sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Menneen viikon treenailut

Maanantaina Muru teki päivällä jäljen ja me käytiin se Taavin kanssa ajamassa illalla töiden jälkeen. Jälki ehti vanheta nelisen tuntia, keli oli kostea ja vienotuulinen, lämpötila muutaman asteen plussalla.

Jäjen nosto oli vastatuuleen ja Taavi taisi haistaa jäljen jo vähän kauempaa. Jäljennostomatka oli n. 130 m ja Taavi nosti vapaana. Jäljen noustua pysäytin sen ja laitoin liinaan.


Jälki oli noin 700 m pitkä ja esineitä oli neljä, joista kolmas jäi nostamatta. Tien ylitys meni hyvin, vaikka jouduttiin odottamaan useamman auton ohi meno. Myöskään liinan kanssa säätäminen ei haitannut menoa. Olipas kiva ajaa jälki sokkona pitkästä aikaa.
Tiistaina hakutreeneissä yritettiin kokeilla veden vaikutusta hajun kulkeutumiseen, mutta vesi ei pienessä ojassa virrannutkaan lainkaan, joten ihan ei treeni onnistunut niin kuin oli ajateltu. Maalimies löytyi kuitenkin.


Keskiviikon tokotreeneissä oli kimppapaikkis edellisen ryhmän kanssa, joten saatiin vähän vieraita koiria treeniin. Taavin paikkis meni tosi hyvin, oli ihan hiljaa ja rauhassa koko kaksi  minuuttia.Oma treenivuoro ei sitten ollutkaan mitenkään erityisen hyvä, vaan samaan aikaan hallissa ollut narttu aiheutti Taaville jostain syystä ihan hirveän paineen. Se on sen päällekäyntilenkin jälkeen suhtautunut muihin koiriin aluksi selkeästi varautuneesti, mutta nyt se ei jotenkin tuntunut pääsevän siitä yli. Mun ois ite pitänyt älytä tää aiemmin ja en olis saanut vaatia siltä niin paljoa. Ois vaan pitänyt sen antaa rentoutua rauhassa ja tehdä jotain hömppää. Kyllä se kaikki liikkeet suoritti, mutta en tykänny sen mielentilasta yhtään.


Sunnuntaina vietettiin aamu raunioilla ja samalla vähän tottisteltiin kentällä. Raunioilla Taaville oli kolme maalia ja ne löytyi kyllä hirveän helposti. Hankala tuolle on mitään isompia haasteita ainakaan raunioilla keksiä =)


Maalimies Taavin yläpuolella olevassa laatikossa
Tottista tehtiin nuoren aussityttösen ollessa samaan aikaan kentällä ja vähän se vei Taavin keskittymistä, mutta silti tekeminen oli innokasta ja reipasta. Aiheena oli seuruuta, eteenmeno, liikkeestä jääviä, paikkista ja luoksetuloa. Vauhtia meillä on tullut noihin luoksetuloihin, eteenmenoihin ja muihin ihan hirmusti, mikä on vain ja ainoastaan hyvä asia.


2 kommenttia:

  1. Kivan näköistä jäljestämistä. Meillä ei suju vielä valoisassakaan, joten kiva katsoa noita teidän pimeitä puuhia :)Täytyy kyllä todeta että Taavi on omat lajinsa löytänyt. Ihan huippu :)

    VastaaPoista