tiistai 6. heinäkuuta 2021

Sinni pääsi paimentamaan

Kuumuus vaan jatkuu, mut pienet hakutreenit pidettiin kuitenkin torstaina. Sinnille neljä haamua ja hienosti meni. Häntä viuhuu maalimiehellä niin vimmatusti.

Taaville kaksi ukkoa. Eka löytyi pienestä painanteesta makaamasta ja toinen seisoi avokalliolla. Kalliolla olijaa piti haistella ihan hirmu kauan ennen ilmaisua. Hyvä napakka helletreeni molemmille.


Perjantaina käytiin aamulla aikaseen Sinnin kanssa jäljellä ja Taavi tottisteli. Sinnin jälki oli 190 askelta ja enemmän namittomia kuin namillisia askelia. Jälki vanheni vartin, aiemmin olen ajanut jäljet heti. 

Hyvin lähti jäljelle ja eka ja toka kulma meni hyvin, kolmannessa tuli joku ihme aivopieru, kun Sinni oli jo kääntynyt oikein, mutta askeleen tai kahden päästä se vaan nosti pään ja oli lähdössä jonnekin ihan muualle. Pieni kieppi kulman ympäri ja loppujälki jatkui hyvin purkille asti.
Taavi teki pääasiassa seuruuta ja hyvin tekikin. Oli superkiva fiilis tehdä sen kanssa! Pieni paikkis ja luoksetulokin. 


Perjantaina ajeltiin Sinnin kanssa illalla Pusula - Karkkila akselille valmiiksi seuraavan päivän Suomen Pyreneläisten paimennuspäivää varten. Koska helle vaan jatkuu ja jatkuu, niin päivän aloitus oli aikastettu alkamaan seitsemän jälkeen. Paikkana Usvanummen tila, jota voin lämpimästä tämän kokemuksen perusteella suositella! 

Päivän aikana koirat pääsivät kolme kertaa lampaille. Sinni ensikertalaisena oli luonnollisesti omat kertansa pyörössä liinassa. Eka kierros meni tosi hienosti. Taisi lampaat sen verran jänskättää, ettei mitään räjäytysyrityksiä tullut, vaan Sinni haki hienosti lampaiden taakse ja oli rauhallinen. 

Toinen kierros ei ollut ihan niin rauhallinen, mutta hyvin meni sekin. Kolmas kerta pyörössä oli sitten taas tosi hyvä.

Sinni on siis hyvä paimenen alku. Lampaat kiinnostivat alusta asti ja sillä oli pyrkimys lampaiden taakse eli paimennusviettiä on ja mitään erityistä sytyttelyä lampaille ei tarvittu. Sen liikkeet ja etäisyys lampaisiin oli pääsääntöisesti hyvät ja vaikka muutaman kerran lampaankakkaakin tuli syötyä (tosi vähän), niin se piti silloinkin lampaita silmällä. Ei siis juurikaan mitään sijaistoimintoja koko päivän aikana. Muutama pieni kiihtyminen toisella kerralla, mutta rauhoittui hienosti nopeasti ja pystyi taas jatkamaan hommia korrektisti.

Kuvat Teija Sonni:Päivä oli siis varsin loistava ja pidin tosi paljon paikasta ja lampaista, jotka eivät olleet koiralle liian raskaista, mutta eivät kuitenkaan olleet ihmisessäkään kiinni. Just sopivat lampaat ainakin meille tällä kertaa. Kouluttaja osasi hyvin ottaa pyrrit huomioon ja ymmärsi niiden tapaa toimia. Lisäksi Sinni sai taas hyviä kokemuksia vieraista ihmisistä ja koirista, kun se kiipeili kaikkien syliin ja tilan oma valkkari kävi sitä moikkaamassa. 

Hellekään ei meitä haitannut, kun päivä oli ohi puolenpäivän jälkeen ja viilennyksestä oli pidetty hyvä huoli.
Sunnuntaina aamusta ennen lämpötilojen nousua Sinnille jälki ja Taaville rallytokoa.

Sinnin jälki oli 200 askelta ja siinä oli neljä kulmaa. Kokonaisuutena jälki meni hyvin. Kulmatkin ok, vaikken taaskaan ollut ite ihan varma niiden sijainnista, mutta hyvin ne Sinni selvitti. Kaksi meni todella hyvin ja kaksi muuta myös aika hyvin. Kerran Sinni poikkes jäljeltä hieman suoralla osuudella, mutta palasi itse jäljelle nopeasti. Nameja siellä täällä.

Taavi vähän äänteli, mutta muuten teki oikein kivasti hommia. Sivulta eteentulot oli vähän hankalia jostain syystä ja puolenvaihto jalkojen välistä ei myöskään meinannut onnistua, mut kivaa meillä oli.


Toto kävi leikittämässä Sinniä päivällä. Helteestä huolimatta kaksikko jaksoi peuhata yli tunnin. 


 

Maanantaina molemmat koirat kävi fyssarilla. Taavista ei enää löytynyt mitään vikaa, reisistä vaan vähän kireyttä, joten saatiin lupa taas jatkaa myös maahanmenon ja siellä pysymisen harjoituksia. Kyynärän hermopinne ja lavan jumi olivat siis poissa. Ehkä mä olin jotain saanut kotihoito-ohjeilla tehtyä, vaikka tuntuikin etten osannut ollenkaan.

Sinni harjoitteli lähinnä kyljellään makaamista ja sitten tehtiin seisten erilaisia juttuja. Mua on vähän hirvittänyt Sinnin melkoisen liikkuvat raajat, mutta fyssari ei ainakaan löytänyt mitään, mistä tulisi erityisesti olla huolissaan. Liikeradat on laajat, muttei yliliikkuvat kuitenkaan. Syvät lihakset on vielä heikot ja koordinaatio puutteellinen, mutta niin puolivuotiailla yleensä onkin. Sinnillä on hyvät lihakset, on kuulemma atleettinen. Syvien lihasten harjoittelua pitäisi siis lisätä, vähän niitä onkin jo harjoiteltu.

Kopeloinnin jälkeen Sinni pääsi tutustumaan pieneen tarupin pentuun, Eeviin. Sinnistä kuoriutuikin oikein mainio leikittäjä!

Ensin vähän jännitti molempia


Mutta yhteinen sävel löytyi helposti


Tosi hienosti ja hellästi Sinni leikki pienen kanssaTapsan kanssa on tehty vähän myös oikeita töitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti