torstai 28. tammikuuta 2016

Kivoja juttuja ja vähän jännitystä

Viime viikolla tiistaina aamupäivästä kävin hallilla vähän treenaamassa ja sain kaverikseni vanhan aussiherran paikkamakuuseen. Makuu meni hyvin, mun pois kävellessä Taavi vähän vinkui, mutta hiljeni sitten. Aussi teki muutamia asennon vaihtoja ja lopuksi luoksetulon Taavin vierestä. Hyvä makuu!

Merkin kiertoa tehtiin myös, menovauhti oli vähän hitaampi kuin paluuvauhti, mutta positiivisena piirteenä Taavi ei tällä kertaa kuitenkaan jäänyt tötsälle jäkittämään vaan tuli sieltä suoraan luokse. Peruuteltiin myös apuriman avulla ja perusasentoa tehtiin apparin häiriköidessä. Taavi aika hyvin pitää kontaktia, mutta apparin maahan käskyistä painui joka kerta alas... Kaikkinensa kuitenkin hyvä suoritus.

Pakkaset ovat paukkuneet sen verran, että uskaltauduimme jäälle lenkille. Kylmyys ei paljon Taavia hetkauta, tossut kun laittaa jalkaan, niin varpaisiin kertyvä lumikaan ei haittaa ja meno oli sen mukaista.

Perjantaina pikapyrähdys aamusta hallille lapinporokoira Rosmon kanssa treenimään. Olin tosi tyytyväinen Taaviin, Rosmon treenaaminen ja haukkuminen ei estänyt meitä treenimästä omiamme. Välillä Taavin piti vähän tarkistaa missä Rosmo menee, mutta keskittyi kuitenkin hyvin meidän tekemiseen. Eniten toisen aiheuttama häiriö näkyi merkin kiertoa tehdessä. Merkille mennessä Taavi vähän empi ja tarvi vahvistusta menemiseen, mutta muuten oli hyvät kierrot. Paikkamakuu oli hyvä, Tapsun korvat vaan oli hassunhauskat sen kuulostellessa koko ajan toisen olemista.

Kapulalla leikittiin myös, heittelin sitä ja Tapsa haki oikein halukkaasti. Perusasentoja ja seuruutakin treenittiin ja Rosmo toi tähän hyvää häiriötä. Tapsa oli ihana, kun se keskittyi niin tosissaan, mun karvamuru! Tällä kertaa perusasennotkin oli parempia kuin mitä ovat tässä ihan viime aikoina olleet. Muutama luoksetulo vielä ja loppuun paikkamakuu Rosmon kävellessä ohi. Tässä Taavi joutui pinnistelemään ihan tosissaan, mutta muutamalla lisäkäskyllä pysyi hienosti maassa. Loistavat treenit!!

Viikonloppuna vierailtiin Hyvinkäällä. Käytiin Nutun kanssa uimassa ja vietettiin muutenkin kiva viikonloppu.Kuvat Teemu Heikkilä:Tiistaina Murulle kävi pieni vahinko ja Taavi oli joutunut päivälenkillä pienimuotoiseen koiratappeluun naapurin koiran kanssa. Luulen että ääni oli ollut pahempi kuin todellisuus, mutta kyllä oli Muru säikähtänyt. Täytyy myöntää, että vähän jänskätti mennä tokoon, kun en tiennyt millä fiiliksellä Tapsa olisi muita kohtaan. Ekalla tunnilla Taavi teki kaiken liikkuroituna. Ekaksi muutama edestä sivulle tulo, sitten pari liikkeelle lähtöä sekä kunnon pätkiä seuruuta. Tässä liikkuri kulki ihan liki ja Tapsa ei tästä häiriintynyt ollenkaan!

Jätin Tapsan paikkamakuuseen, kun kävin hakemassa noutokapulan hallin toiselta laidalta. Tällöin samaan aikaan treenennut nuori aussi päätti tulla leikittämään Taavia. Veikkaan päivällisen rähäkän vaikuttaneen Tapsan reaktioon, se nimittäin lähti juoksemaan karkuun. Pikkumiestä hirvitti ihan tosissaan, onneksi jahtaaja saatiin kaapattua pian kiinni ja Tapsa palautettii  makuulle. Loppuajan Taavin piti vähän vilkuilla treenikamua. Tämä oli mielestäni kuitenkin sata kertaa parempi tapa reagoida, kun lähteä räyhäämään. Ja toimintakyky kuitenkin säilyi hyvin sekä koiralla että sen ohjaajalla.

Kapulan pitoa tehtiin kaksi toistoa ja sen perään kaksi noutoa. Luoksetuloja tehtiin myös kaksi. Niissä Taavi vinkui istumaan jäädessään, mutta liikkurin ärähdykset aina hetkeksi hiljensivät sen. Varmasti aussin juoksentelu samaan aikaan hallissa lisäsi vinkumista. Mutta noin niin kuin muuten Taavi oli ihan älyttömän loistava näissä treeneissä!! Lopuksi tehtiin vielä paikkamakuuta pari toistoa ringissä, sekin meni hienosti!


Kaveritunti aloitettiin paikkamakuulla, Tapsa reunassa labbisuroksen vieressä. Tähän makuuseen olin tosi tyytyväinen, Tapsa oli rauhallisesti hiljaa koko ajan. Koko tunti treenattiin neljä koiraa hallissa.

Ruutua tehtiin useampi toisto alustalle. Taavi juoksee hyvin ruutuu, mutta menee aina aika takalaitaan, vaikka alusta olisi keskemmällä. Aluksihan tosin haettiin tätä ruudun takalaitaan menoa, mutta vähän vähempikin riittäisi. Hyvin jäi käskystä seisomaan ja meni maihin. Palkka alustalle.

Merkin kierroissa meno on hitaampi kuin paluu, mutta muuten tosi hyvät kierrot. Tapsa tekee sellaisen hassun hypyn siellä merkin takana, mut ei se kai haittaa. Palkkasin lelulla ja se toimi tässä hyvin. Ekat toistot pidemmästä matkasta, ehkä kymmenestä metristä ja loppuun useampi toisto lyhyeltä matkalta niin, että leikittiin ja siitä lähetin kiertoon. Näin sain menoonkin vauhtia!

Hyppyä tehtiin pari toistoa liikkuroituna, muuten hyvä, mutta Tapsa meinas tulla suoraan sivulle. Tehtiin myös liikkuroituna eteen tuloa ja siitä hämykäskyjä. Tapsa sai juonesta pian kiinni ja pysyi edessä, vaikka liikkuri käskytti sivulle. Tunnin aikana treenattiin myös hallissa rennosti oloa muiden treenatessa. Kaikkinensa ihan loistavat tiistaitreenit!


Keskiviikkona pikaiset paikkistreenit nuoren aussinartun ja pyreneittenkoiran kanssa. Taavi vähän liikaa intoutui tyttöjen seurasta ja vinkui aika lailla, mutta malttoi hienosti paikallaan ja vaikka suuri valkoinen lähtikin omalta paikaltaan ja tuli nuuhkimaan Taavia, ei se hämmentänyt pikkumiestä. Tehtiin pari toistoa vaihdellen paikkoja.
Torstaina aamupäivällä paikkamakuutreeni isovilla- ja aussiurosten kanssa yhdellä häiriöliikkurilla. Taavia selvästi vähän jänskätti, mutta hienosti se pysyi ja nyt oli myös ainakin melkein koko ajan hiljaa makuussa. Muutama toisto tehtiin ja liikkuri käveli koiria ympäri ja aussi kutsuttiin pariin kertaan rivistä luokse. Muuten loistotreeni, mutta Taavi menee tosi herkästi muiden läskyistä maahan. 


Paikkistreenin jälkeen tehtiin porokoirajunnun kanssa kimppalenkki ihan onnistuneesti, vaikka Rosmo onkin välillä vähän äänekäs tapaus ja sen tullessa liian lähelle, alkaa Tapsua vähän hirvittää. Toivottavasti päästään pian uudestaan yhdessä lenkille.


1 kommentti: