lauantai 6. joulukuuta 2014

Ahkeroitiin koko viikko!

Maanantaina yritettiin vähän esineruutuhommia. Ollaan kyllä tehty ruutuharjoittelua aika usein lenkkien yhteydessä, mutta omasta mielestä homma ei oikein edisty... Taavi hakee esineen, jos näkee edes sen, että sieltä metsästä tulee ihminen. Toista esinettä se ei sitten lähde enää etsimään ilman ihmisen ruudussa käyntiä. Tätä on nyt sitten tehty, jos pieneen päähän se ajatus joskus homman ideasta kirkastusi. Hyviä neuvoja otetaan vastaan. (Sari tuonne aikaisemmin jo kommentoikin neuvoja, joita koitetaan heti, kun ollaan valoisaan aikaan liikkeellä eli ehkä ens kesänä...)

Esine tulee vauhdilla, kunhan se vain ensin löytyy...

... ja luovutuskin on ihan mallikas
Tiistaina 20 h vanha, reilu 300 m pitkä verijälki. Keli pari astetta pakkasella ja pientä tuulta. Alkumakaus oli taas niin kiinnostava, että sammaleet olis pitäny saada vetää lounaaksi. Kehotuksesta alkoi jäljestys, joka oli tänään ihan hyvävauhtista ja melko tarkkaa paria pientä jäljen hukkausta lukuun ottamatta. Niiltäkin korjasi itse takaisin jäljelle.

Kulmamakaukset oli tällä kertaa aikaisempia kertoja enemmän veretetyt ja ne kiinnostivat Taavia todella paljon. Niiltä jäljestyksen jatkamiseen joutui oikein yllyttämään. Loppukaatona tuore sorkka, joka taisi haista Taavin nenään jo kauempaa, viimeiset parikymmentä metriä mentiin nimittäin vahvasti ilmavainulla vauhdilla sorkalle. Viime kerrasta viisastuneena en laskenut Taavia irti ja mun yllätykseksi se jaksoi päättäväisesti kantaa painavan sorkan koko matkan kotiin asti.
Vähänks tää painaa, mut hyvin mä jaksan!Keskiviikkona käytiin pikaisesti toko-ohjaajan tilannetarkistuksessa. Saatiin kovasti kehuja edistymisestä seuraamisen suhteen (on nähnyt meidät viimeksi syys-lokakuun vaihteessa). Seuraava tehotreenin paikka on täyskäännöksissä, jäävät vähän väljäksi. Ja mun ajoitus on edelleen pahasti pielessä, mut täytyy Tahvon kunniaksi sanoa, ettei se ihan turha koiruus ole, kun näin onnettomalla ohjauksella kuitenkin edistyy tässä hommassa =)

Tehtiin myös paikkamakuuta nuoren belggariuroksen tehdessä kontaktiharjoituksia ohjaajansa kanssa. Nenä pitkällään Taaavi yritti haistella kaveria, mutta pysyi kuitenkin maassa.

Muutama hyppykin tehtiin viisi lautaa korkeasta esteestä ja Taavi on niin hauska, kun toi palkaksi heitetyn narupallon takaisin hypyn kautta =). Lopuksi vielä eteenmeno. Vietiin Taavin kanssa yhdessä purkki ja sitten tultiin kentän toiseen päähän tekemään vähän seuraamista. Voi hurja kun toinen odottaa sitä käskyä lähteä =D Ja kun käsky tulee, niin lähtee kuin ohjus. Millonkohan siihen uskaltais yrittää sitä maahanmenoa...


Torstaina jälkiporukan kanssa tottisteltiin. Nyt oli sellainen vilske kentällä, ettei mun eikä Taavin keskittymiskyky oikein meinannut riittää. Oli pieniä pentuja turistimatkalla ja uusia ihmisiä kattelemassa touhua ja hirveesti isoja vauhdikkaita koiria.

Me treenittiin sitä täyskäännöstä. Koira tekee ihan hyvin ja minä kävelen ihan päin honkia... Kun opin kävelemään, niin tämäkin saattaa onnistua. (taas sain kyllä täysin päinvastaisia neuvoja keskiviikkoon verrattuna...). Tehtiin seuraamistakin muutenkin ja mitä??? Käännös vasemmalle on hukkunut johonkin! Mitä ihmettä?!  Vasemmalle kääntyessäni Taavi pomppasi mun eteen. Enkä ole edes tallonu sen tassuille! No, ompahan taas mitä treenata... =)

Ilmoittautumista harjoiteltiin kahteen kertaan onnistuneesti. Ja sitten tehtiin pari liikkeestä maahan menoa ja siitä luoksari. Sit vähän kaikkee epämääräistä häröilyä. Ei oikein ollut kumpikaan tänään iskussa, mutta eihän sitä kai aina voi ollakaan.


Perjantaina oli vuorossa pelastushakuporukan tottikset. Taaville seuraamista ja henkilöryhmää. Kentällä oli tänään jokin todella ylitsepääsemätön haju ja nenä ei meinannut millään nousta sieltä maasta... Seuraaminen oli tänään ihan kohtalaista ja henkilöryhmässä tehtiin pari ihan kelpo suoritusta. Käännökset oli tänään taas vähän hankalia ja kaiken kaikkiaan Taavi meinas jätättää. Tehtiin myös eteenmenoja: vietiin purkki yhdessä ja sitten vähän seuraamista ja käsky. Sinne meni hienosti. Toisella kertaa muuten samanlailla, paitsi kentän haju vei voiton ja matka tyssäsi puoleen väliin, Uudella käskyllä sitten meni purkille asti.

Paikkamakuuta tehtiin kultsu-uroksen häiriköidessä ja se meni ihan hienosti. Lopuksi tehtiin vielä seuraamista kolmen koiran rivissä ja siitähän ei sitten menannut tulla mitään, kun vieressä oleva kultsu-uros oli nyt niin kamala, että meni ihan rähjäämiseksi =/ Sitten kun viimenään sain Taaviin jonkin kontaktin, niin onnistuttiin mekin ihan kivasti.


Lauantaina rähtäsateessa ja kohtalaisessa tuulessa peha -harkat. Me tehtiin tänään kokeen omainen harjoutus ja kyllähän se on mulle tosi vaikea. Mistä lähetän koiran ja miten liikun ja milloin kutsun sen pois ja vaikka ja mitä.

Eka lähetys vasempaan etukulmaan jossa ukko oli vähän matkaa kulmasta eteenpäin hyvin piilossa kuusen juurella. Mm:n mukaan lähes oppikirjasuoritus! En kuitenkaan saanut lopettaa harjoitusta tähän hyvään onnistumiseen vaan jatkettava oli ;)

Toinen lähetys oikeaan etukulmaan ja sielläkin oikein mallikas suoritus. Sitten alkoi ne mun vaikeudet. Miten pitkälle etenen ennen uutta lähetystä? Paikan löydettyäni lähetin Tapsun ja hyvinhän se sinne lähti ja teki töitä aikansa. Kutsunko pois vai en? On niin helppoa jos tietää maalimiehen olevan siellä, silloin voi antaa koiran tehdä töitä pitkäänkin. Mutta nyt kun ei ollut tietoa, missä ukot on, niin milloin ihmeessä mä kutsun koiran sieltä pois? Taavi onneksi ratkaisi tämänkin ongelman tulemalla itse jonkin ajan kuluttua takaisin. Uusi lähetys toiselle puolelle ja ilmeisesti äskeinen tyhjä vei vähän intoa ja uskoa ja nyt Taavi ei uponnutkaan kovin syvälle. Sain kuitenkin ohjeen jatkaa lähettämällä vastakkaiselle puolelle yliheitolla. Ihan ei Taavi tajunnut yliheittoa ja otettiin sitten ihan normi lähetys. Sinne se painui metsään, mutta tuli taas melko pian pois. Uusi lähetys ja nyt se meni jo paremmin. Tällä puolella oli hyvä vastatuuli ja jostain Taavelo oli hajun napannut ja haukku alkoi raikua melko kaukaa lähetyspaikasta.

Viimeinen lähetys meni sitten taas ihan hyvin ja ukko löytyi hienosti ja haukut tuli kanssa. Tänään kaikkinensa erittäin hyvä treeni sekä koiralle että mulle. Tänään Taavi käyttäytyi maalimiehillä todella hyvin, haukut alkoivat hyvin ja jatkuivat lähes katkeamattomina ja hyvin kuuluvina mun paikalle tuloon saakka.Taavin työmoottori on kova ja tästä se tykkää hirveesti. Meidän porukka on ihan mahtava ja treenaaminen on tosi kivaa!<3 Lärppä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti