maanantai 29. tammikuuta 2024

Perus puurtamista

Taas hujahti pitkä tovi ilman juuri minkäänlaisia treenejä. Pakkaset on olleet kovia ja lisäksi työt on syöny taas ihan tolkuttomasti aikaa. Sunnuntaina keli ja aikataulu kuitenkin salli jääretken ja Muru otti koirista vähän kuvia. Nauttivat niin paljon, kun pääsi juoksemaan täysiä, Sinni varsinkin.

Hymy huulilla aina



Vaikka kuva saattaa vaikuttaa toiselta, niin ihan hipihiljaa nämä rellestivät

Lumi vaan pöllysi, kun pappakoira päästeli menemään



Illalla oltiin tottistelemassa ja Sinnin kanssa keskityttiin tokojuttuihin. Paikkis oli ihan kamalan vaikea, kun oltiin rivissä. En meinannut saada Sinniä millään maahan ja sitten kun meni, niin pomppasi heti pystyyn. Sitten kun sen sai maahan, niin jäi kyllä tosi nätisti ja palatessa malttoi odottaa omaa käskyä istumaan nousussa. Tehtiin kolme toistoa ja ei ne kyllä mikään ollu hyviä. Kai sitä sitten vain jännittää vieruskaverit niin paljon. Ekalla kerralla jäi kyllä ihan todella kovasti kiinni myös vieraaseen liikkuriin ja sen keskittyminen meni varmasti kaikki siihen, ettei rynnännyt rakastamaan sitä...



Tehtiin paikkista myös muiden koirien touhutessa jotain muuta ja silloin hommassa ei ollut mitään ongelmaa. 

Pureuduttiin myös kapulan pitoon, jossa on alkanut ilmetä mälväämistä, pienoista kapulan heittelyä ja pentuaikojen tassunhuitomistakin. Liikkuroituna tehtiin tätäkin useampia toistoja ja saatiin onnistumisia.

Muuten hömpöteltiin seuruuta, liikkeestä maahan. luoksetulo ja superonnistuneet kaukot. Paikkis myös toisen koiran luoksetulon aikana.



Tiistaina pääsin taas vierailemaan toisen tokoryhmän paikkiksiin. Hulina ja melske tuossa ryhmässä on kova, mutta nyt osasin jo varautua siihen ja mentiin Sinnin kanssa rohkeasti heti mukaan. Jopa alun kenkien vaihto yms ahtaassa tulokarsinassa meni hyvin ja Sinni oli nätisti, vaikka koiria oli edessä ja takana ja sivulla ja ja ja.

Kentän puolelle päästyämme muiden riekuttaessa koiriaan tein pari kertaa maahan menon ihan omineen ja Sinni oli niin topakka! Sitten mentiin rinkiin ja siinä paikkista, Sinni meni nyt ekalla ja pysyi maassa. Vieruskaveri pomppi toistuvasti istumaan ja sitä käytiin siinä usein korjaamassa, joten kovan häiriön vuoksi kävin välipalkkamassa Sinniä useaan kertaan. Meni kyllä hyvin tämä. Tehtiin pari toistoa.

Lopuksi osa koirista kutsuttiin vuorollaan ringistä ohjaajien luokse. Tällöin menin Sinnin viereen, kun oli meille aika vaikea treeni. Rauhallisesti Sinni kuitenkin oli, vaikka toisen kutsutun koiran jälkeen nousikin istumaan. Hirmu hyvä treeni meille taas ja toivottavasti päästään tässä kevään aikana vielä muutaman kerran vierailemaan tuossa porukassa!




Keskiviikon tokotreeneissä keskityttiin kapulan pitoon ja ruvettiin harjoittelemaan ruutua sillai ihan oikeesti. Kapulan pidossa eka yritys oli ihan kalama, mut sit saatiin namista luopumisen kautta onnistumisia. 

Ruutua tehtiin tassutargetille ja voi miten hienosti Sinni teki! Tehtiin läheltä vähän etäisyyttä muutellen ja sitten pari vähän pidemmästä matkasta. Mun ennakkko-odotuksista poiketen Sinni jäi targetille eikä palannut mun luo siellä käytyään, loistavaa!

Tehtiin myös vähän perusasentoa häirittynä. Liikkuri käski muita koiria maahan ja Sinnin piti pysyä istumassa. Nyt kun on harjoiteltu tuota maahan menoa, niin aluksi Sinni meni maahan koko ajan itsestään ilman mitään häiriöitäkään, mutta sai lopulta jutun juonesta kiinni ja kehuilla ja palkalla koitin vahvistaa oikeaa toimintaa. 


Torstaina oli uimahommia, mutta tällä kertaa ei tullu otettua yhtään kuvia... Sinni ui useamman pitkän pätkän ja sit monta monituista kertaa altaan päästä päähän. Taavi keskittyi lelujen kahmimiseen niin vedestä kuin altaan ulkopuoleltakin. On se vaan aina yhtä kivaa hommaa!

Uinnin jälkeen on aina vähän aikaa erittäin rauhallista.


Perjantaina Sintturan kanssa rakennusetsintähommissa. Aina vaan ne on vaikeita mulle ja oli ne Sinnillekin vähän hankalia. Tai isoin hankaluus oli varmastikin ilmaisussa, kun laitoin sille rullan kaulaan ja tossut jalkaan. Tossut haittasi ihan kamalasti, niiden kanssa ei esimerkiksi voinut istua. Kolme ukkoa kyllä löytyi, mutta rullan kanssa Sinnillä oli taas haastetta, kun se kanteli sitä aika paljon ja ei jostain syystä oikein pystynyt tuomaan sitä mulle. Kulki vaan edes takas mun ja maalin väliä rulla suussa. Täytynee seuraava rakennusetsintä ottaa ihan vaan suorapalkalla.



Sunnuntaina tottiksessa tehtiin paikkishommia, vaikkei ollut kuin yksi koira meille seuraksi. Oli kuitenkin liikkuri ja rivissä ihmisiä ilman koiria. Ei mitään ongelmaa tällä kertaa.

Ruutua harjoiteltiin myös ja se meni targetille ihan mahtavan hyvin eri matkoista. Sitten tehtiin pitkää seuruuta ja liikkeestä maahan menoa ja ehkä vielä jotain muuta ja sitten palattiin ruudun pariin toisesta suunnasta. Sehän ei sitten ottanut onnistuakseen, vaan Sinni kiersi ruutuun sivun kautta. Voiko se oikeasti ajatella niin, että kun äskenkin mentiin tuon sivun kautta sisään, niin mennään sieltä nyt sitten tälläkin kertaa? No joka tapauksessa piti mennä aika lailla ruutunauhan viereen onnistuakseen.

Jumppakornerissa treenattiin lopuksi vielä oikean puolen seuruuta ja puolenvaihtoja jalan alta ja takaa. Oikea on tietysti vielä hankala, kun ei sitä olla treenattu ja selkeästi kropan käyttö näin päin on Sinnille tosi vaikea. Käännöksissä takajalat jää ihan paikalleen seisomaan, treeniä, treeniä siis... Puolenvaihto takaa meni kohtuullisesti, mutta jalan alta puolta vaihtaessa Sinni halusi välttämättä tehdä oman ylimääräisen piruetin. Olikin jotenkin hankala, kun oma tasapaino pitäisi pitää ja silti pystyä ohjaamaan koiraa selkeästi ja järkevästi. Saattaa olla pientä haastetta meille.

1 kommentti:

  1. Liikkuroituja treenejä meidän pitäis tehdä paljon enemmän, että sais mahdollisesti (ja toivottavasti) palkattua siitä ettei reagoi liikkuriin.

    VastaaPoista