lauantai 31. tammikuuta 2015

Hakujuttuja

Torstaina käytiin kentällä jälkiporukan kanssa tottistelemassa ja siitähän ei sitten tullut yhtään mitään =/

Mulle nää päivätyöt ei näytä sopivan sitten yhtään, olen koko ajan niin väsynyt ja pinna kireällä, että väkisinkin se vaikuttaa kaikkeen tekemiseen... En tiiä miten selviän tästä vuodesta?! Omatuntokin soimaa koko ajan, kun Taavi joutuu olemaan niin paljon yksin kotona, kun aikaisemmin joutui olemaan vain päivän tai pari viikossa ja silloinkin lyhempiä aikoja. Lenkillekään sen kanssa en kerkiä kunnolla, ennen tehtiin pitkiä lenkkejä useamman kerran viikossa, nyt ei vaan millään aika riitä ja tuntuu, että koira on ihan heitteillä :'(

Liekö sitten tästä johtuvaa vai jostain muusta, niin Taavi ei treeneissä keskittynyt tekemiseen ollenkaan. Nenä oli vain maassa koko ajan ja kaikki muu kiinnosti enemmän kuin yhdessä tekeminen. Poistuttiinkin kentältä hyvin pian, mitä sitä turhaan kiusaamaan itteään ja koiraa, kun homma ei tunnu luonnistuvan.

Toisella yrittämällä harjoiteltiin jo vähän paremmalla mielellä ja tehtiin muutama onnistunut ilmoittautumisharjoitus ja henkilöryhmää sekä muutenkin seuraamista ja jättävä makuu.



Perjantaina pk porukalla ilmaisutreeniä. Taaville kuusi ukkoa samalla kaavalla kuin viimeksi. Taavipa vaan ennakoi todella rajusti sivulle tuloa, joten piti lennosta muuttaa treenisuunnitelmaa ja unohtaa hallintaharjoitukset. Parempi joutua pyytämään koiraa sivulle pariin kertaan kuin että se rupeaa tulemaan vastaan.

Ilmaisut oli tänäänkin hyviä, paitsi ukolla, joka oli lyhtypylvään lähellä. Eihän pieni pissamaakari muuta voinut, kuin ensin käydä kusella tolpalla ja sitten vasta aloittaa ilmaisu... Mietin, että tohon vois ehkä kokeilla sitä, että palkkaa ei tule jos kuseksitaan. Eli jos homma menee kusiseksi, niin maalimies nousee ja tulee pois. Sit uus yritys toivottavasti paremmalla onnella. Tätyy kysellä kokeneempien mielipidettä.


Lauantaina pelastushakuporukalla treenattiin pelastuslaitoksen palotalolla. Palotalo on merikonteista rakennu kaksikerroksinen talosimulaattori, jossa on tyhjiä ja kalustettuja huoneita, käytäviä, kaikuja, ritilärappusia, pimeää ja nokista ja vähän tuulessa rämiseviä peltiovia. Ensin kaikki koirat kävivät tutustumassa taloon ja sitten ruvettiin hommiin.

Taaville oli talossa kolme ukkoa. Mentiin sisälle ja päästin Taavin irti ja lähetin etsimään. Voi luoja, että pojalla kävi nenä; sen nuuskutuksen kuuli varmaan ulos asti :). Edettiin huone kerrallaa ja kovasti Tapsu teki töitä. Yhdessä huoneessa oli pelastuslaitoksen harjoitusnukke 'kylmäkalle'. Taavi nuuski sen moneen kertaan päästä varpaisiin, mutta jatkoi sitten matkaa ja pian löysikin saman huoneen perältä maalimiehen.

Löydön jälkeen jatkettiin etenemistä ja lopulta tultiin L-malliseen huoneeseen, jonka perällä rapulla istu ukko. Taavi liikkui palotalossa tosi hyvin, sitä ei pimeä haitannut ja mä yritin ite liikkua mahdollisimman rauhallisesti ja hitaasti, jotten häiritse sen työskentelyä, mulla oli myös pieni valo, että näin ite liikkua. Taavi ehtikin sitten ukon luokse paljon ennen mua, mutta ukon vieressä ollut viemäri, josta nousi ilmavirta ylös, vei hetkeksi Taavin huomion. Vähän aikaa tätä rööriä haisteltuaan Taavi kuitenkin hokasi ukonkin ja ilmaisi sen hienosti. Oma kaikuva haukku ei vaikuttanut ilmaisuun.

Sitten oli vuorossa kapeat, jyrkät ritilärappuset ja yläkerta. Portaat Taavi meni niin vauhdille, etten lyhyen hihnan kanssa meinannut pysyä perässä. Koira taas irti ja hommiin. Taavi tutki yläkertaa aktiivisesti ja viimeisessä huoneessa se ukko sitten oli, mutta missä siellä? Sisällä rakennuksessa haju liikkuu aivan eri tavalla kuin ulkona ja sitten vielä kun paikkana on merikonttitalo, niin siellä on aina pieniä reikiä ja rakoja, joista tuuli puhaltaa sisään. Taavi oli selvästi saanut hajun, mutta sen alkulähteen paikantaminen olikin vähän hankalaa. Nuuskutus oli kova ja töitä Taavi teki reippaasti, pyöri ja hyöri ympäri huonetta, nousi sohvalle ja etsi. Lopulta maalimies löytyi nojatulista huoneen nurkasta ja voi sitä ilmaisun ponnekkuutta :)

Ihan huippuhauska treeni ja oli tosi kiva nähdä ja kuulla koiran käyttävän nenää tosi tehokkaasti! Ens viikolla uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti