sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Taavi osaa!

Maanantaina jäljesteltiin viileässä ja kuivassa syyssäässä. Kostille reilu 300 metriä osittain namitettu jälki viidellä esineellä, vanheni reilun puoli tuntia. Heti alussa oli 20 askelta namia ja tuntui toimivan hyvin ja Kosti keskittyi jälkeen heinosti ja namituksen jälkeenkin tuntui olevan tarkempaa työskentelyä kuin edellisellä kerralla. Alun lisäksi jäljellä oli kolme muuta namitettua 10 - 20 askeleen namitettua pätkää. Kaikki esineet nousi hienosti ja muutenkin ihan hyvä jälki.
Taaville himpan yli kilometrin jälki lyhyellä janalla (30 m) hyvin riistarikkaassa ja vaihtelevassa maastossa kuudella pienellä kovalla esineellä ja lyhyellä paluuperällä (ei näy karttapiirroksessa, kun on sen verran epätarkka). Jälki vanheni kaksi tuntia ja loppujälki ajettiin jo melkoisen pimeässä metsässä. Jäljelle lähetyksen jälkeen lähti meidän edestä jänis, mutta se ei Taavia haitannut, vaan jälki nousi varmasti heti oikeaan suuntaan. En tiedä minkä turbovaihteen Taavi oli laittanut päälle, mutta koskaan ei olla jäljestetty noin kovaa. Koko jälkeen meni aikaa 17 minuuttia, vaikka löytyneiltä esineiltä palkkasin reilusti! Kaksi esinettä jäi löytymättä, mutta olivat kyllä vaikeita pieniä metalliesineitä. Maasto oli paikoitellen kovin ryteikköinen ja hankalakulkuinen ja Taavi jäljesti nämä pätkät liina vapaana perässä ja mulla oli tekeminen pysyä sen perässä. Taavi jäljesti vauhdista huolimatta tarkasti, eikä maastonvaihtelut tai hirvien ja kauriiden polut sitä hämänneet. Paluuperälle Taavi ei lähtenyt vaan ajoi sen siistinä kulmana.


Tiistaina hakuiltiin, Taavi pintahakua rakennusympäristössä ja Kostille tehtiin pentutreeni metsässä. Taaville haettiin haastetta korkealla olevalla ukolla ja piharakennuksen sisällä olevalla maalimiehellä. Taavi oli taas niin virtaa täysi, huh mikä meno! Eka ukko löytyi joenrannasta ja toisen lähellä tätä puussa olleen Taavi haistoi, mutta ei ensin osannut tarkentaa ja meni samalla hakualueen rajan yli. Kutsuin sen pois (en siis itse tiennyt missä ukot oli) ja jatkettiin matkaa. Taavi kuitenkin palasi puun luo ja sai nyt varmistuksen hajun lähteestä ja haukkui ukkelin puuhun. Viimeiseksi mentiin kiertämään piharakennuksia ja ketteränä pikkumiehenä Taavi meni oven alaraunan raosta sisälle ja löysi sieltä viimeisen ukon.

Kostille pentutreeni, koska pelkäsin sen saaneen traumat edellisen kerran ampparihyökkäyksestä. Treenikamut kyllä arvioivat mun saaneen suuremmat traumat kuin Kostin =). Joka tapauksessa eka ukko peräänajona ja toinen haamuna. Molemmille Kosti lähti innokkaasti ja aloitti molemmilla myös haukun ja siitä heti palkka. Kolmas ukko vielä valmiina ja sekin meni hyvin. Ei siis tainnu olla traumoja.


Perjantain tokotreeneissä Kostin porukka teki temppurataa ja häiriötreeniä. Temppurataa kiersi yhtä aikaa kaksi koiraa ja liikkeinä oli istuminen, seisomine, maahan meno, hyppy, kaket, merkin kierto ja kapulan pito. Muut meni hienosti, mutta kapula oli puruluu ja seisomista ollaan treenattu ihan liian vähän. Kaukoissa olen vielä ihan edessä.

Häiriöosuudessa seurattiin, oltiin perusasennossa ja maassa erilaisten häiriöiden alla. Kosti oli aika hyvä, mut tarvitaan ihan älyttömän paljon lisää treeniä.


Taavi oli taas ihan super. Se on nyt jostain saanut hurjan vauhtipiikin. Aluksi tehtiin paikkaistumista ja -makuuta ja pientä haistelua oli, mut muuten oikein hyvät paikkikset vierustoverien aiheuttaessa ihan kivasti häiriötä.

Yksilövuorolla aiheena oli nouto. Taavi nouti hienosti oikein iloloikkien kanssa. Tehtiin erilaisia toistoja sekä liikkeen omaisena että erilaisina variaatioina. Myös hyppynoutoa ja siinä oli vauhtia niin paljon, että paluuhyppy ihan hirvitti mua. Kotiläksyksi luovutasentoon tuloja ja luovutuksia.


Lauantaina ihanassa syyssäässä hakua molemmille. Taaville kokeenomainen rata ja siinä kävi juuri niin kuin ounastelinkin; lähetys vasempaan etukulmaan ja maalimies nousee oikeasta takakulmasta. Mut pääasia, että irtoaa ja on innokas! Oikeaan etukulmaan ei mennyt ekalla, mut tokalla sit onnistui ja sieltä löytyi ukko. Kolmas ukko nousi neljännellä lähetyksellä. Vislasin juuri Taavia takaisin, kun oli tehnyt löydön. Maalimies vei voitin mun kutsusta, kuten kuuluukin ja hieno ilmaisu sieltäkin. Tän treenin perusteella täytyy laittaa korvan taakse tarve treenata tien ylityksiä, vievät kaikenlaiset urat niin helposti mennessään...


Kostille vielä ampparien jälkeistä varmistelua, vaikka ei sitä kyllä olis tarvinnu. Kaks ekaa ukkoa etukulmiin yhtä aikaa muistikuvina. Ekalla lähetyksellä Kostinkin vei tieura menneasään. Toinen lähetys toiseen suuntaan ja pienellä avulla hyvä ilmaisu, palkka parin haukun jälkeen.

Toinen etukulma uudestaan ja nyt löytyi ukko ja ilmaisu alkoi ilman apuja. Kaksi seuraavaa haamuina, vikalta pitkä ilmaisu. On sillä vaan hieno haukku!


Sunnuntaina Kosti yritti tottistella ek-porukan treeneissä. Kyllä tuli niin paska koiranomistafiilis. Kun en osaa, niin en osaa... Kosti osaa juttuja, mutta se ei pysty keskittymään häiriössä, vaikka häiriö olisi pienikin ja mä en osaa toimia oikein.

Taavi sen sijaan loisti, kun käytiin jeesimässä kaveria ohitustreeneissä. Nuori italiaano on hieman hankala ja Taavi oli niin hieno kun tehtiin useita ohituksia ja kaverikin sai onnistumisia. Jäi hyvä mieli tästä.

1 kommentti: