tiistai 3. huhtikuuta 2018

Talvi vaan jatkuu ja jatkuu

Toissa viikolla pojat kävi rokotuksissa ja verikokeissa TgAA määritystä varten. Tulos oli molemmilla TgAA:n osalta negatiivinen. Kosti oli oikein reipas poika ja antoi ottaa verikokeen hienosti, rokotukset kyllä tuntuivat kutittavan niskaa melkoisesti. Taavi ei ollut ihan niin yhteistyökykyinen, mutta onneksi lääkäri on ihan mahtavan rauhallinen tyyppi ja niin se Taavinkin verinäyte saatiin hyvin otettua.


Viikko sitten sunnuntaina oltiin tottistelemassa ja Kosti pääsi ensin häiriöOton kanssa tekemään vapaana seuruuta, kapulajuttuja, hyppyä ja luoksetuloja. Se on oppinut jossain välissä seuraamaan! No joo, ihan hirveesti on vielä tehtävää, mut mahtavan hienosti se jaksaa keskittyä. Hyppyä tehtiin yhtä aikaa Oton kanssa ja ekalla kerralla Kosti hyppäs Oton käskystä, tästä palautus lähtöpaikalle ja käsky istua. Tokalla yrityksellä Kosti ei sit meinannu tulla yli omallakaan käskyllä. Tuo elukka ottaa ohjeet usein vähän liian kirjaimellisesti =). Luoksetuloissa mun pitäis ruveta häivyttämään käsiapuja eteen tulemisesta... Kapula pysyi suussa ihan kohtuullisesti ja kontaktiakin treenattiin varsin mallikkaasti.

Taavi pääsi myös treenaamaan ja sen kanssa tehtiin ohjatun noudon suunnan harjoitteluja. Kapulat molemmille puolille koiraa ja käskystä sitten jompi kumpi. Neljä toistoa ja kaikki meni hienosti. Yritettiin myös palauttaa seuruun paikkaa vähän enempi taakse ja pientä edistystä siinäkin, jatketaan harjoituksia. Peruuttelut onnistui ihan kivasti ja seuruuta tehtiin henkilöryhmässäkin.

Lopuksi vielä Kosti ja muut koirat halliin ja vähän perusasentotreeniä ja pientä seuruun pätkää. Nyt ei keskittyminen ollut ihan hirmu hyvää. Loppuun vielä paikkis, Kosti hihna kaulassa, mutta maassa ja mä hihnan mitan päässä. Rauhallinen suoritus. Sivulta istumaan nousuja tarvii kanssa treeniä paljon, kun eihän se sieltä meinaa nousta ilman käsiapua.


Viime keskiviikkona käytiin tällä erää viimeistä kertaa uimassa. Taavi oli ihan yhtä hulluna uintiin kuin aina ennekin ja Kosti ei ollut innostunut yhtään sen enempää kuin ennen. Kosti on kyllä hassu; se menee itse uimarampille veteen istumaan tai seisomaan ja odottaa sitten siinä, että joku tuuppaa sen veteen. Ja sen uimaanlähtötyylikin on sangen mielenkiintoinen. Se ei nimittäin ponnista yhtään, vaan nostaa vaan varovasti jalat irti pohjasta ja jää ekaksi hetkeksi kellumaan ja sitten vasta rupeaa uimaan. Kosti ui kuitenkin ihan hirveän rauhallisesti ja hyvin ja selkeästi haluaa uida, kun siihen rampille menee tyrkylle. Toivotaan lämmintä kesää, että tarkenis itse olla sitä luonnonvesissä uittamassa, koska yksin tai Taavin perässä se ei uimaan mene.
Viime torstaina alkoi viiden kerran junnutottiskurssi. Ekan kerran aiheena oli tunnetila ja sen luominen. Meillä ei kyllä ollut tunnetila ollenkaan kohdallaan. Ekaa kertaa oltiin Kostin kanssa ulkona treenamassa, vieras paikka ja vieraita ihmisiä, niin eihän siitä mitään meinannut tulla. Sain kuitenkin hetsattua sitä ja vähän lopuksi onnistuttiinkin. Ei ole mun vahvinta osaamista nuo tunnejutut, mut yritetään.


Perjantaina aamu aloitettiin aikaisin talvisilla jäljillä. Eilisen lämpöisen päivän ja yön kovan pakkasen jäljiltä ajattelin metsässä olevan hyvän hankikannon. No ei siellä niin hyvä kanto ollut kuin toivoin, mutta koiraa se kantoi ja muakin paikoin.

Taaville kaksi pitkää jäljen nostoa. Jälkien välissä Kosti ajoi oman jälkensä. Eka jana oli noin 50 m ja Taavi otti takajäljen. Oikean suunnan löydyttyä hyvää jäljestystä pieni pätkä ja pari keppiä. Toinen jana noin 70 metriä ja hieno jäljen nosto, varmaa jäljestystä ja kaksi keppiä satakunta metriä.

Taavin jälkien välillä oli Kostin vuoro. Sille parin metrin verran janaa ja hyvin bongasi jäljen. Kostin jälki oli satakunta metriä ja sillä oli viisi keppiä. Kosti jäljesti hyvin ja nosti kaikki kepit. Sille tuntuu kuitenkin tuo jäljen ajaminen olevan paljon keppejä tärkeämpää ja ne vain ohimennen merkattiin. Jatkossa paljon pidempiä jälkiä ja keppien/esineiden merkityksen kasvatusta. Ehkä odotetaan kuitenkin kevättä ennen seuraavia jälkiä ellei tule oikeesti tosi hyviä hankikantoja.

Aamupäivällä oli myös EK-porukat treenit. Tehtiin ilmaisua ja tottista. Kosti ilmaisi viisi maalimiestä ja oli tällä kertaa varsin loistava jokaisella. Muutamalla ekalla se näki mut haukkuessaan, mutta lopuilla ukko meni aina jonnekin nurkan taakse piiloon. Kosti haukkui melkein paremmin silloin, kun se ei nähnyt mua.

Tottiksessa tehtiin nyt alkuun sitä tunnetilaa ja sitten ihan vaan kontaktia ja perusasentoa sekä tuomarille ilmoittautumista. Kostilla aina kestää hetken päästä vireeseen, mutta sitten ei haitannut toinen samaan aikaan treenannut koira eikä muut ihmiset. Alkuun pääsyn jälkeen se myös aika aktiivisesti tarjoaa kontaktia. Ilmoittautuminen oli ekaks tosi vaikea ja Kosti haukku tuomarin. Kun pääsi haistamaan, niin sen jälkeen ei ollu mitään ongelmia. Lopuksi paikkamakuu, hihna kiinni, mutta maassa, hyvin meni.

Taavikin pääsi tottistelemaan. Vähän henkilöryhmää ja seuruun peruutuksia ja jättäviä. Tyyppi puhkui intoa taas vähän liikaakin.


Lauantaina ajeltiin Kostin, Femmen, Pietan ja Seijan kanssa Imatralle Saimaa Easter Dog Show'hun. Tuomarina meillä oli Maija Lehtonen. Näytelmissä oli myös Taavin tytär Hilla, niin ihanan täpäkkä ja nätti tyttö😍. Kosti esiintyi muuten ihan hienosti, mutta olis halunnut istua koko ajan. Tuomari myös mittasi Kostin ja sai tulokseksi 54 cm. Hyvä niin, mutta en usko Kostin olevan ihan noin korkea, ehkä todellisuus on 52 tai 52,5 cm. Mut pääasia, että oli tuomarin mielestä sallitun rajoissa! Kosti sai toisen sertinsä ja oli myös rop.

Arvostelu kuului näin:

14 kk vahvaluustoinen juniori. Lupaavat rungon mittasuhteet. Miellyttäväilmeinen pää. Keskiruskeat silmät, ilmeikkäät korvat, oikea purenta. Hyvä kaula ja ylälinja. Lupaava rungon tilavuus. Tasapainoiset kulmaukset. Hieman korkea kinner. Kevyet sujuvat liikkeet. Hyvä karva. Reipas miellyttävä käytös.

ROP, SERT

Kuvat Seija ja Pieta:

mittaushommiaKoska kehät oli aamulla ja iso kehä vasta myöhään iltapäivällä, niin käytiin kylässä Tuulan ja Hurman luona. Kiitos Tuula virkistäytymishetkestä ja tarjoiluista!! Ja Hurma oli vallan hurmaava isäntä. Koirille kunnon lenkki ja sitten takaisin näyttepaikalle isoon kehään, jossa tyomarina samainen Maija Lehtonen. Kosti oli jo selkeästi väsynyt, mutta jaksoi silti esiintyä hyvin. Esiarvostelussa seisottiin jonkun aikaa ja varsinaisessa kehässä Kosti juoksi omasta mielestä todella upeasti. Taas se pyrki istumaan rivissä, mut seisoi kuitenkin enimmän aikaa, ei sijoituksia.

Esiarvostelussa
Kosti juoksi niin, etten perässä meinannut pysyä =)
Foca oli päivän Taavin kanssa meillä Murun hellässä huomassa ja niillä oli ollut oikein hauskaa ja leikkisää keskenään. Illalla kotona oli siis väsyneitä koiria.


Sunnuntaina hakuiltiin. Kostille neljä ukkoa, joista kaksi ekaa haamuin, kolmas valmiina haamuna ja vika oli valmis lähellä, mut Kosti tais sen hokata jo ennen lähetystä. Kaikki ukot onnistui hyvin ja ilmaisut oli tasoon nähden hyviä.

Taaville kaksi ukkoa ja mentiin pintahaulla. Yritin samalla vähän hallita sen kulkua ja onnistuinkin siinä mielestäni ihan kohtuullisesti, mutta hajun saannin jälkeen en sitä saanut tälläkään kertaa kutsuttua luokseni. Palkkasin molemmilta ukoilta vahteeksi itse. Loisto treeni raskaassa lumikelissä.

Lopuksi vielä nuorison juoksetustaEi kommentteja:

Lähetä kommentti