lauantai 29. marraskuuta 2014

Tälläkin viikolla tehtiin jotain...

Torstaina vähän tottisteltiin, henkilöryhmää ja paikkamakuuta. Makuussa toinen koira (apua, minkä rotunen se oli? Jokin lintukoira...?) teki luoksaria. Tehtiin kolme toistoa. En mennyt kovin kauaksi Taavista ja kahdella ekalla kerralla olin kasvot siihen päin ja kolmannella kerralla sivuttain. Meni ihan superhyvin!

Henkilöryhmäkin meni meidän tekemäksi ihan kivasti, vähän piti Taavia muistutella kontaktista. Ja koska nää meni niin hyvin, niin en viittiny pilata hyvää tunnelmaa, ja niinpä tehtiin vain vähän jättäviä ja sitten kotiin.


Perjantaina jälkeiltiin. Vajaan tunnin vanha jälki, kolme kulmaa, 400 m, kolme keppiä, neljä esinettä. Tuuleton, märkä metsä.Jana n. 8 m.

Taavi lähti hyvin janalle ja suoraan oikeaan suuntaan. Vähän se jäljesti sivussa oikeasta jäljestä, mutta muuten meni hyvin. Toinen keppi jäi nousematta, muuten kaikki tuotiin innolla mulle. Yhdellä kulmalla iso lenkki, muuten kulmat hienosti. Vauhtia oli tänään taas niin paljon, että sai jarrutella ihan tosissaan.

Lauantaina pelastushakuiltiin lumettomassa nollakelin lähes tuulettomassa metsässä. Taaville kolme ukkoa. Eka todella tiheässä kuusikossa hyvin piilossa ja hienosti Tapsu löysi sen. Haukut oli tänään vähän houkuteltava, mutta kun ääni löytyi, niin hyvät haukut tuli. Toinen ukko oli melko syvällä, varmaan noin 80 m. Senkin Taavi löysi hienosti, mutta oli meinannut jättää ja mm:n oli pitänyt muistuttaa mistä hommassa on kyse.

Kolmas ukko olikin sitten todella vaikea, ympyrää kävelevä omineen höpisevä tyyppi. Taavi meni hienosti ukon luokse, mutta sitten se oli kyllä tosi hämillään, eikä yhtään tiennyt mitä olisi tehnyt. Siinä se aikansa juoksenteli eestaas ukkoa ympäri ja tuli lopulta takaisin mun luo. Uusi lähetys ja kävelevältä ukolta sen verran apua, että Taavin sinne tultua ukko pysähtyi. Nyt Taavi haukkui. Ukko jatkoi kävelyään ja Taavi oli taas vähän hämillään, mutta pienellä avustuksella ja välipalkalla haukkuakin alkoi tulla. Oli kyllä pikkumiehelle tosi vaikea! Näitä lisää!

Metsäosuuden jälkeen mentiin vielä kentälle tottistelemaan. Taaville perinteinen paikkamakuu toisen luoksareilla. Tällä kertaa toisena koirana kultsu, eikä mitään ongelmia Taavin paikallaan pysymisessä. Kovasti se seuraa toisen tekemistä ja vähän piippaa. Olin sivuttain Taaviin päin ja kultsu oli kyllä melko laiskalla tuulella. Täytyis saada häiriöksi joku tosi menevä tyyppi, niin näkis pysyykö Tapsu oikeesti vai ei...

Ilmoittautumistakin harjoiteltiin ja siinä ekalla kerralla kättely oli taas Taavin sietokyvyn ylittävä juttu. Toisella yrityksellä onnistuttiin hyvin. Henkilöryhmäkin meni ihan mallikkaasti sekä hihnassa että ilman. Vähän vielä perusasentokäännöksiä ja seuraamista käännöksillä ja jättäviä ja lopuksi luoksetulo. Kyllä me oltiin taas tosi eteviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti