perjantai 1. elokuuta 2014

Lollis kylässä, hyvä jälkitreeni ja kyläjuhlat

Viehkeä Lola kävi Taavilla leikkikaverina. Taavi ei kyllä oikein osannut käyttäytyä herrasmiehen tavoin... Lolliksen takamus kiinnosti vähän liikaa ja Tapsa vaatiikin varmaan jonkinlaista fyssarin hoitoa, sen verran aktiivisia oli astumisyritykset, että ihmettelen ellei jätkä ole jostain vähän jumissa... Lola olis saanut olla vähän selvempisanainen siinä, ettei niin saa tehdä. Toisaalta ei se Lolaa kovin aina näyttänyt vaivaava.

Käytiin yhdessä pienellä metsälenkillä ja sitten tultiin pihalle vielä peuhaamaan. Edelleen lähes sietämättöminä jatkuvat helteet kyllä verottivat koiruuksien leikki-intoa, mutta kyllä niillä kivaa oli. Töytyy ottaa uusiksi kelien vähän viilentyessä! Taavi pääsi Lolan lähdettyä kylmään suihkuun, sen verran kierroksilla se kävi, että pelkäsin pikkupojan ylikuumenevan. 


Jäkitreeniäkin on tehty, viimeksi noin 450 m jälki, jossa useampi ysikymppi ja kuusi keppiä. Jälki vanheni reilun tunnin ja keli oli sateen jälkeen kostea, pieni tuulen vire. Maastona kangasmetsä ja pelto sekä tienylitys.

Tapsuli lähti janalle hyvin, mutta tällä kertaa janan ollessa huomattavasti aikaisempia kertoja pidempi, taisi uskonpuute iskeä ja Taavi palasi takaisin. Uudella lähetyksellä löysi jäljen ja hyvä eteneminen alkoi. Tän harjoituksen teemana oli keppi-ilmaisut, kun niissä on parilla viime jäljellä ollut vähän toivomisen varaa... Positiivisena yllätyksenä Taavi löysi kaikki kepit hienosti ja vahvistin vielä ilmaisua pyytämällä sitä kepillä maahan ja näyttämään kepin, hyvin meni!!

Ysikymppikulmissa Taavi tekee aina pienen varmistuslenkin, mutta palaa sitten hyvin jäljelle. Kerran metsän puolella se vähän harhautui, mutta palasi ihan hienosti jäljelle ilman käskyjä. Tien yliys meni hyvin, mutta tien jälkeen maasto vaihtui pelloksi ja sitten oltiinkin ihan hukassa. Taavelo piti palauttaa jäljelle pari kertaa ennen kuin matka taas jatkui. Pellolla eteneminen oli mun mielestä selvästi epävarmenpaa kuin metsässä, mutta kyllä se lopun palkkapurkki silti löytyi. 

Keppi-ilmaisujen osalta loistava treeni ja nyt pitää varmaan tehä pari ihan puhdasta peltotreeniäkin, niin saadaan sitäkin puolta varmemmaksi. Mutta kyllähän tuo maastonvaihdos kesken jäljen taitaa aika haastavaa koiralle olla!? Ja niitä vieraita jäljentekijöitä tarvis paljon lisää! 


Lisäksi tän viikon aikana ollaan pyöritty paljon kaupungilla kesäjuhlien humussa mm. kuuntelemassa puistokonsertteja (taputtava ihmismassa oli aluksi vähän pelottava, mutta siihenkin Taavi tottui pian) ja totuttelemassa ihmisvilinään. Taavi on saanut osakseen paljon rapsutuksia ja ihailuja söpöydestään <3 ja ihmettelyjä hännättömyydestään, luonnontöpö on monelle täysin vieras käsite ;) Tyynesti on Murukoiranen suhtautunut kaikkeen hälinään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti