keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Lomalla Ruotsissa ja Tanskassa

Toissa viikon tiistaina ajeltiin illaksi Turkuun ja siitä yölautalla Tukholmaan. Laivamatka oli melko karmea, kun juhlivaa porukkaa oli melkoisesti ja nukkumisesta ei meinannut tulla mitään, kun käytävässä örvellettiin. Koirat ei onneksi juuri reagoineet meteliin.
Keskiviikkona ajeltiin etelään, Ystadiin ja siellä oltiin yötä leirialueella. Ruotsissa suhtaudutaan koronaan eri tavoin kuin meillä. Kukaan ei käytä maskia eikä kaupoissa tai missään muuallakaan ole käsidesiä juuri tarjolla. Turvaväleistä sen sijaan huolehditaan tarkasti.

Leirialueen vieressä oli kivat lenkkimaastot.Torstaina aamusta lautalla Tanskan puolelle Bornholmin saarelle. Koirat viettivät reilun tunnin lauttamatkan autossa. Lauttamatkaa lukuun ottamatta koronaa ei huomannut tälläkään saarella. Ei maskia kellään, ei käsidesiä missään...

Käytiin tutustumassa Hammershusin raunioihin, eikä tarvinnut olla yksin. Maalaistollokoirat käyttäytyivät niin hienosti väenpaljoudessa, en voisi olla niistä ylpeämpi! 

Iltapäivällä leiriydyttiin saaren pohjoisosaan Sadvigiin leirialueelle. Rauhallinen pieni alue, jossa autot sai "omiin oloihin". Mahtavat kävelyreitit ihan vieressä. 


Perjantaina vähän saareen tutustumista ja hyvissä ajoin eteläosaan leirialueelle yöksi. Melkein koko päivän satoi, niin muutama suunniteltu ulkoilma-aktiviteetti jäi väliin. Tällä saarella olisi varmasti näkemistä pariksi päiväksi pidenpäänkin.

Leirialue oli jaettu kahteen osaan, toisessa oli koiralliset matkustajat ja toisessa koirat oli kielletty. Ihan toimiva idea musta. Vielä kun löytäisi leirialueen, missä ois lapsilta kiellettyjä alue...

Yöllä oli kova ukonilma, ei tullu paljoa nukutuksi, paitsi Sinnin. Se ei tiennyt tuon taivaallista siitä, että taivas rytisi oikein kunnolla ja vettä tuli kuin saavista (pitää kotiauton katossa melkoista meteliä). Taavi läähätteli ja halusi olla kainalossa.Lauantaina aamulautalla takaisin Ystadiin ja auto matkaparkkiin kaupungin laidalle. Koirat jäi autoon, kun käytiin keskustassa syömässä. Sinni täytti tänään 6 kk ja yritettiin ottaa siitä illalla pönötyskuvia, mutta enempi se näytti niissä kieroon kasvaneelta lyttyyn hakatulta reppanalta kuin omalta itseltään. Pitäis ehkä joskus harjoitella näyttelyjuttujakin... tässä pari vähiten huonoa otosta.

Sunnuntaina pyörittiin ympäri kyliä ja etsittiin, jos näkyisi vilaus Wallanderista, mut ei näkynyt. Koirat ui pariin kertaan.


Maanantaina Sinni pääsi keskustaan sivistyskävelylle. Oli paljon ihania ihmisiä ja koiria ja pari pelottavaa koiraa. Reippaasti kulki pikkuinen ihmisvilinässä. 


Ihana Ystad jäi taakse ja ajeltiin kohti pohjoista. Yöpaikka löytyi Ronnebyn sataman matkaparkista. Oikein kiva ja siisti paikka ja kohtuulliset lenkkireitit. 


Seuraava kohde oli Ölannin eteläosat. Hienoja paikkoja sielläkin, mutta koska lämpötilat nousi hellelukemiin, ei koirien kanssa paljon liikuttu missään, vaan ne tykkäsivät mieluummin olla autossa.

Sinni aina välillä tunki Taavin häkkiin. Taavi ei ehkä niin arvostanut...Torstaina helteisen Tukholman kautta illaksi laivaan ja perjantaiksi kotiin. Olipahan taas hieno reissu! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti