sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Hakuviikonloppu


Lauantaina vietimme viisi tuntia pk-hakumetsässä, koiria oli kuusi. Venyi kyllä vähän turhan pitkäksi tuo päivä, mutta ei voi mitään. Onneksi aamulla kenkiä arpoessani valitsin kumppareiden sijaan uudet toppakenkäni! Ja onneksi ehdin viikolla hankkia Tapsalle toppaliivin autossa kököttelyä varten!

Päheet toppakengät

Taaville tehtiin yksi viistokävely, mikä ei kävelyvaiheessa kiinnostanut Tapsaa ollenkaan, mutta kun ukko pysähtyi ja oli aika lähteä ukolle, oli Taavi ihan messissä. Seuraavat kuusi olivat haamuja. Oli kyllä uskomattoman iso muutos edelliseen kertaan. Ukoille Taavi lähti todella vauhdikkaasti ja suoraan, sammal vaan pöllysi koiran mennessä. Matkaakin oli jonkin verran enemmän kuin viime kerralla ja nyt maasto oli hieman peitteisempi. Ei mitään epäröintiä tai mun perään haikailua! Taavi meni aika nätisti maalimiehien luona maahan ja jäi siihen herkuttelemaan kunnes tulin luokse, eikä se silloinkaan ollut tulossa mun luo vaan jatkoi tyytyväsenä herkutteluaan! Tästä on hyvä jatkaa.


Sunnuntaina olimme pelastushakuporukan kanssa raunioradalla harjoittelemassa. En ole ikinä aikaisemmin käynyt raunioilla, oli mielenkiintoista nähdä sitäkin puolta.

Taavilla oli viisi ukkoa etsittävänä. Kaksi ukkoa oli ihan näkyvissä istumassa kaivonrenkaiden tai muun korokkeen päällä. Yksi ukko oli kyljelleen kaadetussa avonaisessa roskiksessa, yksi betonisessa viemäriputkessa ja yksi betonielementtien muodostamassa kasassa. Osa siis aika piilossa.

Taavi päästettii alueelle vapaaksi "ukko" käskyn saattelemana ja toivottiin, että se menee syömään herkut maalimiehiltä. Muutaman kerran Taavi piti kutsua pois haistelemasta toisten koirien hajuja ja pari kertaa piti antaa uusi käsky. Ensimmäisen avoimella istuvan se löysi nopeasti.  Avonainen roskis tuotti vähän vaikeuksia; moneen kertaan Tapsa meni ihan vierestä, mutta ei millään meinannut hokata. Tuulikin oli ihan väärästä suunnasta, joten siitä ei ollut apua. Lopulta kuitenkin tajusi! Viemäriputkeen ja betonielementtihässäkkään Taavi meni tosi reippaasti, taas yllätyin sen rohkeudesta. Ja viimeinen avoin alueen toiselta laidalta löytyi myös hyvin. Reippaasti Taavi menee kaikkien luokse ja jää sinne syöpöttelemään.

Kivat reenit. Ainut hieman harmittava asia on se, että pelastuspuolen porukka puhuu minusta vähän ikävään sävyyn pk-puolen harrastajista. Mun mielestä se on typerää ja itse kuitenkin ajattelen, etteivät lajit sulje pois toisiaan. Ja toistaiseksi ainakin aioin harrastaa molempia ja jos toinen puoli jää pois valikoimasta, niin en kyllä aio ketään silti mollata.

4 kommenttia:

 1. Tuo "kapeakatseisuus" harmittaa aika monessakin koiraharrastus piirissä!.. :/ Mutta jos ja kun sen ei anna vaikuttaa omaan tekemiseen, niin mitä väliä sillä on mitä muut puhuvat!

  Kiva että Tapsa on päässyt treenailemaan hakua!

  VastaaPoista
 2. Näin mäkin ajattelin, toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos...

  VastaaPoista
 3. miekin löysin tänne! mukavaa lukea taavin kuulumisia =)

  VastaaPoista
 4. pistä spostia heidi.utriainen@gmail.com jos tahdot kutsun treeniblogiin, en löytäny siun osoitetta :)

  VastaaPoista