torstai 1. tammikuuta 2015

Vuodenvaihde

Aatonaattona käytiin uhmaamassa sakeaa lumisadetta kentällä pienimuotoisen treenin merkeissä. Hinkattiin ALO -luokan liikkeitä. Ei me kyllä taideta kokeeseen olla vielä pitkään aikaan menossa, harmi kun ei ole edes möllejä tiedossa ennen kesää...

Mutta niistä liikkeistä; tänään vire vaihteli aika lailla, välillä into oli hirveä ja välillä ei sitten meinannut kiinnostaa ollenkaan. Olis niin kiva kun olis halli, mihin pääsis treenaamaan, niin ei tarvis tuolla lumihangessa pohrata :/ Mutta käännöksiä kuitenkin harjoiteltiin ja välillä meni hyvin ja välillä sitten ei niin hyvin. Vasemmalle käännyttäessä väistää välillä tosi kaus (talloin tässä yks päivä taas lenkkillä seurauttaessa sen tassuille) ja välillä jätättää. Mutta paljon oli tosi hyviäkin pätkiä!

Liikkeestä maahanmeno ja seisominen meni tosi hienosti, seisomisessa tosin vielä pieni käsiapu ja palatessani vierelle Taavi menee herkästi istumaan. Luoksetulot oli oikein mallikkaita ja tänään Taavi jopa malttoi odottaa käskyä ennen sivulle tuloa. Hypyt olikin sitten hauskoja =P "Hyppy" -käskyllä Taavi pomppasi ensin antamaan mulle pusun ja sitten esteen yli, ja tämä toistui jokaisella kolmella toistolla. Taavi myös hyppää tosi lähelle estettä ja on niin helkkarin nopea, että "seis" -käskyllä se on jo tulossa takaisin esteen kohdalla mun luokse. Tähän vois varmaan kokeilla purkkia esteen takana tai jotain sellaista.


Aatto hirvitti etukäteen kamalasti. Oltiin molemmat töissä ja Tapsu yksin kotona =( Jätin sen kylppäriin ja sinne paljon tekemistä ja radio päälle ja ikkuna peittoon. Harjoiteltiin myös vähän etukäteen ilotulitus- ja ammuntanauhoitteiden ja tähtisadetikkujen kanssa. Niihin Taavi ei juurikaan reagoinut (söi ja leikki vaikka telkkarista pauhasi kova pauke ja rätinä). Lenkilläkin aattoa edeltäneinä päivinä yksittäiset paukut saivat vain korvat ja pään vähän nousemaan. Sisällä ollessa Taavi reagoi enemmän yksittäisiin paukkuihin; nousi ylös ja saattoi haukkua. Mutta onhan se ihan eri asia olla yksin kotona, kun ulkona on täysi sota päällä... =/

Isäni oli kuuden maissa käynyt lenkittämässä Tapsun ja silloin satunnainen pauke ei menoon ollut vaikuttanut. Onneksi pääsin lähtemään töistä vähän normaalia aikaisemmin ja olin kotona jo ennen puoli kahtatoista. Taavi oli iloisena kylppärin ovella vastassa ja puuhalelut olivat kelvanneet. Käytiin nopeasti ulkona ilman mitään ongelmia. Puolen yön kova pauke ja jyske sai Taavin läähättämään, mutta mitään paniikkia ei ollut, ei vinkumista eikä haukkumista. Naminpiilotusleikki onnistui jyskeessä hyvin. Nukkumaan mentiin ennen yhtä ja Taavi läähätti vieläkin, mutta rauhoittui kuitenkin nukkumaan. Vettä oli illan ja yön aikana kulunut paljon normaalia enemmän, liekö syynä pieni hermostuneisuus vai suuri kuivanappuloiden määrä touhuleluissa (Taavihan ei normaalisti nappuloita saa kuin muutaman lenkillä)...?Tavoitteista sen verran, että mitään suurempia tavoitteita ei tälle vuodelle tullut kai asetettua, mutta ne pienetkin on kyllä täytetty todella hyvin. Näyttelyissä on käyty, vaikkei meidän pitänyt ja menestyskin on ollut huima <3. Tottispuolella on varsinkin loppuvuosi ollut aivan hurjaa edistystä. Seuraaminen on parantunut tosi paljon ja malttia paikallaan oloihin on tullut hienosti. Ja noutokin on edistynyt ja toisten koirien kanssa treenaaminen ei ole enää ihan hirmuisen kamalaa. Hakuhommissa Taavi on löytänyt äänensä ja jälkipuolella esineet ja kepit nousee ylös melko kivasti. Paimennustaipparikin tuli suoritettua vähän vahingossa. Ja mikä tärkeintä, terveystarkastukset on suoritettu ja Taavi terveeksi todettu <3 Ei paljon paremmin enää olisi koiravuosi voinut mennä!


Alkavalle vuodelle jos jotain tavoitteita yrittäis asettaa:

  • hakumetsässä hallittavuutta lisää (olis hienoa jos syksyllä voitais olla metsässä koko ajan ilman hihnaa)
  • jälkihommissa varmuutta esine/keppi-ilmaisuun
  • tottista varmemmaksi ja jos hyvin menee, niin BH ja joku tokokoe, edes mölleinä
  • näyttelykehissä pari pyörähdystä, jos vaikka valioiduttais 
  • paimennusleirille olis kiva päästä
  • uimaan pitäisi opetella
  • kaikkeen kivaan ja uuteen suhtaudutaan avoimesti ja innolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti