torstai 11. maaliskuuta 2021

Rallatellen saikulle

Edellinen viikko oli rallypainotteinen, kun osallistun toisellekin nettivalmennuskurssille ja ne menevät kaksi viikkoa päällekäin. Tällä uudella kurssilla kouluttajana on rallyn ylituomari Jaana Karppinen.

Ekaks käytiin tekemässä uuden kurssin miniratatreenit parilla eri kerralla. Tehdessä oli jotenkin olo, että ollaan ihan sysipaskoja, mut ei se videolla niiiin pahalta näyttänyt.






Koutsin kommentit tästä pätkästä: "Kukkaset näyttää sujuvalta ja yhdenaikaisilta. Samoin oikea tuplasaksa on yhdenaikainen. Vauhdinmuutoskohdat näyttää edestäpäin siltä, että lähtevät kyltin kohdalta, se on -1 ov, mutta ole silti tarkkana ettei mene kyltin ohi. Juoksussa koira on vähän epävarman oloinen, joten sitä kannattaa vahvistaa vielä."

On meidän käännöstreenistä siis jotain hyötyä ollut!! Ja tuo juoksu on kyllä hassu, kun välillä edistää ja välillä jätättää. Oikealla kyllä ehkä vähän vaikeampaa noi käännökset juosten.



Tähän videoon liittyen totesin tekeväni liikkeet aina liian lähellä kylttiä ja kysyin tuosta aivastuksesta, että pitäiskö tuossa tilanteessa uusia? Lisäksi olin alun tuplasaksalaisessa ekaks ite kääntymässä vika suuntaan, joten oman aivokävyn vuoksi jumitin liian kauan. Hitto kun ei voi ihminen erottaa oikeaa ja vasenta.  



Jaanan vastaus ja palaute: "Olinkin laittamassa, että jää vain kauemmas kylteistä! Niitä suorituspaikkoja vois merkata vaikka maalarinteipillä. Tuplasaksassa ensimmäinen käännös on eriaikainen eli koira lähtee kiertämään sinua ensin ja käännyt vasta sitten. Muista että käännösten on oltava yhdenaikaisia! Puolenvaihdot on hyvät!  Tuo täyskäännöksen aivastus tekee tosiaan pienen eriaikaisuuden tuohon, mutta korkeintaan -1 tvän tuosta kisassa antaisin, liike alkaa kuitenkin yhtä aikaa. Voiko aivastus johtua epävarmuudesta? Jäin miettimään käden liikkeitäsi, ovat vähän jäykät. Vasemmalla seuratessa olet rennompi."


Toisella kertaa tehtiin ekan kurssin vika ratatreeni. Jotenkin tahmeelta tuntui sekin. Edessä peruutus on meille jostain syystä ihan mahdoton liike. 








Sanni Murron kommentit radasta:
Tasainen suoritus. Koira valitettavasti äänteli aika runsaasti tällä kertaa. 
Putkeen menossa ohjaaja kumarsi hieman. Puolenvaihto (mikäli näin oikein) näytti hieman epämääräiseltä. Oikean puolen saksalaisenen ei ollut tiivis. 
Hypyillä ampuu eteenpäin aikamoista vauhtia. Mikäli tämä on sulle ok, niin suoritusteknisestihän kyltissä ei ollut mitään vikaa. Koira tuntuu vaan kiihtyvän kovasti hyppyjen aikana, joten rauhallisempi mielentila saattaisi olla paikoillaan. 
Edessäperuutus oli vino ja liian lyhyt. Koira näytti melkein istuvan siinä. 
Sivulla peruutus oli hyvä. 



Ja koska kevät jatkuu ihan yhtä paskana kuin aiemminkin tai ehkä vähän vielä paskempana, niin Taavi ilmeisesti liukastui omassa pihassa ja loukkasi jalkansa. Täällä oli ihan luistinrataa joka paikka, lumen päälläkin oli jäätävän sateen jäljiltä sentin jääkerros. Ja niin kun mä olen Taavia hallinkin pihalla nostellu autoon ja takas, ettei vaan satuttaisi itseään liukkailla ja sit omassa pihassa ilman mitään suurempaa liikettä mihinkään käy näin.

Tiet on olleet ihan luistinrataa






Käytiin sitä heti näyttämässä päivystyksessä, epäilynä venähdys olan seudulla. Konsultoin myös ortopediä ja sieltä sama hoito-ohje eli kipulääkekuuri ja lepoa viikko ja sitten pikkuhiljaa asteittain paluu normaaliin. Jos kipulääkekuurin jälkeen oireilee, niin sitten aika spesialistille. (Tällä hetkellä ei-akuutille tapaukselle jonot oli kolmesta neljään viikkoa vähän paikasta riippuen, mihin soitin, joten toivon mukaan paraneminen edistyy hyvin!!) Kipulääkkeellä ja levolla mentiin viikko. Lisäksi Taavi sai jalkaan laserhoitoa kahdesti päivässä viiden päivän ajan. Ja bot-verkkoloimi oli joka yö päällä. Lyhyille korttelikävelyille ajettiin pari kertaa päivässä kaupunkiin, koska siellä oli jalkakäytävät melkein sulat. Tosin sielläkin Taavi ehdottomasti halusi kävellä jäisellä reunalla ja tarpeitaan kun ei voi tehdä kuin pusikkoon, niin väkisinkin tuli vähän turhaa rasitusta etupäälle, mut mikäs teet. Omasta mielestään Taavi ei ollu ekan päivän jälkeen yhtään kipeä.





Loukkaantumisen vuoksi Kirsi Petäjän rallyvalkku jäi meiltä väliin. Myös Sannin kurssin viimeinen tekniikkatreeni jäi meiltä tekemättä kurssin puitteissa. Aihe oli vireenhallinta ja se keskittyi enemmän ylikiihkeiden koirien rauhoittamiseen, enkä koe sen oikein edes osuvan meille, joten ei haitannut että se jäi väliin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti