lauantai 12. huhtikuuta 2014

Tän viikon tottistelut

Maanantaina ryhmätottiksessa me Tapsa kanssa päätettiin osallistua pienten koirien ryhmään. Pieniä on vähemmän ja ne ei pelota. Treenien aikana me keskityttiin kontaktiin ja siinä sivussa tehtiin mitä pyydettiin. Helppo nakki! Taavi oli ihan liekeissä, kontakti pysyi loistavasti siihen asti kun isot koirat tulivat odottamaan vuoroaan aidan taakse. Ja silloinkin kontakti oli melko hyvää.

Perusjuttuja tehtiin; pujotteluseuraamista, maahanmenoja, istumista, ohituksia ja lopuksi luokse tulo. Taavi oli tänään tosi hyvä. Oli hyvä valinta mennä tohon pienten koirien ryhmään, niin ei mene keskittyminen...

Treenien jälkeen käytiin vielä harjoittelemassa paikkamakuuta paloaseman pihalla, Tapsa on ihan kone!!Torstaina olikin sitten junnutottiksen viimeinen kerta. Mitä mä nyt jatkossa sitten teen??! Tykkäsin Marin tyylistä pitää kurssia; vaativa, reilu, rehellinen ja innostava. Sain jotenkin tosi hyvän draivin päälle tehdä juttuja ja taas on intoa kuin pienessä kylässä. Katotaan mihin tää into meidät vie =)

Ite olin pari päivää pois kotoa koulutuksessa ja Tapsahan ei sitten ollut kotona syönyt tuona aikana juuri mitään. Tästä seurasi se, että namit oli tänään niin älyttämän hyviä, ettei keskittyminen aluksi meinannut riittää. Alun yli-innokkaan naminmetsästyksen jälkeen saatiin hommaan vähän tolkkua ja seuraamiset meni aika hyvin. Se mun käden paikka vaan aina on ihan väärä silloin kun nostan käden pois nenän edestä. Käteni ei vain jostain syystä nouse suoraan ylös vaan se nousee jotenkin vinoon rinnan eteen ja Tapsa meinaa tietenkin poikittaa. Miten voi yksi pieni liike olla noin vaikea!? Maassa Taavi jaksoi tänään maata hyvin ja seisomisesta on tullut ihan uus suosikki. Saan peruuttamalla tehdyn "seiso" käskyn jälkeen kävellä jo useamman metrin poispäin. Luoksetulo oli vauhdikas, melko suora ja vauhtikin pysähtyi hieman autettuna ennen mun polvia.

Näitä perusjuttujahan me taas hinkattiin ja sitä häiriötä pitäisi siedättää... Taavi oli hyvä ja mulle jäi kaikkinensa kurssista tosi hyvä fiilis.Tänään olimme Päivi "Päxä" Aholan tottiskoulutuspäivässä. Taavi sai kehuja, on kuulemma hieno koira, nopea oppimaan. Tämä tuottaa mulle vaikeuksia siinä, että oppii myös ne huonot asiat nopeasti... Pitää olla tosi tarkkana.

Mikä kumma siinä on, kun tollasen koulutuksen jälkeen pää on ihan tyhjä, enkä muista yhtään mitä mulle on sanottu? Päivän pääsisältö taisi olla se, että keskitytään koiraan ja ihan perusasioiden tekemiseen. Perustan täytyy olla todella hyvässä kunnossa, jos haluaa hyvin tottelevan koiran. Vaikeutta vain vähän kerrassaan lisää ja aina palaamista perusjuttuihin. Hyvällä tiellä ollaan =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti