sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Mene pois paha korona (ja kevät)

Tässä taannoin kävin pyörähtämässä Turussa ja näin samalla reissulla Taavin Kobe-pennun (SOLARWES FR ELVIS). Kyllä oli sukulaisuus havaittavissa, vaikka väri ja kropan malli vähän erilaisia ovatkin. Kobella on upea turkki! Ihanan avoin, reipas ja energinen pakkaus! Oli ihana kuulla, että omistajat ovat todella tyytyväisiä pentuun 💗

Kovin liikkuvaisesta ja vikkelästä Kobesta kuvien saanti oli vähän haastavaa, mutta tässä muutama kuva söpöläisestä. (Jalasta ajeltu karvat, koska ressukka oli viikkoa aiemmin saanut kaksi cane corsoa kimppuunsa 😟)





Viikko sitten lautantaina oltiin kokeilemassa laviinitreenejä eli lumivyöryjuttuja. Täällä etelässä ei oikein olosuhteet ole parhaat mahdolliset, mutta päästiin kuitenkin vähän kokeilemaan hommaa. Hyviä onkalonkaivelukasoja on täällä harvassa, mutta saatiin muutama kolonen kaiveltua. Tiesin jo entuudestaan, että Taavia ei paljon puristele luolat tai epävakaat alustat, joten uskalsin laittaa sille heti ekalla kerralla jo kokonaan lumipaakuilla peitetyn suuaukon. Ei tehnyt tiukkaa sukeltaa onkaloon maalimiehen luo ja toisella ukolla aloitti hyvin myös kaivamaan lunta, mutta palaset sortuikin sitten helpolla. Ihan superhauska treeni!







Keskiviikkona rallyn nettikurssin tekniikkatreeniä hallilla, aiheena tällä kertaa tempon muutokset. Normaali, juosten ja hidas ovat rallyn tempot. Muuten tempojutut musta meille aika ok, mutta se, osaanko tehdä vaihdon juuri oikeassa kohdassa, voi joskus vähän heittää. Ja juostessa Taavi vähän edisti.




Torstaina käytiin tekemässä rataa. Meni omasta mielestä hyvin ja ollaan kyllä parannettu noissa käännöksissä, vaikka edelleen saatan tehdä ne liian laajoina. 







Sunnuntaina käytiin aamusta vähän hakuilemassa ja Taaville haasteena oli juoksuisen nartun hajut, joka treenas ennen meitä ja merkkaili oikein urakalla. Kolme maalia, joista kaksi meni hyvin (umppari ja peitetty), mutta kolmas oli juoksupissan vieressä ja nartun hajut vei voiton. Tämä ukko oli myös taajaman kaltaisessa ympäristössä liikkuva, joten senkin puolesta ehkä vähän haastava. Mut jatkossa halutaan kyllä juoksunarttuhajuja treenialueelle silloin tällöin...

Vähän on jumppailtu uusia juttuja ja etsitty pikkuesineitä hangelta. Jumppavideolla eka kerta etujalkojen siirtoa pikkutyynyltä toiselle.




 



Ja en varmaan ole ainoa, ketä korona ottaa päähän ihan älyttömästä. Kevät on mulle aina muutenkin vaikeaa aikaa, kaikki vaan ottaa ihan sikana päähän ja nyt vielä enemmän, kun korona sotkee kaikki suunnitelmat. Ei päästä aloittamaan rallya mes-luokassa ja kevään näyttelyreissut ulkomaille ja mun vaellusmatka Nepaliin peruuntui ja todennäköisesti pelastuskoirakokeetkin jää toteutumatta. Ja kaikki muukin tuntuu menevän päin peetä. Joojoo, ihan turhaa valitusta mitättömistä asioista, mut ärsyttää silti. Noh, pari kuukautta, niin elämä toivottavasti taas hymyilee, kevät nyt vaan on ihan paskaa aikaa...


Ja hei, älkää pliis hakatko niitä koirianne, sairasta touhua!! Sairasta on myös väkivallan vastustaminen tappouhkauksilla, joten järki käteen nyt. #väkivaltaeioleharrastus (Suojelukoirien koulutuksessa julki tullut väkivalta koiria kohtaan)

1 kommentti:

  1. Mulla ottaa päähän älyttömästi, korona ja par muuta juttua.
    Jotenki kevät tuli nyt liian nopeasti, kun kerran oon oppinu talvesta nyt tykkäämään.

    Vähän menee omat fiilikset tuuliviirinä ylös/alas ja molemmille sivuille.

    VastaaPoista