tiistai 31. joulukuuta 2019

Vuosi 2019

Mennyt vuosi alkoi todella paskasti ja jouduin luopumaan monesta suuresta unelmasta Kostista luopumisen myötä. Samalla mun koiraharrastuksen jatkuvuus loppui ja on ollut iso työ kaivella motivaatio moneen tekemiseen. Suru ja ikävä on edelleen kova, en varmaan koskaan tule pääsemään tästä yli. Onneksi Kostilla on ihan paras mahdollinen uusi koti!

Vuosi on siis ollut raskas ja siksi jaksankin ihmetellä ihmisten pahan puhumista selän takana. Mikä intressi ulkopuolisilla ihmisillä on vatvoa mun asioita? Vaikka puheita ei ole tarkoitettu minun korviin, on ne kuitenkin kantautuneet minulle asti. Suuresti jaksan ihmetellä, miksi toisen surulla ja epäonnella repostellaan ja levitellään perättömiä huhuja vielä melkein vuosi kaiken jälkeen. Koirista kumpikaan ei ole hullu eikä kipeä ja molemmat ovat oikein mukavia koiria, erillään. Yhdessä niiden elo ei vain onnistunut. Tai minä en saanut sitä onnistumaan. Tiedän olevani paska ja epäonnistunut ilman, että siitä tarvii huudella ympäriinsä ja levitellä kaikenlaisia juttuja. Minusta vaan ei ollut kahden koiran pitäjäksi, en pysty siihen, mihin kaikki muut pystyy. Ei se ole koirien vika.  Kaiken paskan keskellä on välillä mahdoton iloita niistä asioista, joisto voisi olla syytä iloita. Kaikki negatiivisuuteen käytetty energia kun käytettäisiin johonkin hyvään, niin tämä maailma voisi olla ihan jees paikka.



Erityisesti alkuvuosi meni siis kovinkin syvissä vesissä ja pikku hiljaa kesällä aktivoiduttiin ja Taavin kanssa yllätettiin itsemme rally-tokossa saavuttamalla RTK3-koulari vain neljällä kisalla, vaikka oikean puolen seuruu tuntui vasta äsken ihan mahdottomalta asialta. Nyt sitten treenataan hissukseen mestariluokan mahdottomia asioita, jotka pikku hiljaa rupeavat tuntumaan vähemmän mahdottomilta. Alkavana vuonna olisi tarkoitus aloittaa kilpailu tuossa korkeimmassa luokassa. RTK4 on varmasti ihan mahdollinen jollain aikavälillä, mutta valioitumiseen vaadittavat tulokset ovat niin kovia, että niihin en usko meidän kykenevän.



Jos rallymenestys yllätti, niin isoin juttu ja historiallinen teko oli pelastuskoirakon käyttöönottotarkastuksen suorittaminen hyväksytysti. Historiallisen tuosta saavutuksesta teki kaksi asiaa; Taavi on ensimmäinen pyreneittenpaimenkoira (molemmat karvanlaadut huomioiden), joka on Virran koskaan läpäissyt ja seurakaverin kanssa olimme seuran ensimmäiset hälykoirakon valmiuden saavuttaneet samana päivänä olleilla testeillämme ja näin kotikaupunki sai samalla tauon jälkeen taas hälykoiria. Vaikka hälytyskelpoisuuden saavuttaminen on ollut takaraivossa tavoitteena koko meidän pelastuspuolella treenaamisen ajan sen saavuttaminen ei ollut yllätys, mutta onhan tuo Virta tuntunut usein ihan saavuttamattomalta. Vaatimuksia on nostettu koko ajan ja välillä on tuntunut siltä, että aina kun lähestymme vaadittua tasoa, on sääntömuutos tai tulkinta muuttunut niin, että taas on pitänyt opetella jotain uutta tai vanhasta pois. Koko ajan olen kuitenkin tiennyt, että Taavi on ihan pirun hyvä koira tähän hommaan, mutta se kun ei yksin ole riittänyt. Mun ohjaajana on pitänyt myös opiskella paljon ja onnistua ja sitten on tarvittu aavistus onneakin matkaan. Paljon on opittu. Tulevaisuudessa on sitten tavoitteena pitää hälykelpoisuus yllä ja sehän vaatii lisää treenaamista ja terveenä pysymistä! Treenejä on tarkoitus monipuolistaa ja testailla vähän koiran ja ohjaajan rajoja.




Yritän olla itsestäni ylpeä, kun ensimmäisellä harrastuskoirallani olen saavuttanut tällaisia tuloksia. Kuusi vuotta sitten mulla ei ollut mitään käsitystä koiran kouluttamisesta, joten ihan älyttömän paljon olen oppinut. Kiitos kaikki ihanat treenikamut, joiden kanssa olen saanut treenata ja oppia!


Tokoa on treenattu enemmän tai vähemmän ahkerasti ja siinä on useamman luokan liikkeet tosi hyvällä mallilla. Mitään intoa kokeisiin menoon mulla ei jostain syystä kuitenkaan ole. En tokon suhteen aseta tulevalle vuodelle muuta tavoitetta kuin treenien jatkamisen, sillä porukat joissa sitä treenaan, ovat kivoja ja sen treenaaminen on meille ilman kokeitakin tosi mielekästä ja hyödyllistä.


Kaiken muun lisäksi treenaillaan jatkossakin esineruutua ja muita ek:n lajeja satunnaisesti, kun ne on vaan niin kivoja. Kimppalenkeistä muiden kanssa tykätään myös, joten nekin on uuden vuoden tavoite ja toivelistalla. Ja koska kohtuullisen matkan päähän olemme saaneet koirauimalan, niin Taavin suuresti rakastama uintiharrastus jatkuu läpi talven.












Muutamalle maastoleirille olisi tarkoitus ainakin keväällä osallistua ja jotain pieniä matkojakin on suunnitteilla. Näyttelyissä meitä tuskin kuitenkaan nähdään ensivuonnakaan, katotaan sitten veteraanikehiä, jos jaksaa.





Jos kaikki menee hyvin, niin pikku-Taaveja syntyy tammikuussa Ruotsiin. Kennel Solarwesin Ecco-narttu kävi tapaamassa Taavia marraskuun lopussa.

Tottakai Uskomaton Olen "Taavi " & It's Like Curie She's Radioactive "Ecco"





Hyvää alkavaa vuotta kaikille! Koitetaan keskittyä positiivisuuteen kaikesta ikävästä huolimatta.











2 kommenttia:

  1. Oli kyllä todella kurjaa se Kostosta luopuminen, mutta sekin on viisautta, että osaa "luovuttaa" ennenkö aivan kamaluuksia käy. Ja kun elämä kotona oli hankalaa ja koirien mielestä ikävää, niin ei se silloin ole järkevää hakata päätä seinään.
    Kaikki koirat vaan ei keskenään tule toimeen vaikka mitä tekisit ja aina se eristäminen toisistaankaan ei tuota hyvää tulosta kenellekään.
    Valitettavasti.

    Mahtavaa, että kuitenkin kipinää löysit harrastamiselle ja oot myös tietyntyylisen rentouden saanut aikaiseksi tekemiseen. Sekin tekee yhteistyölle ihan huippua!

    Kimppalenkit on NIIN tärkeitä, eritoten MEILLE IHMISILLE! Jurputusjurputusjurputus. Pakko olis taas pikaisesti ehtiä.

    Parempaa ensi vuotta sinullekin rakas ystävä <3

    VastaaPoista
  2. Kahden koko ikänsä toisiaan inhonneen kissan kanssa eläneenä voin sanoa että ei vaan kemiat osu. Aiemmat samalla kasvatuksella olleet parhaita kamuja ja sitten nämä kaksi ei millään. Ei vaan aina synkkaa. Mutta hitonmoisen hienon työn oot Taavin kanssa tehnyt👍

    VastaaPoista