torstai 4. helmikuuta 2016

Kivaa tekemistä

Tiistaina ensin karkotettiin yövuorokrapula pitkällä metsälenkillä Hipun ja Äijän kanssa. On se kumma miten hyvin metsä, raitis ilma ja hyvä seura karkoittavat makuupäivän tunkkaisen olon!

Illalla ekalla tokotunnilla hallissa kimpassa valkoisen paimenen kanssa. Liikkeestä maahan oli aluksi vähän vaikea, kun piti niin kovasti seurata valkkarin puuhia. Saatiin kuitenkin useampi hyvä suoritus. Ja koska paimen aiheutti niin selvää väistämistä, tehtiin liikkuroitua seuruuta melko läheltä paimenta. Liikkuria Taavi ei enää väistä, mutta toinen koira oli vähän haastava.

Kapulan pitoa tehtiin kaksi toistoa ja ne oli hyviä suorituksia. Taavi voisi tietysti olla lähempänä ja kapulaa pitää vähän haista ennen sen suuhun ottamista, mutta olen Taavin tekemiseen kuitenkin tyytyväinen.

Kaket oli tällä kertaa lähes loistavat. Pari kertaa piti maasta istumiseen käyttää kaksi käskyä, mutta liikeradat oli hienoja ja vaikka liikkuri oli Taavi takana huitomassa, pystyi karvaturri suorittamaan oman osuutensa.

Lopuksi paikkamakuuta kaksi toitoa. Eka oli hurjan hyvä, vaikka vieressä oli Tahvolle ehkä vähän vaikeat briard- ja porourokset. Tokalla toistolla toinen kouluttajista teki häiriöitä; käveli koiria ympäri ja hyppi ja kutsui koiria luokseen. Noutokapulan heittely sai useamman koiran nousemaan, mutta Taavi pysyi, vaikka vierestä poro nousi ylös. Ja Taavi oli koko ajan hiljaa! Voisinko enää olla tyytyväisempi!



Tokalla tunnilla Taaville tehtiin kiusaa. Ensin leikin sen kanssa ja sitten pyysin sivulle. Sivulla ollessa toiset yrittivät käskyttää Taavia maahan ja välillä se sinne painuikin. Hokasi kuitenkin homman idean, mutta toisinaan tuli kuitenkin muutamia virheitä. Samaa tehtiin Taavin ollessa maassa, toiset yrittivät saada sen istumaan. Tässäkin tuli välillä virheitä. Ajoittain vapautin Tahvon leikkimään ja sitten kiusa jatkui. Loppua kohti parannusta tuli kuitenkin selvästi. 

Treeni lopetettiin paikkamakuuseen. En voisi olla enää tyytyväisempi Tahvon suoritukseen! Kaikkinensa todelliset hyvänmielen treenit tällä kertaa!




Viime vuonna seurassamme aloitti haun päiväryhmä, joka on tarkoitettu vuorotyöläisille ja muille päiväsaikaan treeneihin pääseville. Oltiin Taavin kanssa keskiviikkona aamusta ekaa kertaa tässä porukassa. Kiva kun on mahdollisuus silloin tällöin paikkailla väliin jääviä varsinaisia treenejä ja saa vaihtuvuutta maalimiehiin.

Treenin teema oli meillä kuseskelun lopettaminen. Kaksi ekaa ukkoa yhtäaikaa muostikuvina etukulmiin sillä ajatuksella, että kuseskelu unohtuisi muistikuvien nostaessa intoa mennä maalille. Ekalla lähetyksella Tapsa kuitenki  nosti koipea melko pian lähetyksen jälkeen. Toruin ja kutsuin sen pois ja seuraava lähetys toiselle puolelle. Tämä meni hyvin ilman kuseskeluja ja ilmaisukin oli hyvä. Sitten palattiin ekan ukon lähetyspaikalle ja uusi yritys, nyt meni hyvin. Ensi kerralla alkuun pinkasu tai haamu, jos sillä unohtuis merkkailu.

Etukulmien jälkeen oli tyhjä. Tosi hyvin Tahvo upposi syvälle ja palkkasin sen keskilinjalle palattua. Kolmas ja neljäs ukko olivat valmiina. Näistä selvittiin ilman kusia, mutta ilmaisuilla Taavi ennakoi mun sivulle tuloa, vaikka en sitä edes kutsunut sivulle. Tauon jälkeen kuitenkin oikein hyvä treeni.


Iltapäivällä Foca ja Hugo tuli lenkkikavereiksi. Sen verran oli hämärää, ettei kuvista oikein tullut mitään, mutta kiva lenkki meillä oli!







3 kommenttia:

  1. Nyt on ihan pakko kysyä, että minkä seuran alla te treenaatte päivisin?
    Jos tarkoitat sitä mitä luulen, niin ihan ootta omissa nimissänne treenaamassa.

    Mutta hienot oli treenit Taavilla viimeksi kun nähtiin!

    VastaaPoista
  2. Jaa, mähän olen ollu ihan siinä uskossa , että seuran alla tuo ryhmä toimii. Mut ei sit vissiin toimikaan ;). Täytyykin vähän kysellä asiasta tarkemmin.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista