maanantai 24. syyskuuta 2018

Vähän reissua ja treeniä

Edellinen viikonloppu oltiin Argelès-Gazostissa Ranskassa pyrrierkkarissa. Porukka oli loistava ja sää suosi! Taavin pentu Milli (Salokannel Hermione) osallistui erkkariviikonloppuun ja mä vein sen lauantaina ranskalaiseen käyttäytymis/luonnetestiin, jonka Milli läpäisi hienosti ja sunnuntaina meillä oli vuorossa näyttely. Milli voitti oman luokkansa, mutta jatkossa ei sitten enää pärjätty. Hienosti kuitenkin nuorelta koiralta rodun kotimaassa.

Kuva Tanja Salomies


Kaikenlaisia pyreneesejä pitkin poikin kylää koko viikonlopun!

Tällä herralla oli ikää jo 15 vuotta. Aikaisemmin pyrreiltä typistettiin korvat (kuten kuvasta näkyy) ja häntä.


pyrrikulkue

Kyllä oli nättiä!

Kovin veikeän näköinen otus =)

Mun reissatessa koirat oli hoidossa, Taavi siskollani ja Kosti Pietalla, kiitos! Molemmat oli käyttäytyny ihan hienosti ja saaneet varmaan taas paljon uusia kokemuksia. Ihanaa, että on hyvät hoitopaikat koirille <3.


Keskiviikkona Kosti kävi riekkumassa pentutapaamisessa. Muut tosin olivat vuoden nuorempia, mut ei se menoa haitannut.

Kosti unohti, että sen pitäis olla varautunut pyreneesi

Illalla käytiin vielä omineen tokoilemassa. Kostille kapulan pitoa ja seuruuta sekä merkin kiertoa ihan läheltä ja Taaville merkin kiertoa, ruutua ja tunnaria sekä noutoa. Kosti pureskeli kapulaa hirveesti, mutta pääsin onneksi palkkaamaan hyvistä hetkistä pidossa. Seuruu ihan ok, mutta ulkopuolinen häiriö kyllä vaikutti kovasti. 
Taavi on nyt ruvennut kovin äänekkääksi tokoilijaksi, enkä tiedä millä haukkumisen saisi pois... Merkin kierto oli tällä kertaa tosi hankala, mutta saatiin kuitenkin onnistumisiakin. Ruutua kävin kerran näyttämässä ja Taavi teki kaksi tosi hyvää toistoa. Tunnarissa malttoi tällä kertaa haistella tosi hyvin, mutta nenä ei millään meinannut osua omalle kalikalle. Löytyi se sieltä sitten viimein. Nouto ihan ok hiekkakentällä suoritetuksi.


Torstaina sain Murun houkutelluksi treenaamaan Kostin kanssa hakua. Neljän ukon suunnitelmalla mentiin. Eka oli valmis ja Kosti lähti hienosti ja aloitti haukunkin hyvin, palkka heti parin haukun jälkeen. Toinen lähetys myös valmiina, mutta matkalla ollut polku vei mennessään. Otettiin sitten taputus avuksi ja hienosti meni Kosti maalimiehelle asti ja haukkui hyvin vähän pidemmän sarjan. 

Paskamaisella tuurilla vaan ilmaisun aikana tai heti sen jälkeen Kostin kimppuun hyökkäsi parvi maa-ampiaisia. En huomannut pesää piiloja merkatessani, enkä myöskään löytänyt sitä jälkeenpäin, mutta jostain oli Kostin haaroväliin, reisiin ja selkään ampparit löytäneet. En tiedä kuinka paljon niitä oli, kun osa oli karvojen sisällä, mutta useamman sain kuitenkin pois ja nivusissa näkyi pistojälkiä. Päivystävää elliä konsultoituani annoin kipulääkettä, jota onneksi löytyi pari tablettia kotoa. Yö meni rauhallisesti, mutta aamulla lenkin jälkeen takaliston kuivaaminen ei selvästikään tuntunut kivalta. Nyt peukut ja varpaat ristiin, ettei Kostin hakuinto lopahda tähän ikävään kokemukseen!

Kostin ensiavun jälkeen kävin tekemässä Taavin kanssa jäljennostotreenin. Jälki vanheni tunnin verran ja keli oli todella tuulinen, maa kostea ja lämpötila noin 15 astetta. Nostomatkaa oli kolmisen sataa metriä ja Taavi eteni sen rauhallisesti ja nosti jäljen muuten hyvin, mutta otti ensin takajäljen. En antanut edetä liinanmittaa pidemmälle ja liinan kiristyessä Taavi vaihtoikin suunnan oikeaksi ja puksutti lyhyen jäljen pätkän esineelle. Paras pitkä nostotreeni tähän mennessä.Jälki

jäljen nosto

Perjantain tokotreenit jäi Kostilta väliin, kun oli vielä kosketusarka nivusista. Taavi sen sijaan treenas ja oli kyllä kivat treenit. Tehtiin peruutusta ja kaukoja ja omatoimisesti tein seuruuta ja luoksetuloja pysäytyksillä.

Peruutuksissa Taavi meinaa vähän kiihtyä, mutta teknisesti se osaa kyllä ihan hyvin jo käännöksetkin takaperin. Kaukot olikin tällä kertaa enempi tai vähempi hukassa, kun Taavi tarjosi seisomista hirmu innokkaasti aina johonkin väliin. En tiedä mistä se sen keksi, kun ei olla sitä nyt vähään aikaan edes harjoiteltu...


1 kommentti:

  1. Voi tuota Kostin tuuria hakumettässä! Inhottavat anpparit! :(

    VastaaPoista