torstai 31. joulukuuta 2020

Katsaus eriskummalliseen vuoteen 2020

Tammikuussa syntyivät Taavin toiset pennut. Maaliskuussa käytiin pentuja Ruotsissa katsomassa ja kovasti oli vilkasta ja luonteikasta porukkaa. Pennut ovat saaneet kivat kodit ja yksi niistä muutti Suomeen. Valitettavasti en ole päässyt tätä pentua tapaamaan, toivottavasti joskus kohdataan!

Maaliskuisen Ruotsin reissun lisäksi käytiin tammikuussa talviretkellä pohjoisessa ja kesä- sekä elokuussa Norjassa. Tälle vuodelle ei ollut sen suurempia reissusuunnitelmia, mutta korona-virus varmisti, ettei mitään päähänpistoja esimerkiksi näyttelyreissuista tullut.

Rally-tokossa meidän oli tarkoitus tänä vuonna startata MES-luokassa, mutta kevään koronasulut estivät alkuvuonna kisaamisen ja jotenkin sitten rally vaan vähän jäi. Loppuvuodesta pikkuisen aktivoiduttiin ja jos sitten vaikka ensi vuonna kokeiltas kisojakin tuossa kuninkuusluokassa, mikäli niitä jossain vaiheessa järjestetään...

Pelastuskoirahommat pyöri ainakin jollain tavalla koko vuoden ja niihin panostettiin. Vuoden aikana pidettiin useampi pitkän treenin treenipäivä ja vaikka korona perui monta leiriä, niin päästiin silti osallistumaan parille. Vuoden aikana suoritettiin molempien liittojen kaikki kokeet eli peko-t (eka pyrri ikinä) ja jäljen loppukoe ja hausta pimeä taidontarkastus. Oikeissa etsinnöissä oltiin mukana useaan kertaan.

Tokotreenit oli enemmän tai vähemmän tauolla koronan takia ja silloin, kun ne eivät olleet, niin yritettiin treenata parhaamme mukaan. 

Vähän kuin joululahjaksi Taavi sai täysin terveen paperit loppuvuonna suoritetusta laajasta terveystarkastuksesta <3.


Ensi vuonna tavoitteena olisi korkata rallyn MES-luokka, vaikka alkuvuoden kisat jo peruttiinkin ennen kuin vuosi pääsi edes käyntiin... Lisäksi voisi tavoitteeksi asettaa myös veteraanikehissä pari pyörähdystä, joista osa ulkomailla koronatilanteen sen salliessa. Pelastuskoirahommia jatketaan edelleen ykkösjuttuna ja toivotaan terveyttä ja hyvää kuntoa meille molemmille myös jatkossa. Nose work kiinnostais ihan kamalasti, mutta säästelen sitä meille eläkelajiksi.

Viime talvi käytiin ahkerasti uimalassa uimassa, mutta nyt on kaksi lähintä koirauimalaa lopettanut ja tämän hetken lähimpään uimalaan on yli sata kilometriä suuntaansa. Tänä talvena ei siis uimaan päästä, ihan tosi kurjaa. Korona vei myös vesimattokävelytreenipaikan, joka ois ollu ehkä jonkinlainen uimisen korvike.

Koirakavereita nähtiin aina tilaisuuden tullen ja tulevalle vuodelle toivomme kaverilenkkien jatkumista!


Piti mennä pohjoiseen, että pääsi pyörimään lumessa

Pelastuskoiraharjoituksessa

Jälkikasvua tapaamassa

Peko-t koe, hallintaosuus, kuva Tiina Suuronen

Norjassa vaelluksella

Taajamaetsintää, Kuva Krista Heininen

Haun taidontarkastus, sosiaalisuusosuus, kuva KPK

Taajamaetsintäharjoitus, kuva KPK

Jäljen kanssa painiskeltiin enemmän tai vähemmän

Tokohommia

Peltojälkeä

Esineitäkin löytyi metsästä

Kaverit on parasta!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti