lauantai 24. tammikuuta 2015

Kaikenlaista uutta ja kivaa!

Sunnuntaina pk-hakuporukan kanssa käytiin kentällä tekemässä ilmaisutreeniä ja tottista. Meidän täytyy kyllä jatkossakin treenata ihan vaan pelkästään tuota ilmaisua omana treeninään. Ensin otettiin pari piiloilmaisua, jotka meni oikein hyvin, mutta avoukot olikin sitten vähän haastavampia. Taavi kyllä juoksi reippaasti ukon luokse, mutta sitten se vähän häröili, nuuski puskia ja kuseskeli ym. Sille ei siis selvästikään ole selvää, että mitä ukon luona pitää tehdä, koska haukun aloitus vei aina aikaa. Haukut itsessään oli kyllä tosi hyviä, kunhan Taavi ensin älysi aloittaa haukun. Pari viimeistä toistoa tehtiin niin, että maalimies vähän näytti purkkia Taavin juostessa kohti ja tämä tuntuikin toimivan. Taavi kävi heti maalimiehen viereen maahan ja aloitti haukun. Selvästi pieni turhauma auttaa haukkumiseen, tätä siis lisää!

Tänään harjoiteltiin myös hallintaa eli pyysin Taavin sivulle ennen kuin maalimies sai luvan nousta ja palkata. Tämä toimikin yllättävän hyvin ja Tapsu totteli hienosti! Vähän piti vielä varmistella istumassa pysymistä maalimiehen noustessa, mutta kaikkinensa ihan huippu juttu.

Tottiksessa harjoiteltiin ilmoittautumista, mikä meni hyvin, kuten myös henkilöryhmä. Myös jättävät ja luoksetulo onnistuivat tänään ihan hyvin. Tuollainen upottava 10 cm nuoskalumihanki ei tosin ole se paras paikka harjoitella seuraamista tai muutakaan ja päätinkin, ettei me kyllä enää pohraustreenejä tehdä. Siinä kärsii oma kävely ja koiran liikkeet väkisinkin.

Lopuksi vielä ammuttiin ja kyllä Taavi siitä vähän jäätyy. Leikittiin namin jahtausta ja samalla ammuttiin muutamia laukauksia 6 mm starttipistoolilla. Joka laukauksen jälkeen Taavi pysähtyi ja jäi vähän kattelemaan äänen suuntaan, mutta jatkoi kyllä leikkiä kun hetsasin tarpeeksi. Myöskään ihan hirveen mielellään Tapsu ei kulkenut äänen suuntaan... Toivottavasti tästä ei muodostu ongelmaa. Tätäkin kuulemma täytyy vaan treenata paljon ja saada laukaukset merkityksettömiksi. Harmi kun tuo oman pyssyn hankkiminen on tehty niin vaikeaksi.


Keskiviikkona hurautin töiden jälkeen Hyvinkäälle, missä oli treffit Nutun ja Ladan kanssa koirauimalalla. Taavi ei ole uinut kuin ehkä kerran vahingossa, kahlaillut on kyllä paljonkin, mutta uinti ei ole ollut ihan sen juttu. Nyt oli sitten tosi kyseessä, kun uittaja otti kiinni pelastusliivien kahvasta ja kantoi pienen harajalkaisen pyrrin veteen.

Uittajan mukaan Taavi rentoutui hyvin nopeasti ja ui hyvin ensikertalaiseksi. Aluksi Taavi uitettiin muutaman kerran allas ympäri ja näytettiin mistä pääsee ylös ja mistä ei. Aika pian Taavilta otettiin hihna pois ja se sai uida "omineen". Mä kuljin altaan vierellä näyttäen uintisuuntaa ja Taavi ui hienosti perässä.

Ekaksi Taavi joi altaan vettä aika paljon ja siitä seurasikin melkoinen vesioksennus. Taavi kuitenkin innostui hyvin lelun kantamisesta vedessä (voiko lelua kantaa vedessä??) ja näin juodun veden määrä jäi aika pieneksi ja loppuaika meni ilman ykäilyä.

Lopuksi Taavilta otettiin pelastusliivitkin pois ja se ui kyllä hyvin ilman niitäkin. Perä pysyi melko hyvin ylhäällä ja uintiliikkeet olivat rauhallisia, ei mitään räpiköintiä. Tapsu innostui hommasta jopa niin paljon, että oli koko ajan menossa itse takaisin veteen, kova kiire sillä oli tyttöjen perään, vaikkei ihan niiden vauhdissä pysynytkään.


(kuvat on vähän sumeita, kun kamera ei ihan kerenny lämmetä ja uimalassa oli ihan himpun kosteaa)
Taavin eka uinti ikinä!


Vesi maistui aluksi vähän liikaa 


Täähän menee jo ihan hyvin!

Äkkiä karkuun, ettei tytöt saa kiinni


Torstaina oli vuorossa ekat tokotreenit! Oli niin kivaa! Paikkana halli, joka on jaettu puoliksi agiporukan kanssa (voi luoja, että on kovaäänistä porukkaa, koirat haukkuu ihan tauotta =P) ja tämähän on meille tosi hyvää ja juuri sitä kaivattua häiriötreeniä.

Aluksi olimme kaikki koirat hallissa ja käveltiin vähän rennosti sinne tänne, jotta Taavi tottuisi uuteen paikkaan. Hajut kiinnosti tosi paljon ja taisi siellä hiekan seassa olla vähän edellisiltä tippuneita namejakin. Palkkasin aina, kun Taavi otti kontaktia muhun. Seuraavana oli vuorossa paikkamakuut ja istumiset. Koirat riviin (Taavi reunimmaisena kauimpana agiporukasta) ja maahan jättö omaan tahtiin. Mulla oli Taaville liina mukana, mutta se oli niin hyvin keskittyny minuun ja tekemiseen, että jätin sen ilman varmistuksia. Hyvin pysyi ja oli ihan rennon oloinen, vaikka toisella puolella hallia haukuttiin. (toisten koirien haukkuminen on Taaville ollu aika vaikee kestää, joten tällanen treeni tulee tosi tarpeeseen). Kävin palkkaamassa välillä ja palasin taas kauemmaksi. Meni hienosti.

Paikkaistuminen tehtiin samalla lailla ja sekin meni hyvin. Nyt tosin agiporukan toimia piti seurata vähän tarkemmin. Sitten Taavi jäi omineen halliin ja treenattiin seuraamista. Tai lähinnä perusasentoa ja sitä oikeaa paikkaa. Väljähän Taavi on edelleenkin, mutta taas tuli hyviä vinkkejä asian korjaamiseen; askelia oikealle ja viistoa kävelyä oikealle sekä palkkaus vasemmalla kädellä koiran vasemmalta puolelta. Näitä siis pitäisi kotiläksynä treeniä. Liikkeestä maahan menoa tehtiin myös ja se meni ihan hyvin. Siinäkin pitää vielä vähän hioa nopeutta. 

Välihuili autossa ja toisella jaksolla tehtiin liikkeestä seisomista. Meillä on siinä vielä pieni käsiapu, jonka pois häivyttäminen tuli myös kotiläksyksi. Pääsin myös hyvin palaamaan Taavin vierelle, mutta tähän haluan myös lisää varmuutta. Lopuksi luoksetuloja istumisesta. Siinä kävi kerran niin, että Taavi ponkasi istumisesta rähjäämään aidalle, joka erotti agi- ja tokopuolet toisistaan (oli lähellä, ettei koko aita kaatunut). Hetki meni, että sain taas pojan ruotuun, mutta sitten tehtiin pari onnistunutta toistoa. Luoksetulossakin pitää vielä hioa loppuasennon suoruutta ja siitä sivulle tuloa, johon auttavana neuvona sain ottaa askeleen oikealle samalla kun Taavi kääntyy mun sivulle. Tätäkin siis kotiläksynä. 

Kovasti tuli kotiläksyjä ja ehkä mä olen aavistuksen verran liian suurpiirteinen toteuttaakseni tokon syvintä olemusta, mutta intoa on kyllä taas niin paljon, että tuskin maltan odottaa kahta viikkoa.


Perjantaina tehtiin pk-porukan kanssa taas ilmaisutreeniä. Taaville viisi avoukkoa. Tehtiin niin, että maalimies näytti Taaville purkkia juuri ennen kuin Tapsa saapui ukon luo ja veti sen sitten piiloon. Näin saatiin Taavi jäämään suoraan mm:n luo ja aloittamaan haukku. Kaikki turha häröily ennen ilmaisun aloitusta jäivät pois. Samalla treenattiin myös vähän hallintaa eli otin Taavin sivulle ennen kuin mm sai luvan palkata. Hienosti on Tapsuli oppinut tämänkin homman ja tulee nätisti sivulle. Viimeinen palkattiin ilman hallintaa. Loistotreeni! Josko tässä olisi nyt lääke maalimiehen luona käyttäytymiseen...?


Lauantaina pelastushakutreeneissä Taaville kolme ukkoa, jotka ohjeistin toimimaan edellisen kaavan mukaan. Paikkana oli vanhan sahan alue, jossa näkyvyys hyvä. Keli  oli muutaman asteen pakkasella ja eipä tuo juuri tainnut tuulla.

Eka ukko oli taas vaihteeksi ihan oppikirjasuoritus ja maalimiehen luonakin kaikki toimi hyvin. Toinen ukko haetuttu itseään vähän kauemmin, mutta hyvin Taavi teki töitä ja löytö tuli ja sielläkin hyvät ilmaisut ilman ylimääräisiä lenkkejä tms.

Kolmas ukko oli haastava, kahden maakasan välissä makaava maalimies. Tälle ukolle Taavi teki ihan hirveästi töitä. Mä jo kutsuin sitä välillä poiskin, mutta eihän tuo ottanut kuuleviin korviinsa, vaan jatkoi sinnikkäästi etsimistä ja lopulta sitten maalimies löytyikin. Taas hyvä ilmaisu, mutta olishan tuo saanut totella niitä luoksetulokutsujakin :/


 (Kuvat Jaana Vikman)

Lähetys
Lähtee kuin ohjus
Ite pitäis vielä jaksaa juosta kanssa
Maalimiehellä
Suorituksen jälkipuinti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti