lauantai 17. lokakuuta 2015

Nolot tokovideot ja kelpo kepo

Tiistain tuplatokotreeneissä ensin varsinainen tokoryhmän treeni, joka aloitettiin paikkamakuulla. Tapsa keskelle ja molemmin puolin kaksi koiraa. Jätettiin koirat ja ei keretty kauaa siinä olla, kun rivin laitimmaisena ollut nuori briard uros päätti käydä vieruskaverin kimppuun. Jäihän siinä sitten Taavikin jalkoihin (yritti kyllä pysyä paikallaan viimeiseen asti, mutta pakkohan sitä on itseään ruveta puolustamaan, kun porukkaa vyöryy niskaan) ja pystyssä oli hetken aikaa kunnon rähinä. Sain onneksi suojeltua Taavin pahemmalta päällekäynniltä. Vitutti silti armottomasti, just näitä me ei tarvittais enää yhtää!!!

Sain onneksi nollattua itseni tosi hyvin ja otettiin paikkis uudestaan. Nyt briardi paremmin varmistettuna. Taavi oli onnekseni melko rennon oloinen ja vaikka briardi siellä rivin päässä kerran palautettiin paikalleen, ei Tahvo ollut moksiskaan. Hyvä, että tuli näinkin onnistunut suoritus, muuten olisin varmaan heittänyt pyyhkeen taas hetkeksi kehään.

Yksilötreenissä aiheena perusasento ja seuraaminen. Kouluttaja muisti sanoa useamman kerran, että Taavi on aika vikkelä kaveri! Aijaa, enpä olekaan itse huomannut =). Tekemisen riemua meillä ainakin on vaikka muille jakaa, vielä kun sen saisi kanavoitua oikein.

Mun pitäisi nyt jo vihdoin oppia muistamaan se, että jos joudun korjaamaan tai Tapsa korjaa ite, tulee vain sanallinen palkka ja namia vain jos tekee eka yrittämällä oikein. Ja mustavalkoisuutta lisää peliin, mut kun se on vain niin vaikeaa! Rauhaa pitäisi myös saada tekemiseen ja siihen keinona olisi ainakin oma rauhallisuuteni ja varmuuteni. Kun olin itse omasta mielestäni korostetun rauhallinen, teki Taavi heti paremmin. Pientä vinkumista esiintyi myös, jos jokin kesti Taavin mielestä liian kauan. Maltti auttaa kai tähänkin asiaan. Seuraamispätkät meni mein tason mukaisesti, liikkurin käskyt aiheuttavat vielä härväämistä.


Tässä viime viikolla kuvatut videot. Seuraaminen on ihan järkyttävää!!! Onneksi sain videon, en ole ite tajunnu sen olevan noin kamalaa!!! Pääsette kokemaan kunnon myötähäpeää.... Mut kiva nähä kuin terhakasti töpö on pystyssä =).












Heti perään kaveritoko ja aloitettiin se myös paikkiksella. Sidoin Taavin liinalla seinään omaksi mielenrauhaksi. Viereen viime viikolla hermostusta aiheuttanut sakemanninarttu, joka tällä kertaa oli kovin levoton. Ja mitä tekee Taavi?! Pötköttelee iisisti paikallaan ilman elettäkään mistään vaikeuksista. Tehtiin kaksi toistoa ja toinenkin meni oikein hyvin, vaikka sakemanni lähti ohjaajansa luo. Ehkä mä vielä joskus uskallan pitää Taavin irti paikkamakuussa.

Tapsu teki tällä kertaa hyppyä, ruutua, merkin kiertoa ja liikkeestä maahan. Hyppy oli loistava! Ihan pientä hiomista todella vauhdikkaassa sivulle tulossa kevyen törmäyksen johdosta, mutta ei se kyllä haitannut, kun intoa ja riemua oli niin kovin paljon.

Merkin kierrossa Taavi meinaa jäädä sinne merkille tönöttämään, en ymmärrä mistä se on saanut sen päähänsä. Muutama toisto näitäkin eri etäisyyksiltä, vauhtia oli tänään hyvin. Ruutua tehtiin niin, että kaveri vei namialustan ruutuun ja mä lähetin ja vapautin sitten juuri ennen namia. Vähän piti matkalla nuuhkaista maassa olevaa karvatuppoa ja ruutuun pääsyn jälkeen piti ruudun ulkopuolla ollut tötsä käydä tarkistamassa ennen namille menoa. Tämä kaikki oli kovin huvittavan näköistä, koska Taavin kaasujalka oli koko ajan pohjassa. Toinen toisto oli sitten jo oikein hieno suoritus.

Liikkeestä maahan meni siihen asti hyvin, kunnes palasin Taavin viereen. Liikkurin käskytys on meille niin uutta, että "käsky" kohdassa Taavi ponnasi istumaan. Siinä sitten hetki jumppailtiin tätä ja Taavi ehti varmaan sata kertaa vaihtaa maahan - istu sarjaa. Rauhoitettiin tilanne hetkeksi, vaihdettiin vähän paikkaa ja tehtiin koko liike uudestaan. Nyt meni paremmin. Loppuun vielä muutama paluuharjoitus koiran vierelle. Liikkuroituja treenejä tarvitaan hurjasti lisää!!! Mut onneksi niitä on nyt säännöllisesti tarjolla. Tietysti sitten vielä vähän leikittiin hurjan innokkaasti.


Perjantaina mökillä treenattiin esineruutua pienessä ruudussa suurella esinemäärällä. Taavi toi mulle melkein innoissaan kuusi esinettä.

Muru kävi tarpomassa mökkiseudulle tyypilliseen vaikeakulkuiseen maastoon n. 600 m jäljen. Jälki vanheni puolitoista tuntia ja sille oli ripoteltu viisi keppiä ja kolme esinettä. Tuuli oli melko kova.

Jana parikymmentä metriä, meni hyvin. Kepit oli ihan tuoreesta pihlajasta ja jostain syystä tai sitten siitä tuoreudesta johtuen ne eivät meinanneet oikein nousta. Kolme Tapsu kuitenkin lopulta merkkasi ja kaikki kolme esinettä löytyivät myös. Varsinainen jäljestäminen meni lähes koko matkan todella hyvin. Parissa kohtaa Tapsu teki liinan mittaisen hukkalenkin, mutta palasi lopulta kuitenkin jäljelle. Murulle vähän lisää oppia ja saan siitä oikein kelpo kepon!


2 kommenttia:

  1. jos on tuoreet kepit eikä ne oo ollu Murun hallussa tarpeeksi kauan hajustuakseen.. Ehkä siksi Tapsu ei niitä nostanut..
    Harmi tuo taisteluntuoksinta paikkamakuussa :( Onneksi et siitä lamaantunut!

    VastaaPoista
  2. Kyllä noita paikkamakuuepisodeja ja muita päällekäyntejä ois meidän tarpeisiin jo ihan tarpeeksi! Miten kummassa saan epävarmasta paikkiksesta varman, kun aina tulee muistutuksia siitä, että joku voi tulla kimppuun? Mut ei auta kuin jatkaa pään hakkaamista seinään =P

    Keppien kohdalla olivat varmaan liian tuoreita, koska jäljen jälkeen omaan nenään ainakin haisi tosi voimakas puun tuoksu niissä. Tosin Taavilla taitaa kyllä silti olla vähän tarkempi hajuaisti kuin mulla =D

    VastaaPoista