tiistai 6. joulukuuta 2016

Ruotsin maata valloittamassa

Jostain ihmeestä olin saanut päähäni ilmoittaa Taavin Ruotsin Voittaja 2016 -näyttelyyn. Ei näyttelyssä sinänsä mitään, mutta ne laivamatkat.... pelkään merellä oloa ja näin painajaisia laivamatkasta varmasti kuukauden ajan ennen reissua. Aneluistani huolimatta Muru ei suostunut lähtemään maitse matkaan, olisihan siitä kyllä tullut ajomatkaa semmoset 3500 km... Päädyimme siis reissuun retkeilyautolla lautalla Turusta yli. Ja koska olin auttamattoman myöhässä laivalippujen kanssa tilatessani niitä heinäkuussa, venyi reissu suunniteltua pidemmäksi lemmikkihyttien puutteen vuoksi. Perjantaina ajoimme Turkuun, missä Kodan ja Oomin Anne lupasi meille leiripaikan heidän pihastaan. Suunnaatoman iso kiitos tästä Annelle!!

Lauantaina aamuvarhain suuntasimme satamaan ja sieltä laivaan. Laivamatka Turusta Tukholmaan kestää jotain 11 h ja se meni Taavin osalta hyvin, minäkin selvisin hengissä. Onneksi hyttien ovet ovat niin raskaita, että Tapsa ei saanut itse avattua ovea ja saatoimme käydä päivällä yhdessä syömässä. Ulkoilutin Taavia muutaman kerran laivan kannella, naurettava kusetusalue oli lähinnä vitsi ja koipi nousikin aivan muualle kuin kusilaariin.


Turussa laivaan pääsyn odottelua

Taavin matkalippu

Onneton kusetusalue

Välillä otettiin rennost

Ja välillä katseltiin maisemiaTukholmassa leiriydyimme keskustan tuntumassa sijaitsevalla Tantolundenin leirialueella. Alue muistutti enemmän ihan vain parkkipaikkaa, mutta vieressä oli iso puisto, jossa saattoi kävelyttää koiraa rauhassa. Ja kun tuo oli ainut talvella auki oleva leiripaikka lähelläkään messukeskusta, niin olimme valintaan ihan tyytyväisiä.


Sunnuntaina suuntasimme sitten messuhallille ja jännitys saattoi taas ottaa vallan. Messuhallin sisääntulossa kaikki koirat kävivät läpi eläinlääkärin tarkastuksen. Tämä oli järjestetty kätevästi tutkimuspöytärivistöllä ja koirat kävelytettiin ramppeja pitkin pöydille ja sieltä alas. Olimme paikalla hyvissä ajoin kahdeksan jälkeen. Arvioitu aika meidän kehän alkamiselle oli vähän klo 11 jälkeen, mutta kehä oli jonkin verran myöhässä. Tuomarina pyrreillä oli Elena Ruskovaara Suomesta. Tuomarina hän oli ystävällinen ja koiria hyvin käsittelevä. Hän oli hyvin tarkka, tutki koiran kauttaaltaan tarkistaen hampaat huolellisesti ja turkkikin sai osakseen paljon huomiota. Meidän kanssakilpailijoinamme oli kaksi ruotsalaista pyrriä, yksi narttu ja yksi uros. Itse vähän mietin miten vaikuttaa, kun ei Taavin häntäkarvat ole vielä kasvaneet takaisin täyteen mittaan kesäisen parturoinnin jäljiltä ja ainakin omaan silmään takamus näyttää edelleen vähän hassulta.

Kehät oli sijoiteltu mukavan väljästiTaavi käyttäytyi kehässä kaikin puolin hienosti, vaikkemme olleet taaskaan harjoitelleet kuin hetkeä ennen kehään menoa. Se antoi kopeloida itsensä hyvin ja sai kehuja kuinka helppo siltä oli katsoa hampaat.

Arvostelu kuului näin:
Excellent type, beautiful proportions and topline, nice bones and neck. a bit roundish scull, dark eyes, excellent body, typical rear angulations, correct movements, excellent character. championat!!!
Sama suomeksi
Erinomainen tyyppi, kauniit mittasuhteet ja ylälinja, hyvä luusto ja niska. Hieman pyöreähkö kallo, tummat silmät, erinomainen runko, tyypilliset takakulmaukset, oikeat liikkeet, erinomainen luonne. Voittaja!!!

Tuloksena ROP, SERT, CACIB ja näiden seurauksena uudet tittelit Ruotsin Voittaja 2016, Ruotsin muotovalio ja kansainvälinen näyttelyvalio.ROP Tottakai uskomaton Olen, VSP Ciel BleuOlisin ollut kovin tyytyväinen VSP -sijoitukseen, mutta toisaalta eipä meillä ollut muutakaan tekemistä kuin jäädä odottelemaan isoa kehää. Taavi pääsi autoon lepäämään ja me koluamaan messujen antia muutamaksi tunniksi.

Ykkösryhmän tuomarina oli italialainen Manola Poggesi, joka näytti esiarvostelussa jo hyvin selvästi mitkä koirat häntä kiinnosti. Nämä hän kopeloi tarkasti ja seurasi liikkeet loppuun asti. Meidän muiden kohdalla hän hädin tuskin vaivautui vilkaisemaan koiria. Mutta väliäkös tuon, olihan se silti hienoa päästä valokeilassa ison yleisön eteen juontajan kuuluttamana juoksemaan :D. (Erotuin ihan pikkaisen sieltä jakkupukuisten naisten ja mirrikaulausten miesten seasta).


Esiarvostelu
Maanantai kulutettiin kaupungissa hortoillen ja illalla pakkauduimme taas laivaan ja kotimatkalle. Matka sujui hyvin melko voimakkaasta merenkäynnistä huolimatta.2 kommenttia:

 1. Hienoaaaa!!!

  Ihanaa kun tuollainen näyttelyitä halveksuva ihminen saa mahdollisimman vähillä käynneillä hyviä tuloksia ja mainetta/mammonaa :D
  Ja juurikin mukavissa vaatteissa eikä missään korkkareissa ja jakkupuvuissa :D

  ONNEA PYRRIPOJAN KOKO TIIMILLE: OMISTAJILLE, KASVATTAJILLE JNE JNE JNE JNE!!!

  VastaaPoista
 2. Super-Tapsa on niin hieno hauva! Ei kiittämistä kylmästä pimeästä pihasta, mut hyvä että sujuvoitti reissua :)

  VastaaPoista