keskiviikko 17. helmikuuta 2021

Talvikivaa ja treenailua

Viime viikon keskiviikkona makupäivän yövuorokrapula karkotettiin Pepin kanssa lenkillä.Illalla pitkästä aikaa ekat tokotreenit koronasulun jälkeen. Nytkin tosin treenataan erityisjärjestelyin eli maks kaksi koirakkoa ja koutsi hallissa. Mut parempi kuin ei mitään. Meillä oli parina vauhdikas flättiuros ja ei haitannu yhtään Taavia sen riekkumiset. Me tehtiin omatoimiajalla jääviä. Asennot löytyi hyvin, mutta seisomisen kiertämisessä Taavi lähtee jostain syystä hirveän herkästi mukaan pyörimään... Ohjatulla setilla tehtiin seuruuta. Taavi edistää melko paljon. Kokeiltiin mun vauhdin muuttamista ja palkkausta taakse ja vasemmalle käännöksiä ja siitä suoraan peruutusta. Ehkä se oikea paikka taas löytyy. Mut Taavi oli super.Torstaina aamulla rallykurssin tekniikkatreeniä. Rupeaa pikkuhiljaa vähän sujumaan. Tehtiin muitakin tekniikkajuttija, sivuaskeleita ja peruutuksia ja sellaista.
Iltalenkki Taren kanssa kirpakassa pakkasessa.Lauantaina käytiin treenaamassa uudessa rakennusetsintäpaikassa. Oli samalla myös viimeinen kerta. Paikka oli niin pahasti homeessa tai jotain, että osa porukasta ei voinu olla sisällä oikeastaan ollenkaan ja kaikki saatiin oireita. En ole koskaan oireillu sisätilaongelmaisissa paikoissa, mutta nyt kävi kurkkuun ja päät alkoi särkeä ja naamaa kirvellä. Mut tulipahan käytyä.

Tehtiin kaksi treenikierrosta. Rakennuksessa oli kolme kerrosta, joista ekalla kierroksella treenattiin kahdessa alimmassa ja toisella kierroksella kahdessa ylimmässä. Taavilla oli viiltosuojatossut jalassa. Ne on vähän kankeat, mutta ei menoa haitannut. Hillitsi vauhtia ehkä sen verran, että Taavi oli hyvin ohjattavissa. Ne myöskin estivät tassujen liukumisen liukkailla lattioilla, joten oikein hyvät sen puolesta. Pysyvät huonommin kyllä tassuissa kuin meidän kangastöppöset. 

Ekalla setillä kolme maalimiestä ja vaikka porukka yritti meille vähän tehdä jäynää, niin kyllä Taavi hyvin löysi kaikki. Erityisen tyytyväinen olen sen ohjattavuuteen, joka rakennuksissa on ollut meillä vähän sinne päin.

Toisella setillä oli kaksi maalimiestäja nekin löytyivät hienosti. Rakennuksissa tulee kyllä hyvin ilmi se, että haju voi kulkeutua outoihin paikkoihin, tarkennuksetkin oli tällä kestää kyllä hyviä.
Sunnuntaina aamulenkin jälkeen käytiin etsimässä 1,5 h maastossa olleita kevyesti lumella peitettyjä esineitä. Kyllä se haju tuli lumenkin alta ja Taavi löysi kaikki kolme esinettä.

Tuolla haisee joku
Illalla hallilla rallykurssin tän viikon tekniikkatreeniä. Musta me ollaan edistytty. Koutsikin oli samaa mieltä. Taavi kääntyy paremmin, mun pitäis aloittaa kääntyminen vielä aiemmin, ettei tulisi eriaikaisuutta.

Maanantaina rallyn ratatreeni, jonka aiheena oli tempon vaihtelu. Mun hidas ei ole tarpeeksi hidas.


Joku saattaa muistaa vuoden takaisen Marie Törnqvistin mustamaalauskampanjan minua ja Taavia kohtaan. Pennut täyttivät tammikuussa vuoden ja Ruotsissa asuvat pennut ovat käyneet ensimmäisissä terveystarkastuksissa. Kaikilla neljällä on terveet polvet ja silmät. Yksi on saanut virallisen lonkkalausunnon B/B.

Some of you may remember that Marie Törnqvist defamed me and Taavi last year. Now there is first healt results of the litter and they are good. Four pups has been examinated and everyone has healty knees ans eyes. Also hips looks good in those pictures I have seen but there is only one official result yet (B/B).

1 kommentti:

  1. Mahtavaa, että ärsyttävälle mustamaalaamiselle tuli napakka tyrmäys!

    Toi lenkki oli kyllä mahtava!

    VastaaPoista