sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Taas on viikko pakerrettu

Viime sunnuntaina käytiin hallilla vähän hömpöttelemässä. Mulla oli makuu, niin en jaksanut ihan hirveesti panostaa ja pääpaino oli vain siinä, että ollaan muiden koirien kanssa hallissa rennosti, kun siitä taannoisesta päällekäyntilenkistä lähtien Taavi on kuitenkin ollut hieman kireä muiden seurassa. Ekaks meidän kaverina oli nuori lakenoisuros Tare, jonka aikana Taavi oli vähän äänekäs. Ääntely oli musta kuitenkin enemmän sitä että on vain mun yövuorojen aikana päässy patoutumaan turhan paljon energiaa. Seuraavaksi oltiin malinarttu Lolan kanssa yhdessä ja siihen olen tosi tyytyväinen. Ei tehty Taavin kanssa mitään erityistä, oltiin vaan. Lola juoksi muutaman kerran palkan saatuaa tosi läheltä Taavia patukka suussa ja Taavi oli ihanan rento. Ehkä me taas noustaan tästä, kunhan korona vain menis pois ja päästäis halliin useamman kuin yhden koiran kanssa yhtä aikaa joskus...


Treenin jälkeen käytiin Taren kanssa kimpassa lenkillä.


Maanantaina kävin rallyilemassa Hannele Pirttimaan rataa. Houkutukseen laitoin tietenkin meille kaikista pahimmat houkutukset eli namipallon ja -rasian. Se tuotti Taaville tietysti vähän vaikeuksia ja ekalla yrittämällä karkasi houkutukselle suoraan hypyltä. Myös seiso, kierrä koira -tehtävällä Taavin pyöriminen johtui mun mielestä pitkälti houkutuksesta. Sitä kuinka paljon se vaikutti istumasta seisomaan nousun vaikeuteen radan lopussa, en osaa sanoa, mutta hankala oli sekin liike. 

Radan teko kiihdyttää Taavia ihan hurjasti. Kotona tekniikkaa treenatessa se pääsääntöisesti tekee tosi tarkasti ja hiljaisesti kaiken, mutta hallilla radalla se on tosi äänekäs ja tekeminen on hirveän epätarkkaa. Toki mun oma tekeminen on myös rataa tehdessä varmasti ihan kamalaa Taavin mielestä, joten aika paljon syytän itseäni siitä, etten osaa olla tarpeeksi selkeä ja yksiselitteinen radalla tehdessä. 

Tämä rata tehtiin varmaan viisi kertaa peräkkäin, että saatiin se edes jotenkin onnistumaan. Positiivista oli, että puolen vaihto edessa juuri ennen putkea onnistui jokaisella toistolla ja sivulla peruutus oli aika hiljainen. Video on jostain loppupään toistosta, neljäs tai viides kerta rataa.


Vähänhän tää on vielä toivotonta, mutta ehkä joskus...:Tiistaina käytiin Nova ja Viima bortsujen kanssa lenkillä. Tälläkin lenkillä törmättiin johonkin räyhähenkikoiriin, mutta onneksi oli iso hakkuuaukea ja välimatkaa niin paljon, ettei tapahtunut mitään. Kovasti äänekkäästi olivat toiset koirat tulossa kohti, mutta onneksi tottelivat omistajiaan ja palasivat metsän siimekseen.


Keskiviikkona rallya. Nyt meni rata heti jo ekaks jotenkin tosi kivassa mielentilassa ja kohtuullisen hiljaa. Muutamia hankalia paikkoja oli, kuten oikealta eteen ja siitä vasemman kautta takaisin oikealle. Taavi kiepautti itsensä usein vikopäin vasemmalle istumaan. Toinen hankala oli oikealla pyörähtäminen. Niin päin Taavi on vain tosi paljon kankeampi. Mut yksittäin onnistuu nämäkin, mut radan osana olivat hankalia. Mahtavaa oli edessä peruuttamisen onnistuminen!


Torstaina hakuiltiin pimeässä. Kahden ukon lisäksi metsässä oli myös takki. Alue oli noin kolme hehtaaria ja tuulta vain pari metriä. 

Aluksi Taavi löysi takin ja haukkuikin sitä muutaman kerran, mutta ilmeisesti maalimiehen haju kantautui voimakkaana sen nenään ja se menikin maalimiehen luo haukkumaan. Maalilta palattiin tulosuuntaan ja Taavi menikin heti haukkumaan takin. Näitä esineilmasuja pitäisi muistaa vahvistaa...

Takin jälkeen pieni lenkki alueen laitaa pitkin ja tosi hyvin irtosi Taavi taas maalille melkoisen olemattomasta tuulesta huolimatta. Hyvät haukut molemmilla maaleilla.Perjantaina aamusta hallilla rallyilemassa. Taas meni melko kivasti, mutta on noi joka suuntaan pyörimiset vaan hankalia ja mun on ihan hirveen vaikea olla tarpeeksi selkeä. Aina joku liike menee pieleen. Mut kokonaisuutena ok tekemistä.

Mentiin rata muutamaan kertaan läpi ja sitten hinkattiin muutamaa kohtaa kuten putkesta oikealle tuloa niin, ettei Taavi olis ihan vinossa ja sitten tehtiin myös noita erilaisia mun ympäri pyörimistä.
Meidän hallilla ollessa Muru oli käynyt kävelemässä melkein kolmen kilsan jäljen ja me käytiin se ajamassa pari tuntia vanhana. 

Jäljen nosto vapaana. Tarkistelua molempiin suuntiin ja lopulta valinta oikeaan suuntaan. Koko päivän oli satanut räntää, joten märkää oli ja toisin paikoin jälki oli jäänyt märän räntäkerroksen alle. Jonkin matkaa jäljestettyämme rupesin kuuntelemaan huutoa ja muistin, että tänään on RUKn kirkkojärvimarssi ja metsä täynnä vihreitä miehiä kisaamassa keskenään. Noh, ei auttanut kuin jatkaa ja katsoa kuinka käy. 

Ja hyvinhän meille kävi. Taavi keskittyi jälkeensä todella hyvin ja joukkueiden juostessa meidän ohi tai editse, Taavi vain nosti päätään, katsoi varusmiehiä hetken ja jatkoi heistä välittämättä hommia. Muutamassa kulmassa se näköjään vähän oikoi, mutta liinan päässä ne tuntuivat ihan hyvältä menolta. Välillä kyllä epäilyttää karttaohjelmien tarkkuuskin, mutta ei se kyllä yleensä noin paljoa eroa.

Jäljen yli menneet harhat eivät haitanneet yhtään ja yhdessä kohdassa jälki oli jäänyt pidemmältä matkalta marssijoiden alle, mutta siitäkin Taavi bongasi jäljen hyvin sen irtaannuttua varusmiesten jäljistä. Kaikki viisi esinettä löytyi. Haastavaa oli hakkuuaukean vieressä kulkevalla metsäautouralla menevä jälki, kun tuuli kävi aukealta päin. Painoi selvästi hajua metsän puolelle. Meillä ei myöskään juurikaan ole ollut noin pitkää matkaa tieuralla menevää jälkeä, joten voi johtua siitäkin, että Taavi haki hieman jälkeä metsän puolelta. 


Siinä se meidän jälki jossain menee...

Vesiesteet ei hidastaneet menoa

Tieura oli paikoin hieman haastava


Lauantain lenkillä en olisi voinut olla tyytyväisempi, kun Taavi yhtäkkiä kiskoi määrätietoisesti tieltä metsään ja nosti sieltä mulle hanskan! Hanska oli lumen peitossa, joten se oli ainakin eiliseltä ja se oli useamman metrin päässä tiestä.

Kato mitä mä löysin!!!


Sunnuntaina hakuiltiin n. 10 hehtaarin alueella. Kaksi maalimiestä ja yksi rinkka. Tuulta oli hyvin, noin 7 m/s lounaasta. 

Taavi nosti ensin molemmat maalimiehet, kaukaa molemmat, noin kahdestasadasta metristä. Lopuksi käveltiin niin, että myös rinkasta oli mahdollista saada haju. Nyt oli jo vähän varmempi ilmaisu kuin torstain treeneissä takkiin.

On mahdollista, että aika alkuvaiheessa Taavi oli menossa rankalle, mutta kutsuin sen pois. Esineet eivät ole sille niin vahvoja, etteikö jättäisi niitä kutsusta toisin kuin maalimiehet. 

Rastit maalimiehiä, mylpyrä rinkkaEi kommentteja:

Lähetä kommentti