lauantai 26. heinäkuuta 2014

Huh hellettä

Tiistaina pelastushakuharkoissa Taavi teki ensimmäistä kertaa partiointia tai pintahakua tai miksi sitä nyt haluaakaan nimittää...

Metsäalueella yksi "kadonnut" ja me lähdimme tälle alueelle risteilemään. Aikamme käveltyämme nosti Taavi hienosti ukon. Hyvin se oivalsi jutun juonen, vaikkei mitään käskyjä metsään lähtiessä saakutkaan.


Pk-hakutreenit jätin keskiviikkona väliin, kun lämpömittari näytti varjossa 31,4°... Tehtiin kotipihassa vähän esineruutua ja lököteltiin. Taavi haki kolme esinettä. Tällä kertaa leikitin sitä ensin ja vein sitten esineen piiloon ja sen jälkeen lähetys. Näin lähti ihan vauhdikkaasti, mutta itse etsinnän Taavi suoritti hyvin rauhallisesti. Palautus oli sitten taas vauhdikas, joten oli tää parempi kuin viimekertainen ruutu.



Lauantaina vielä aamun ollessa hieman viileämpi sain Murun houkuteltua tekemään Taaville jäljen. Pituutta jäljelle kertyi muutama sata metriä ja keppejä siellä oli kuusi. Jälki vanheni tunnin.

Lähetin taavin n. 5 metrin janalta ja hyvin nosti jäljen! Ensimmäisestä kepistä paineli vauhdilla ohi, toisen merkkasi hyvin. Kulma meni tosi hyvin, mutta sitten keppi jäi taas merkkaamatta. Neljännen ja viidennen kepin merkkasi ja kulman suoritti hyvin. Viimeinen keppi jäi huomaamatta, mutta se menee kyllä vähän jäljentekijän piikkiin.

Ihan hyvä hellepäivän (kesän helle-ennätys rikottiin tänään, + 32,5 *C) jälkitreeni, mutta Murua täytyy opastaa seuraavaan jäljentekoon vähän paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti