lauantai 16. tammikuuta 2016

Ulkona paukkuu hyiset pakkaset

Lenkkeiltiin maanantaina kentälle ja tehtiin siellä pieni esineruutuharjoitus. Levittelin kahdeksan esinettä noin 25 - 30 m päähän ja Tapsu haki niistä kuusi ja hyvin hakikin. Ainut hankaluuksia tuottanut esine oli kovamuovinen puukon tuppi, jonka kantaminen oli Taaville selvästi vastenmielistä. Olen nyt päätynyt toistaiseksi tekemään näitä esineruutuharjoituksia kentällä tai kotipihan nurmikolla niiden onnistumisprosentin ja Taavin innon ja itsevarmuuden lisäämiseksi. Kentällä tai pihanurmella Taavi hakee esineet innokkaasti, mutta metsässä esineiden haku on ollut haparoivampaa. Tarkoitus olisi vahvistaa esineinto huomattavasti tätä hetkeä vahvemmaksi ennen takaisin metsään menoa. Jotkin esineet Taavi tietysti hakee tasamaalta selväsi myös silmillään, mutta kyllä se nenänkäyttöki kehittyy, koska osa esineistä on lumessa tai nurmessa vähän piilossa tai väriltään sellaisia, etteivät ne erotu taustastaan.


Tiistaitokossa ekalla tunnilla tehtiin ensin liikkeestä maahan useampi koira kerrallaan rivissä. Ekalla yrityksellä Tapsu keskittyi liikaa vieressä olleeseen koiraan, mut toka yritys oli hyvä. Luoksetulo oli vauhdikas ja Taavi tuli hienosti eteen. Siitä sivulle kiepsahtaminen vaatii vielä harjoitusta.

Tokalla setillä tehtiin seuruuta ja Tapsu oli loistava! Onhan tuossa vielä tehtävää, mut ihan sika hyvää seuruuta silti!! Lopuksi vielä paikkamakuu kymmenen koiran ringissä. Tapsu tunsi itsensä selvästi vähän epävarmaksi kahden uroksen välissä joista toinen taas yritti vähän rähjäillä ja se meinasi hiippailla paikaltaan mun luo. Uudella käskyllä putosi kyllä paikalleen ja oli lopun ajan hyvin.


Tokalla tunnilla oltiin kahden nartun kanssa kolmistaan hallissa koko tunti. Tapsu jatkoi mahtavaa tekemistään. Saatiin ruudut menemään tällä kertaa hyvin. Alustalle Taavi ei kuitenkaan jostain syystä mene, vaikka palkka tulee aina alustan päältä. Mut pääasia, että koira pinkoo innoissaan ruutuun, pysähtyy käskystä ja menee maahan.

Kaveritunti oli kaikenkaikkiaan monipuolosta tekemistä ja käytiin läpi kaikki jättävät, luoksetuloja, seuruuta, kaukoja, seuruuta ja paikkis. Koko ajan muut teki häiriötä ja Taavi keskittyi sairaan hyvin meidän tekemiseen. Paikkiksessa vähän vinkui, taisi sakemannin palloleikit hirvittää. Namit tassujen eteen vahdittavaksi vähän hiljensi. Kyllä jäi niin hyvä fiilis tästä treenistä!




Torstaitoko ei ollut taaskaan oikein meidän parasta, saattoi kyllä osittain johtua erittäin raskaasta ja stressaavasta työpäivästä ja sitä myötä omasta veltosta olemuksestani. Tapsa piti jonkin verran taas ääntä ja lähes kaikkien liikeiden (seuruu, perusasennot, luoksetulon loppuasennot...) olivat vähän sinne päin. Taavi kuitenkin osaa, mutta nyt ei keskittyminen jostain syystä ihan riittänyt, kylmäkin oli.

Tehtiin seuruuta muutamia askelia ja käännöksiä kerrallaan. Kontakti oli hyvä, mutta asento hieman edessa ja/tai vinossa. Luoksetuloissa vauhtia oli hyvin! Hyppyjä tehtiin ja niissä eteen tulo jäi vähän kauas ja perusasentoon siirtymiset oli vähän sinnepäin. Täytyy taas ruveta tekemään takapääjumppaa. Muutama ruutuun lähetys alustalle meni aika hyvin, vähän liikaa alustan haistelua...


Perjantaina aamusta Taavilla kävi fysioterapeutti, kun hän vihdoin palasi äippälomalta. Halusin, että joku ammatti-immeinen käy Tapsan läpi, kun itse en sen liikkeistä osaa arvioida mikä on kropan tilanne. Mitään oireita en ole havainnut, mutta hyvä tarkistuttaa asia silti ajoittain.

Taavi antoi melko hyvin käsitellä itsensä, kehuja saimme hyvästä lihaskunnosta ja -tasapainosta, kehon hallinnasta ja liikkuvuudesta. Tästä kaikesta saamme varmasti kiittää metsässä vapaana juoksemista. Selkäranka oli hyvin joustava, vain pientä jumia löytyi lanne-ja rintarangan liitoskohdasta, joka kuulemma on yleistä eikä Taavilla ollut ollenkaan paha. Myös etujalkojen koukistajat olivat hieman jumissa, mikä kuulemma on yleistä kiipeileville koirille. Niitä jatkossa hierotaan itse silloin tällöin. Saimme myös muutamia venytysohjeita ja kehon koontiharjoitusneuvoja. Tulevaisuudessa olisi tarkoitus pyytää fyssari meille kaksi - kolme kertaa vuodessa, jos ei mitään ihmeempiä satu.


Lauantaina käytiin kuokkimassa toisen tokoryhmän treeneissä, kun omat jää ens viikolla töiden takia väliin. Olipa kiva olla uusien koirien kanssa hallilla ja huomata, että Tapsu oli silti ihan rento. Ehkä jopa vähän liiankin, kun ei nuo seuruupätkät ja muut onnistuneet ihan niin hyvin, kuin me ne oikeasti osataan. Paikkamakuu oli hyvä, namit tassuilla pitivät pikkumiehen hiljaisena. Tehtiin myös pariin otteeseen ringissä paikkaistumista, perusasentoja ja siitä maahan menoja. Superkiva treeni. Ohitusseuruut ei meiltä onnistuneet ollenkaan, kun Taavi haisteli niin kovasti... parempi kai sekin kun vastaantulijalle rähjääminen, mutta aika heikko suoritus kaikkinensa.

Hyppyä tehtiin useampi toisto, välillä palkkasin eteen ja muutaman kerran otin siitä vielä sivulle, mutta kovin jäivät vajaiksi sivulle tulot. Merkkiäkin kierrettiin ja Taavi osas, vaikka olikin vähän hidas. Lopuksi vielä häirittyä perusasentoa, kovasti olemme tässä parantaneet viime kesästä! Kivat treenit oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti