen kymmenen metriä, mut kun en nähnyt sitä (jäljet vain) niin tiedä sit oliko maa vai ilmavainu. Hieno ysikympin kulma kuitenkin jäljen kohdalla jäljen suuntaan. Myös ekaa kertaa ikinä tai ainakin ikuisuuksiin maalimies korkealla. Ei tuottanut ongelmia tämä.

Kostille ilmaisuharkkaa. Vähän maalimiehestä riippuen aloitti haukun ilman apuja tai pienellä avulla ja toisilla haukku hienosti. Välipalkattiin haukuista. Kosti peruuttaa ja kaapii maata haukkuessaan, vähän näyttää erikoiselta.


Joulunalusviikolla perjantaina halliharkkaa aamusta. Kosti treenas seuruun käännöksiä ja ne on ihan hirmu vaikeita. Yks hyppy tehtiin ja merkin kiertoa naksuttelemalla. Kosti luulee, että merkki on jotain syötävää... 

Taavi treenas merkin kiertoa ja edelleen se toimii. Tehtiin avorallyn rataharkkaa vaikeiden liikkeiden; hyppy, pyörähdys ja houkus, tiimoilta. Nyt houkutus ei vienyt mukanaa, mutta Taavi luopui siitä niin tehokkaasti, että seuruu kärsi jo kaksi kylttiä ennen houkutusta. Useampi toisto tehtiin ja saatii homma vähän toimimaan. Hypyltä Tapsa meinas aina karata johonkin, en vaan pysy sen perässä. Tarvii käskyttää se heti takas seuraamaan, kun eturassut osuu maaha. Pyörähdys onnistui ihan ok ja radalla olleet käännökset myös.

Joulun koirat lepäilivät ja pyhien jälkeen käytiin kimppalenkillä Runtun kanssa. 

 




Taavin tytär Milli (Salokannel Hermione) esiintyi joulun alla hienosti Liettuan näyttelykehissä saaden Liettuan juniorimuotovalion arvon. Kuva Jukka Kaijansinkko/Riitta Seppänen-Kaijansinkko.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti