sunnuntai 8. lokakuuta 2017

RTK1!

Keskiviikkona aamulla hallilla Tapsan kanssa rallyilemassa. Tehtiin alkuun rataharjoitus. Ekalla kierroksella  taas ääntelyä ja pari haukkua, toka kierros meni sitten jo kovin mallikkaasti. Tehtiin myös pujottelu- ja spiraaliharjoituksia sekä kävellen että juosten. Ihan kuin juosten menis paremmin.


Kostikin pääsi vähän höntsäämään. Leikittiin ja siinä sivussa maahanmenoja ja perusasentoharjoituksia.


Perjantain tokotunneilla Taavin porukka treenas kaukoja. Tapsa oli superhyvä. Se oli niin messissä, että oli hirmu mukava tehdä hommia. Kaukotkin onnistui 5 -7 metristä joka kerta, jihuu! Isti - maahan -vaihtoja tehtiin. Pitäis kai jossain vaiheessa ruveta sitä seisomistakin sekoittamaan noihin.

Perusasentoa häiriön alla tehtiin myös ja luopumista. Nääkin meni hyvin, heti kun Taavin inhoaman koiran paikkaa vaihdettiin pois meidän vierestä. Pitkä on koiran muisti, kerran on tuo aussi hyökänny Taavia päin ja nyt Taavi vihaa sitä yli kaiken. Loppupelissä kuitenkin pystyi keskittymään hyvin meidän tekemiseen.

Ja kun olemme pikkuhiljaa saaneet tokohomman pelittämään ja meillä on kivaa yhdessä, niin eikös tämä meidän tokoryhmän vetäjä lopeta vuodenvaihteessa. Selkeesti meidän tokon harrastaminen jurppii jotain suurempaa voimaa, kun aina tulee kapuloita rattaisiin. Voi sanoa, että taas vituttaa kuin pientä oravaa.


Kostin tunnilla treenattiin kehääntulotarkastusta, paikallaan pysymisiä ja luoksetuloa. Kehääntulo sujui hyvin, mutta paikallaan pysyminen ei meillä tietenkään toimi vielä kovin hyvin. Täytyy kuitenkin olla hirmu ylpeä pienestä, kun se keskittyy ihan kympillä melkein koko ajan. Ruokakupilla ollaan kotona aika paljon harjoiteltu malttia ja se kyllä näkyi hallillakin. Pystyin ottamaan muutamia askelia poispäin Kostista ja se vaan jäpitti paikallaan. Nyt vaan tehdään kestoa lisää sekä istumiseen että maassa oloon. Loppuun luoksetulo vetäjän kiinnipidosta. Ei toiset koirat kiinnostaneet ollenkaan, vaan hirmu kiire oli Kostiaisella mun luo. Ja leikit sujui tänäänkin mahtavasti.


Sunnuntaina aamusta hakutreenit. Taaville taas kokeenomainen harjoitus. Ekat kolme pistoa olivat kuin oppikirjasta ja niillä löytyi kaksi ukkoakin. Sitten jouduin lähettämään pari kertaa, kun Taavi ei oikein uponnut. Viimeisellä lähetyksellä se ei todellakaan tehnyt oppikirjan mukaista laatikkoa, mutta teki töitä aivan sairaan hyvin ja vaikeassa tyynessä tuhnukelissä löysi muutaman kiemuran kautta maalimiehen. Supertapsu ♡.

Kostin treenit ei sitten olleetkaan niin huikeet, vaikka paljon hyvää niissäkin. Ekalla lähetyksellä taputus, mutta reppukasa nameineen ja leluineen vähän matkan päässä vei voiton ja penneli kurvasi sinne. Uudella lähetyksellä sitten ukolle. Toka valmis ääni, mutta Kosti jäi parin metrin päähän ja taputuksesta huolimatta vähän jäi matkalle haahuilemaan, lopulta kuitenkin ukolle asti. Kolmas muistikuvana ja nyt uppos vauhdilla, meni varmaan 150 m ja häipyi sen jälkeen jonnekin metsän siimekseen. Juoksi siellä aikansa ja tuli sitten mun luo. Uusi haamu ja sinne meni hienosti. Tehtiin vielä neljäs siten, että maalimies käveli muistikuvatyyliin metsään, mutta meidän ollessa sivummalla kaartoi hieman rataa eteenpäin ja palasi lähemmäs keskilinjaa. Tämä meni hyvin, Kosti lähti hienosti ja sai matkalla hajun ja kaartoi ukolle. Kaikki ukot toivat Kostin tänään syötellen pois ja yksi valitettavasti talloin Kostin jalalle ja huuto oli sen mukainen.


Hakutreenien jälkeen kurvasin viemään Kostin kotiin ja me Tapsan kanssa lähdettiin Porvooseen Kirsi Petäjän tuomaroimaan rally-tokokokeeseen. Hallin odotustilat olivat tosi ahtaat ja ajattelin, etten voi tuoda Taavia sinne stressamaan koirapaljouden sekaan, varsinkin kun taas itse jännitin ihan huolella... Yllätyksekseni Taavi oli kuitenkin huippurento, kun tultiin muutaman suorittajan ajaksi tutustumaan paikkaan. Radalle valmistautujan paikka ja itse rata onneksi olivat rauhalliset.Rata ei ollut kovin vaikean tuntuinen ja se menikin ihan mukavasti. Lähdön jälkeen toinen liike oli saksalainen täyskäännös ja Taavi aivasti pari kertaa juuri ennen kuin ehdin aloittaa liikkeen suorituksen. Mietin hetken uusinko vaiko enkö, mutta päätin olla uusimatta koska suoritimme kuitenkin varsinaisen liikkeen hyvin, vain tuo valmisteleva osuus meni plörinäksi. Tästä ohjaajavirhe ja epätarkasti suoritettu liike, molemmista miinus yksi. Oli siis oikea ratkaisu olla uusimatta, siitä kun olisi tullut miinus kolme. -10 pistettä otin tehtävästä numero 8 lisähuomautuksella viimeinen askel liian lyhyt. Ja kun olin niin harppovinani kaikki askeleet kunnolla.

Muutamassa kohdassa Taavi vähän haukahti, mutta teki kokonaisuutena kuitenkin kivasti töitä. Kokonaisuudesta vähennettiin vielä -2 tuon ääntelyn takia. Lisäkommenttina kuitenkin "mukavaa menoa". Taavin piikkiin siis -4 pistettä ja ite sössin tuon kympin sinne lisää. Loppupisteet siis 86 pistettä ja Tapsan nimen eteen saa nyt liittää koularin RTK1!

Seuraavksi sitten ehkä joskus startataan avossa ja vasta kisan jälkeen uskaltauduin katsomaan, mitä liikkeitä siellä tulee lisää. Kyllähän siellä muutama meille vaikea liike on ja nyt pitäisi jostain saada vahvistus sille, että olen ymmärtänyt niiden suoritustavat oikein ja kun joku vielä opettais ne Tapsukallekin.


1 kommentti:

  1. Hei! Miten tää on mennyt multa tyystin ohitte?? Onnea ihan älyttömästi koularista!

    VastaaPoista