sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Uusi vuosi pyörähti käyntiin

Uudenvuoden juhlinta ja rakettien paukuttelu ei poikiin vaikuttanut ja iltapissitykset hoidettiin muuten normaalisti, mutta Kosti oli mulla varoiks hihnassa. Se olis halunnu vaan leikkiä pihalla, mut tyytyi sit kuitenkin sisätiloihin ja aikaiseen nukkumaanmenoon. Oli myös kiva kuulla, että Taavin pennut olivat ottaneet raketit lunkisti suurempia hötkyilemättä.


Uusi vuosi aloitettiin ahkeroimalla kahdet treenit. Aamusta oltiin omineen hallilla, jossa Taavi yritti erottaa ruudun ja merkinkierron toisistaan. Joka kerta meni oikein, mutta hirmu epävarma se oli ja tarvi useamman käskyn ennen kuin edes lähti liikkeelle. Merkinkierrostakin hävis taas laukka menosuunnassa.

Kosti kävi vähän seuraamassa ja leikkimällä kapulalla. Kapulan pito onnistuu hyvin, mutta kun yritin opettaa Kostia tuomaan sitä mulle, siis ihan vaan sitä palautusasentoa, niin ei se taaskaan pystynyt istumaan. Seuruut onnistu hyvin, tehtiin vain muutaman askeleen suoraa pätkää. Lopuksi vielä hyppyä pari toistoa. Kosti hakeutuu hirveen mielllään tosi vinoon asentoon mun eteen, enkö millään meinaa saada sitä oikaistua.

Taavi kävi vielä tekemässä kuvan mukaisen rallyradan ja oli huippuhyvä!! Pyörähdys, hyppy, istu-seiso-kierrä koira ja houkutus tehtiin sit vielä uudestaan, kun ne on meille niitä uusia juttuja ja taas Taavi oli huippu. Kyllä houkutus sitä kovasti häiritsee, mutta se pystyy tekemään sen kuitenkin hyvin, vaikkakin vähän vilkuillen.
Iltapäivällä hakua. Taaville pitkä pintahakutreeni, jossa yritettiin taas saada se reagoimaan jälkeen. Ekalle ukolle se kyllä meni melkein heti ilmavainulla ja kokeiltiin samalla hallintaa, mut ei mitään mahollisuuksia saada sitä takas mun luo, kun haju ukosta on niin vahva. Toisaalta ihan huippua, että maalimiesmotivaatio on niin kova.

Jatkettiin matkaa ja Taavi nosti jäljen ja lähti hyvin etenemään sitä pitkin ja löysi kohta kaulaliinan. Hetken se nosteli sitä maasta ylös ja kun kehuin, niin toi sen mulle. Palkan saatuaan kehotin sitä jatkamaan ja sinne häipyi pyrri horisonttiin ja vähän ajan päästä kuului haukku.

Tämän jälkeen palasimme etsintälinjalle ja taas kohta Taavi nosti jäljen ja pysyi nyt paremmin mun näkösällä vaikken sitä käskyttänytkään. Matkan varrelta se löysi taas esineen ja toi sen nyt heti mulle. Lähemmäs maalia päästyään se taas häipyi mun näkyvistä ja haukkui kohta maalin.

Ihan huippua noi esineiden nostot, kun ei se niihin juuri ole aikaisemmin pintahakutreenissä reagoinut ja jäljetkin nousi ihan superhyvin, ei takajälkiä. Hajun saatuaan Taavi kuitenkin häipyy mun näkökentästä ja tää voi koetilanteessa olla huono juttu... Pitää suunnitella miten treenaan jatkossa ja mitä haluan koiran tekevän...


Tiistaina hallilla taas aamusta ja Taavi aloitti suorittamalla alla olevan radan videon mukaisesti. Ei siis ihan huonosti, vaikka kyllä se parhaimmillaan seuraa paremmin ja pyörähdys ei onnistunut.

Rallyn jälkeen Taavi treenas vielä tokon ruutua lätkälle ja oli supermahtava. Seuruuta tehtiin myös pitkät pätkät ja pari hyppynoutoa. Noissa hyppynoudoissa Taavi osaa nykyään hienosti vinosta heitosta huolimatta hakeutua paluussa myös hypylle.

Kostin kanssa harjoiteltiin seuruun käännöksiä ja ihan pikkuriikkistä edistymistä oli havaittavissa. Luoksetuloja tehtiin muutama ja niissä se on kyllä kivan vauhdikas. Eteentulo on vielä ihan vaiheessa, se hakeutuu aina ihan vinoon mun eteen, enkä oikein millään saa sitä korjattua suoraksi. Tehtiin ihan vain noita eteentuloja lyhyeltä matkalta useampi ja melkein aina vinoon... Pari hyppyä ja vähän jättäviä muisteltiin myös. Ja leikittiin tietty vähän joka välissä.


Perjantaina ajeltiin viikonlopuksi mökille lumisiin maisemiin. Tehtiin pitkiä lenkkejä ja lepäiltiin sekä sunnuntaina päästiin nauttimaan pitkän pimeän ja märän ajan jälkeen auringosta!
💜


Mitäs velmua keksisin seuraavaksi?!

Anna jo nami!

Kosti 11 kk

Taavi 4 v 8 kk
1 kommentti:

  1. Todella hyvän näköistä rallia ja nuo kuvien ilmeet ihan huippua :)

    VastaaPoista