maanantai 22. tammikuuta 2018

Rallattelua ja uimahommia

Keskiviikkona käytiin hallilla vähän treenimässä. Kostin kanssa harjoiteltiin eteen tulemista ja nyt se tulee jo selkeesti paremmin. Käsiavun se tarvii vielä, mutta aikaisemmin se on käsiavullakin mennyt vinoon. Luoksetuloa ja hyppyä tehtiin myös pari kertaa ja leikittiin kanssa. Kapulaakin viskottiin vähän.


Taavi teki ruudun lätkälle ja merkin kierron. Nää meni sika hyvin, mut sit mun piti mennä ahnehtimaan lisää merkin kiertoja ja homma selkeesti vähän levis... menovauhti hiipui ja mukaan tuli haukkumista.


Taavin kanssa tehtiin myös rally-rata pariin kertaan. Vähän jouduin soveltamaan ratapiirrosta, kun ei halliin mahtunut ihan kuvan mukaista rataa, mutta hyvin saatiin kuitenkin treenattua ja ihan ok meni. Seuruuta pitää vissiin vähän hioa, kun se tuppaa olemaan noissa ratatreeneissä vähän mitä sattuu.
Iltapäivällä käytiin uimassa. Ostin pojille viiden kerran sarjalipun, joten tulevina kuukausina pitäisi vielä neljä kertaa ennättää pulikoimaan. Muru lähti mukaan kepoksi ja oli kyllä suunnattoman suuri apu. Kahden hulivilin kanssa noissa ahtaissa tiloissa on yksinään melko hankalaa hoitaa pesut ja kuivaukset ja omat vaatteiden vaihdot ym..


Taavi tunnisti paikan ja uintia rakastavana tyyppinä aloitti huutamisen jo autossa ja sitä jatkui koko ajan kunnes se pääsi altaaseen. Ihan himpan ärsyttävää, mutta toinen ei vain millä malttaisi odottaa yhtään. Kosti ei oikein arvostanut pesua ja hyppäsikin pesualtaasta pois ja mä jo näin sieluni silmin irronneet takajalat tai viksahtaneen selän, mutta ei siihen kai yhtään sattunut mihinkään, vaikka loikka oli melkoinen... Ja se oli mulla hihnassa ja pidin sitä koko ajan pannasta kiinni, on se mahoton!


Taavi ui koko puolituntisen yhtä innokkaasti kuin aina ja Kostikin ui paljon paremmin kuin viime kerralla. Kosti tarvii uittajan apua vielä siinä kohtaa, kun jalat pitäisi irrottaa pohjasta. Se meni kuitenkin itse vesirajaan odottamaan aina apua ja ui muuten aika hyvin itsenäisesti. Pari kertaa se jopa loikkasi itse veteen. Kai se tässä kevään aikana oppii menemään itsekin uimaan. Uimalan pitäjä totesi Taavin vaikuttavan Kostia pehmeämmältä koiralta ja sanoi kovien koirien olevan hitaampia oppimaan kuin pehmeiden. Ehkä asia on noin, sillä mulla on vahva tunne siitä, että Kosti on ihan hirveän paljon hitaampi oppimaan kuin pehmeäluonteisempi Taavi.


Kuvat Kepo:
(Taavi ilman liivejä, Kosti liiveillä)


Kosti oottaa rampilla, että joku jeesis veteen
Torstaina hakutreeneissä teemalla korkean paikan ukot. Taaville siis pari ukkoa korkealla, toinen puussa ja toinen parvekkeelta lähtevillä tikkailla. Oli sille kolmaskin ukko ja vaihteluksi se oli kellarissa. Kellariin meni hyvä jälki ja sainkin Taavin juoksemaan jäljen yli ja hienosti se nappasi sen ja lähti jäljen avulla kohti kellaria. Pienestä ovenraosta pyrri luikahti kellarin uumeniin haukkumaan. Parvekkeella ollut tikasukko löytyi helposti, mutta puussa ollut ukko tuotti vaikeuksia. Tuuli pyöri melkoisesti ja Taavi kävi haukkumassa yhdessä talon kulmauksista, johon haju ilmeisesti jotenkin kertyi, koska muut koirat toimivat samoin... Useampaan kertaan kierrettiin puuta ja Taavi teki ihan pirusti töitä, mutta hajulähteen löytäminen on haastavaa. Lopulta kuitenkin osui nenä sopivaan hajuvanaan ja tämä puu-ukkokin löytyi.

Kostille kolme ilmausua. Se oli aluksi ihan pihalla mitä ollaan tekemässä ja kahdelle ekalle ukolle se vain juoksi ja rupes haistelemaan omiaan. Kolmannella lähetyksellä syttyi lamppu ja saatiin toteutettua kolme hyvää ilmaisua.

Perjantain tokoissa Taavin tunnilla uusi ohjaaja paikalla. Hän luonnollisesti hakusi kartoittaa meidän taitotason ja käytiin läpi alon/avon liikkeitä. Seuruu, jättävät, paikkis, luoksetulo ja hyppy onnistuivat meiltä hyvin. Kaukoissa eka istumaannousu takelteli, merkin kierron menovauhti oli hukassa ja nouto ei kiinnostanut Taavia ollenkaan. Kaikki mun luo tulot päätettiin vaihtaa suoraan sivuille tuleviksi, kun ei enää hakuhommissa tarvita tuota ensin eteen tulemista. Ja noutokapula pitää olla jatkossa sorvatun sijaan laipallinen, jos se olis kivempi noukkia maasta... seuruuharjoitus oli kyllä ihan kamala, tehtiin kaikki koirat saman käskytyksen mukaan eri suunnista. Tultiin siis toisiamme päin välillä ja mentiin ristiin ja rastiin toisiimme nähden. Oikeesti siis hyvä harjoitus, mut eipä olla tuollaista ennen tehty ja mua kammoksutti noi ihan toisia hipovat liikeradat. 

Kostin porukka treenat perusasentoja. Kosti ei kestä vielä häiriötä, hallissa samaan aikaan treenannut toinen koira ja odottavat häliset ihmiset vei sen keskittymistä. Sillä on hirmu hyvä perusasento silloin kun se keskittyy. Ja kun se keskittyy, niin sit ei kyl paljon häiritse mikään. Loppuun paikkamakuu. Kosti oli hihnassa ja menin vain hihnanmitan päähän. Hienosti totteli vain mun käskyjä ja oli superkeskittynyt ja rauhallinen.

Sunnuntaina oltiin aamulla esineruututreenissä ek-porukalla. Mulla oli mukana vain Kosti ja se ei ollut ollenkaan treenituulella... Murkkuikäistä riiviötä vie hajut ihan kuus-nolla ja sillä ei ollut mitään käsitystä mitä ollaan metsässä tekemässä. Vaikka esinettä kuinka sille näytettiin ja hetsattiin ja vietiin lähelle, niin käskyn saatuaan se sinkosi aina jonnekin lussuttamaan jotain pissoja tai muuta. Saatiin kuitenkin pari onnistunuttakin yritelmää. Surkein treeni kyllä ikinä! (Kotona kokeilin esineen tuontia, niin penneli oli niin into piukassa ja toi useamman esineen ilman mitään ongelmia.)

Illalla oltiin hallilla ja pääsin ekaa kertaa kokeilemaan Kostin kanssa treenaamista niin, että hallissa on toinen koira ja Kosti on vapaana. Muutaman kerran Kosti oli menossa kattomaan kaveria, mutta tuli käskystä takaisin, jei!! Tehtiin ihan helppoja juttuja ja keskityttiin vain siihen, että keskitytään omiin juttuihin. Näitä treenejä meille lisää! Loppuun paikkamakuu ja Kosti oli ekaa kertaa niin, että en pitänyt hihnasta kiinni. Olin kuitenkin vain reilun hihnanmitan päässä. Ei ollut Kostilla mitään vaikeuksia kestää paikallaan pitkää aikaa. Välipalkkaamaan en sitä kuitenkaan pysty, koska silloin se nousee aina ylös. Mutta ei ennakoinut maahan menoa eikä istumaan nousua, johon se kyllä tarvii vielä käsiavun.

Taavin kanssa tehtiin alla oleva rallyrata ja aika hienosti tehtiinkin, vaikka meillä oli yleisöäkin. Hyppy oli kyllä aika haastava heti tuohon alkuun, mutta ihan ok saatiin sekin suoritettua. Halli kun on sen verta pieni, niin luulen mun kylttivälin olevan välillä pienempi kuin mitä se olisi kokeessa ja tääkin aiheuttaa vähän haastetta, kun tehtävät tulee niin nopeesti vastaan. Vaikka kyllä ne kokeessakin tuntuu tulevan ihan liian nopeasti aina seuraavan jälkeen =).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti