keskiviikko 5. huhtikuuta 2023

Tottelemista monessa muodossa ja Taavin hammashuolto

Uimahommia oli edelliselläkin viikolla ja miten superia se onkaan! Mahtava liikuntamuoto niin vanhenevalle Tapsulle kuin löysälonkkaiselle Sinnille. Ja kun molemmat vielä tykkäävät siitä niin paljon! Hyvänmielen Koirakeskuksessa on kyllä Suomen paras uimala. 
Viime torstaina ajeltiin Hankoon pienelle retkelle. Suuria etukäteen suunnittelematta oltiin pari yötä Suomen eteläkärjessä. Ei ollut kevät vielä sielläkään, mutta paljon kivoja luontopolkuja tallattavaksi.

Sunnuntaina käytiin peko-porukalla tottistelemassa hallilla, kun kevät ei meinaa tulla millään.

Oli melkoinen vilske pienessä hallissa, kun monta koiraa treenas samaan aikaan. Mahtavaa porukkaa meillä!

Sinni teki pitkät paikkikset ja seuruuta ja vähän koneiltiin muutamaa rallyn avon liikettäkin.Varsinaisen hallitreenin jälkeen tehtiin myös pihalla paikkis. Siinä Sinni lähti jossain vaiheessa hiippailemaan mun luo. Palautuksen jälkeen loppu meni hyvin.Maanantaina aamusta ensin Taaville peko-t tottista ja sitten hallille. Sinnin kanssa kokeiltiin rallyn avon meille oletettavasti vaikeita liikkeitä. Osa meni paremmin, osa huonommin.

Video Tiina Suuronen:


Tapsukin kävi hallissa ja sen kanssa harjoiteltiin sirun lukua ja vähän seuruuta ja eteenmeno.


Tiistaina rallytreeneissä meillä oli hauska treeni, joka haastoi niin ohjaajaa kuin koiraakin. Ja kiva, että oltiin useampi koira yhtä aikaa hallissa, saatiin hyvää häiriötreeniä samalla.

Meillä oli siis pari radanpätkää, joissa oli yhdellä tehtäväpaikalla kolme tehtävää, jotka tehtiin peräjälkeen ennen siirtymistä seuraavalle paikalle.


Sinnin kanssa huomasin, että erityisen vaikeaa sille on tulla mun edestä takakautta vasemmalle sivulle. Ihan väkisin menee pitkäksi ja Sinni päätyy istumaan tosi kauas vinoon. Tämä siis treenilistalle! 

Muuten meni kaikenmoiset koukerot aikas kivasti. Sivuaskelta me ei vielä osata.

Lopuksi tehtiin vielä häirittyä perusasentoa. Sinni osasi aika hyvin pitää kontaktin tai häiriöäänen suuntaan katsomisen jälkeen palautti katseen pian. Heitellyt lelut eivät saaneet sitä lähtemään liikkeelle. Oli kivat treenit!

Taukovuorolla harjoiteltiin rauhallista odottamista.


Keskiviikkona Taavilla oli hammashuoltopäivä ja samalla reissulla poistettiin pieni ihopatti, joka lähti patologille tutkittavaksi ja tulos tulee parin viikon päästä. Hammaskiven poiston lisäksi ei suussa tarvinnut tehdä muuta, purukalusto on loistokunnossa! 
Illan tokotreeneissä alkuun paikkis, joka meni hyvin, ja Sinnille liikkuroituna kapulan pito ja hyppy sekä ruutuun juoksemisia. Kapulan pidossa ei meinannut naurusta tulla loppua, kun Sinni-liurupeppu ei tienny mihin suuntaan se ois menny, kun liikkuri oli niin ihana ja takapuoli keikkui niin, ettei koira meinannut pystyssä pysyä. Lopulta kykeni istumaan mun vieressä paikallaan ja saatiin tehtyä pari toistoa. Meni kohtalaisesti, ihan pientä kapulan pyörittelyä.Hyppy meni hyvin. Ruutuun pidemmältä matkalta pallolle ja lyhemmältä tyhjään. Meillä ei vielä ole pysäytyskäskyä, joten vapautus nauhan ylityksen jälkeen.

Lopuksi vielä kaikki kolme koiraa yhdessä kaikenlaista pikkupuuhaa, seuruuta, jättäviä..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti