perjantai 27. maaliskuuta 2015

Paikkamakuu

Perkeleen paikkamakuu!! Miten voi olla niin älyttömän vaikeaa pysyä siellä maassa?! Maanantaina oli selkeästi surkeiden paikkamakaajien kimppatreenit hallilla. Meidän seurana oli parsoni, joka ei sitten ollenkaan pysynyt maassa. Ensi tehtiin sellaista paikkista, että Taavi oli makuussa ja parsoni teki seuruuta Tapsan edessä ja ympäri. Näissä olin aika lähellä ja palkkasin tiuhaan ja ne menikin ihan hyvin.

Sitten tehtiin paikkista rinnakkain ja parsoni ei pysynyt paikallaan ollenkaan, vaan tuli toistuvasti ohjaajansa luo ja Taavi ei tietenkään kestänyt tätä. Rähjärinki oli valmis =/ Toistoja tehtiin varmaan sata ja niistä suurimman osan Taavi pysyi hyvin, vaikkakin vähän luimistellen ja parsonia tuijotellen, mutta sitten ne pari kertaa kun Tapsu lähti, niin se oli ihan hirveetä. Ei me voida ikinä mennä mihinkään kokeeseen, kun pilataan kaikkien muiden paikkis sillä, että Taavi vaan ei pysy siellä jos joku muu lähtee huitelemaan. Suurimman osan toistoista palkkasin tiuhaan, jotta saisin vahvistusta sille paikallaan ololle, mutta ei se taida tuon luupään kaaliin mennä, että ei ne toiset koirat ole heti sen kimppuun tulossa, vaikka nousevatkin ylös... Yhden kerran kokeilin kahden minuutin makuuta ja se meni loistavasti minuutin ja 55 sekuntia, mutta sitten lähti parsoni vaikka kuinka monennen kerran ja Tapsu kanssa. Oli ehkä vähän liikaa vaadittu, mut tulipahan testattua.

Voin sanoa, että ottaa ihan lievästi aivoon, kun en osaa tehdä tolle mitään. Vaikka kai tässä pitäisi taas ajatella niin, että ollaan kuitenkin edistytty kovasti ja nyt vaan paljon treeniä, niin kyllä se siellä rupeaa pysymään. Sitä omaa edistymistä kun on niin vaikea havaita ja mä ainakin jään niin helposti vellomaan niihin huonoihin juttuihin. Luottamuksen kasvattaminen jonkin asian suhteen kun vie vaan aina oman aikansa ja joku pienikin takapakki horjuttaa tuota luottamusta melkoisesti.


Alku meni ihan kivasti

Sitten alkoi tuijottelu

Parsoni ei kestänyt...

...ei sitten millään

Tässä näyttää taas ihan hyvältäSeuraaminen oli maanantaina ajoittain tosi hyvää ja ajoittain ihan mitä sattuu. Oli kyllä ehkä paras vire tapettu tossa paikkiksessa, vaikka sitäkin tehtiin useammassa pätkässä ja välillä huilittiin autossa. Jättäviä tehtiin höntsäten ja ne meni hienosti. Luoksetulokin oli vähän kauas jäänyttä loppuasentoa lukuun ottamatta oikein vauhdikas. Hyppyä tehtiin kolme toistoa, joista kaksi ekaa tosi hyviä ja sitten olis pitänyt lopettaa siihen, mutta ahneena otin vielä yhden toiston ja eihän Taavi enää pysynyt paikoillaan hypyn jälkeen. No ajateltiin korjata asia tekemällä pari jättävää seisomista ja sit uudestaan hyppy. Mutta Taavipa menikin jättävissä seis -käskyllä maahan. Että näin pilataan ahnehtimalla hyvä liike tai jopa kaksi ;P Saatiin lopulta onneksi sekä onnistunut jättävä seisominen että hyppy. Ei siis pitäis ikinä ahnehtia hyviä suorituksia jos saa yhdenkin onnistuneen!Tiistaina kotitottista ja seuraaminen oli todella  mahtavaa. Ainakin mun omalla mittapuulla. Se intensiivisyys ja kontaktin pysyvyys!! Millä ilveellä saisin tuon tekemisen riemun siirrettyä kotipihasta muualle. Ja tehtiin pitkiä pätkiä palkatta! Kyllä on pyrriäisen kanssa treenaaminen vaihtelevaa, kun vain tietäisi syyn siihen ja osaisi tehdä huonolle vireelle jotain... Paikkamakuuta häiriössä tehtiin myös. Itse riekuin Taavin ympärillä ja sain jopa Murun mukaan hommaan, vaikka se vähän epäilikin saavansa hullun maineen. Kyllä Taavi osaa maassa olla, ei epäilystäkään. Miks kokeen paikkamakuu ei vois olla viimeinen liike, niin olis ehkä vähän helpompi?!

Tein tiistaina myös esineruutua illan pimettyä, kun mulle kerrottiin, että koira toimii usein paremmin pimeällä kuin valoisassa. Voin kertoa, ettei toimi. Eli ei edistystä meidän ruutuharjoittelussa.Keskiviikoksi sain houkuteltua pari kaveria kentälle treeniseuraksi. Harjoiteltiin luoksepäästävyyttä; vieras ihminen kun tulee ekaa kertaa luokse, niin pakkohan sitä on vähän päästä haistelemaan ja jos vaikka yltäis vähän lipaisemaankin. Uudet lähestymisyritykset Taavi malttaa sitten jo istua paikallaan paremmin. Yllättäen treenattiin myös tuota paikkamakuuta ja kyllä olin ylpeä pienestä raitapaitulistani! Kyllä on vuoristorataa tämä meidän treenaaminen ja tunneskaala... =D  Mulla oli salaisena aseena superpalkka. Miks ihmeessä en ole tajunnu kokeilla tätä aikaisemmin?? Eli hakupalkkarasiassa (Taavi on ihan pähkinöinä jo pelkän rasian näkemisestä) tuoretta kalkkunan jauhelihaa. Ei ehkä se miellyttävin palkka näin ihmisnäkökulmasta, mutta kyllä toimi.

Koirat riviin ja suunnitelma oli se, että porokoirauros lähtee tekemään seuruuta Taavin vierestä. Kerran se lähti jopa omineen siitä rivistä ohjaajansa luokse. Ja minä palkkasin Taavin aina, kun se malttoi pysyä paikallaan toisen liikkuessa eli joka kerta! Porokoira myös teki seuruuta Taavin ympäri ja sekin meni hienosti. Ihan pientä vilkuilua lukuun ottamatta Taavin katse oli naulittuna palkkapurkkiin!!

Tehtiin myös seuraamista niin, että kentällä oli myös tuo poro ja aussi. Vähän oli Taaville haastavaa pitää kontakti, kun toinen koira meni jostain läheltä ohi, mutta olen kyllä tosi tyytyväinen sen suoritukseen silti. Pari jättävää tehtiin myös ja niissä oli vähän toivomisen varaa. Seis käskyllä Taavi meni kerran istumaan, mutta muuten nekin onnistuivat. Kai mun omassa liikkumisessa on jotain korjattavaa tms. kun 99 % toistoista menee hienosti ja sit välillä tulee vääriä liikkeitä.

Olen varmaan jo tästä joskus maininnutkin, mutta vaikka välillä tuntuu, että rämmitään pitkin pohjamutia, niin ollaanhan me edistytty ihan hirveästi! Taavin kanssa voi jo ihan hyvin treenata kentällä niin, että siellä on muitakin koiria ja Taavi ei ole koko ajan mulla kiinni. Se jaksaa keskittyä tekemiseen, eikä vain koko ajan kyttää muita peloissaan ja rähise koko aikaa kaikille. Pienet takapakit varmasti kuuluu asiaa, vaikka ne aina niin kovin harmittavatkin.
Käyttökoirayhdistyksen aktiivisuuspinssiEi kommentteja:

Lähetä kommentti