torstai 2. huhtikuuta 2015

Tekemistä riittää

Tää kevät on pahaa aikaa. Mulla näyttää olevan tapana vähän ylibuukata itteäni pitkän tylsän talven jälkeen. Toivottavasti minä ja Tapsu jaksetaan seuraavan parin viikon rypistys, kun on vähän tullut hamstrattua taas tuota tekemistä... Mutta kun on niin paljon kaikkea kivaa, eikä mitään malttais jättää välistä...

Viikonloppuna oltiin pk-hakuporukan kanssa ensimmäistä kertaa metsässä  tänä vuonna. Kyllä oli kivat treenit. Keli oli melko tuulinen ja asteen pari plussalla. Taavin treenissä ajatuksena suorat pistot ja ilmaisu. Sehän on kenttätreeneissä talven aikana lähinnä keskittynyt kuseskeluun. Viisi ukkoa, tuulen puolelle kolme valmista ja myötätuulen puolelle kaksi haamua.

Ensimmäiselle valmiille Taavi lähti vauhdilla ja löysi nopeasti maalimiehen. Maalina oli Taaville uusi ihminen, niinpä ennen ilmaisun aloittamista oli ensin naaman pesu ja sitten hyvä haukku. Tänään palkattiin hyvästä haukusta ennen mun paikalle ehtimistä. Maalimiehen mukaan ei kuitenkaan ollut mitään ongelmaa haukun aloituksessa, vaikka Taavi ensin vähän pussailikin.

Toinen mm haamuna ylös mäkeen. Siellä maalimies oli vähän auttanut namipurkilla ja ilmaisu oli hyvä. Kolmas ukko valmiina. Nyt ei tullut ihan suoraa pistoa, sen verran oli matkan puolivälissä kivikkoa, että Tapsu kaarsi siitä rataa eteenpäin. Maalimies löytyi kuitenkin hyvin eikä haukun aloituksenkaan kanssa ollut mitään ongelmaa. Neljäs ukko haamuna meni hyvin ja se viides ja viimeinenkin oli oikein mallikas suoritus. Tultiin sitten porukalla siihen tulokseen, että kentällä kuseskelu johtui joko siellä olevista toisten koirien hajuista tai sitten siitä, että homma oli Tapsun mielestä vaan ihan liian tylsää.


Ehdittiin viikonloppuna uimaankin Nutun ja Ladan kanssa. Taavi ei olisi millään malttanut pysyä poissa altaasta, se oikein huusi ja kiskoi kohti allasta =)

Tässä pari videota uimahommista. Vähän oli vaikea samaan aikaan kuvata ja uittaa, siitä syystä vähän kehnot videot. (Kattokaa ilman ääniä! En osaa laittaa mitään hienoja taustamusiikkeja...)

Ensin uitiin kellukkeilla      

ja sitten ilman
Maanantaina alkoi BH-koekurssi. Koska täällä jo hyvällä mallilla ollut kevät oli kadonnut ja tilalle oli tullut talvimyrsky, meni ensimmäinen kerta lähinnä jutellessa kokeen kulusta ja vaatimuksista ja koirien tilanteesta. Jokainen koirakko kävi kuitenkin esittäytymässä lumipohrussa pienen seuraamisen ja jättävien merkeissä. Vähän oli haastavaa, kun lunta satoi vaakasuoraan ja joutui pohraamaan lähes kymmensenttisessä hangessa. Taavi sai kuitenkin kehuja innokkuudestaan, henkilöryhmää täytyy kuitenkin treenata kovasti. Vähän jäi kanssa harmittamaan se, ettei sitä mun niin kovasti odottamaa paikkamakuuta päästy tuossa kelissä harjoittelemaan. Kivan tuntuinen ohjaaja ja kiva porukka, tätä kurssia odotan kovasti!


Tiistaina käytiin iltapäivällä hallilla parsonin kanssa treenaamassa paikkamakuuta. Tänään meni oikein hyvin, kun ei vaadittu koirilta ihan niin paljoa kuin viimeksi. Tein myös ALO luokan kokeen liikkeet läpi; muuten meni oikein loistavasti, mutta seisominen on vaihtunut maahan menoon. En tajua mitä tossa on käynyt, mutta seis-käskyllä Tapsu käy maahan kuten myös maahan käskyllä... Tätä sitten vähän hinkattiin ja saatiin onnistumisia, mutta vähän jäi epävarma fiilis tuosta. Täytyy tehotreenata seisomista. Hyppy meni muuten hyvin, mutta ekalla yrittämällä Tapsu kolautti toisen takatassunsa esteeseen. Onkohan sillä joku hahmotushäiriö, kun kolistelee itteensä niin usein? Este on kuitenkin vain noin sen säkän korkuinen. Pari uusintayritystä meni hyvin, vaikka se paikallaan seisominen sen hypyn jälkeen vois olla varmempaa.

Illalla käytiin vielä pelastushakuporukan kanssa vähän tottistelemassa. Koitettiin sitä henkilöryhmää ja kyllähän ne ihmiset kovasti kiinnostaisi. Mä myös ite himmailen hassusti ja tästä seuraa Taavin laamailu. Miten sitä taas sais ittensä kävelemään paremmin? Vähän myös seurattiin ja tehtiin luoksetuloja, hienosti meni!

Torstaina oltiin viimeisissä tokotreeneissä. Aiheena oli alo-luokan koeliikkeet. Ensin tehtiin paikkamakuu, koiria tosin oli vain kaksi. Taavi pysyi hienosti koko kaksi minuuttia. Kerran piti vähän sanoa, kun Taavi vähän tuijotti sitä toista koiraa. Myös aksapuolen älämölö sai vähän pään kääntymään ja korvat heilumaan, mut siihen ei tarvinnu puuttua. Vähänkö tuli hyvä fiilis tuosta! Paikkis on siis mahdollinen!!! Ehkä...

Seuraamiset meni aika lailla nappiin yhtä täyskäännöstä lukuun ottamatta. Taavi sattui just kattomaan aksapuolelle sieltä kuuluvan metakan takia ja mä talloin sen jaloille. Onneks sen jälkeenkin seuruu onnistui.

Jättävät meni kanssa ihan hyvin. Seisomisessa annoin pienen käsiavun, kun Tapsu on viime aikoina perusteellisen makuutreenin jälkeen ruvennut menemään myös tässä liikkeessä maahan. Tähän mun pitää nyt ruveta sisäänajamaan ennakoivaa merkkiä, jos se auttais.

Luoksetulo oli muuten hyvä, mutta ekalla yrittämällä Taavi nousi seisomaan. Toinen yritys onnistui loistavasti, se edestä sivulle tulo oli niin mahtavan nopea ja napakka!

Hyppy meni myös hyvin, vaikka mulla itelläni ei taida riittää usko siihen, että Tapsu pysyy hypyn jälkeen paikallaan.

Kyllä tulee haikea olo. Meillä oli tosi hyvä porukka ja superloistava ohjaaja! Muu porukka sai itselleen uuden vetäjän, mutta treenit vaihtui eri päivään ja mulla on silloin hakutreenit... :/  Ei auta kuin toivoa parasta, että näin tokokärpäsen puraisemana saatais joskus joku paikka treenata. Omat taidot ei kuitenkaan riitä omineen treenata, mut jos ryhmissä ei ole tilaa, niin eihän sille mitään voi. Ja tuleehsn Annukka vuoden päästä takaisin, toivottavasti!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti