perjantai 20. maaliskuuta 2015

Tokohommia

Maanantaina treenittiin kentällä omineen. Ajatuksena oli kokeilla palkantonta treeniä, kun pitäis kai sitäkin ruveta pikku hiljaa kokeilemaan... Aluksi tein paikkamakuun, josta Taavi ekalla yrittämällä nousi puolen minuutin jälkeen. Palautus paikalleen ja uusi yritys, kaksi minuuttia onnistui hienosti! Tästä palkkasin ruhtinaallisesti.

Seuraavaksi seurattiin ensin hihnassa ja sitten hihnatta. Normaalisti kehun Tapsaa kulkiessani, mutta nyt kun olin hiljaa, Taavi jätätti ja oli melko väljä. Ei siis ehkä olla vielä pitkään aikaan valmiita mihinkään isompiin koitoksiin. Täytyy tehotreenata pieniä pätkiä nyt vähän useammin.

Jättävät sitten taas onnistuivat todella hyvin, myös se maahan meno! Luoksetulokin meni muuten hyvin, mutta edestä sivulle tullessa se jäi vinoksi. Olis se luoksetulon loppuosakin ehkä vähän vauhdikkaampi voinut olla. Näissä olen tyytyväinen siihen, että Taavin vire pysyi hyvänä, vaikkei namia tullutkaan tavalliseen tahtiin.

Lopuksi tehtiin hyppyä. Ekalla yrittämällä Taavi kolautti polvensa esteeseen, joten otettiin sitten pari uutta toistoa onnistuneesti ja palkkasin sen niistä isosti. Onneksi polvet kolahti vain kevyesti, joten ei tainnut pahemmin sattua, ei Taavi ainakaan suuremmin reagoinut koko hommaan, onneksi!


Tiistaina kaverin kanssa kentällä paikkamakuutreeniä, toisena koirana malikkauros. Koirat makuuseen vierekkäin, väli tosin oli koetilannetta huomattavasti pidempi. Taavi pysyi muuten koko ajan hyvin, mutta siinä vaiheessa kun kaveri kävi korjaamassa koiransa asentoa ja ne käveli siinä vähän eestaas, nousi Tapsu puoli-istuvaan asentoon ja meni sit omineen takas maahan lonkalleen. Kävin korjaamassa sen asennon. Muutenkin kävin välillä palkkaamassa, kun Tapsu pysyi nätisti.

Jännää oli taas se, että niin kauan kun "oltiin hommissa" kaikki meni hyvin, mutta kun tuli vapautus ja piti siirtyä autoon, alkoi kamala rähjääminen. Onneksi se loppui lyhyeen.

Tehtiin myös seuraamista, lähinnä käännöstä vasemmalle ja täyskäännöstä. Saatiin ihan hyvää palautetta, mistä tietysti tuli taas ihan kiva fiilis. Taavikin oli tänään tosi hyvin mukana tekemisessä ja kyllä on kiva itekin huomata, että esim. tuossa paikkamakuussa voi jo luottaa siihen aika hyvin!


Torstain tokotreenit oli melkoista sähellystä. Aluksi luoksepäästävyys, joka meni taas tosi hyvin, mutta se paikkamakuu... Kolme koiraa rivissä ja kun oltiin hetken aikaa oltu kauempana, lähti parsoni paikaltaan ja niinhän se sit lähti Taavikin ja sitten meillä olikin melkoinen härdelli päällä, että se siitä paikkamakuun luotettavuudesta... Tapsu oli onneksi kuitenkin aika hyvin kaikesta huolimatta kuulolla ja sain sen nopsaan kiinni. Ohjaajan mukaan oli kuulemma tosi hyvin hoidettu tilanne, vaikka itsestä se kyllä tuntui aika kamalalta. Ei auttanut kuin yrittää uudestaan ja nyt oltiin vähän lähempänä ja palkkailtiin useammin. Jännä nähdä miten seuraavalla kerralla menee tuo paikkis. Paikkaistumista myös pieni hetki, olin lähellä ja palkkasin usein. Jos tästä jotain positiivista hakee, niin Taavi ei enää mene toisten koirien suhteen siihen omaan kuplaansa, jossa en saa siihen mitään kontaktia.

Tehtiin vielä vähän kehään sisääntuloharjoituksia ja luoksepäästävyyttä. Molemmat menee meillä ihan hyvin. Seuraamista tehtiin hihnassa ja vapaana. Tänään ei kyllä ollut meidän päivä ollenkaan. Taavi vinkui ja haukkui. Se ei ole ikinä haukkunu perusasennossa!! Seuraaminenkin oli vähän sinne päin niin hihnassa kuin irrallaankin. Liikkeestä maahan ja seis meni ihan superhyvin sitä seuraamista lukuunottamatta eli ei siis kokonaisuutena ollenkaan hyvin. Luoksetulon istumisessa Taavi taas vinkui, mutta itse suoritus oli hyvä. Hyppyäkin tehtiin pari kertaa, se paikallaan seisominen siellä esteen takana on vähän vaikeeta, mutta saatiin sekin onnistumaan.

Nyt vaan pitäisi saada kovasti lisää tuota paikkistreeniä toisten koirien kanssa ja sitten tuota seuraamista pitää jaksaa jatkaa hinkata.


Iloisia asioita: Muru on palannut koulunpenkiltä töihin, joten Taavin ei enää tarvitse viettää juurikaan päiviään yksin kotona!! Lisäksi Taavi tuli kolmanneksi seurakoirakerhon näyttelykoirakilpailussa ja pokkasi itselleen lahjakortin paikalliseen eläinliikkeeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti