lauantai 3. syyskuuta 2016

Alatalon tunnilla, pyrrikavereita ja tokojuttuja

Tiistaina käytiin Vappu Alatalon hyppytunnilla. Tehtiin perussarjaa, korkeuden arviointia, laskeutumis/voimasarjaa ja kasvavaa sarjaa. Hyppytekniikka ja kropan hallinta Taavilla on hyvät, mutta voimaa pitää saada lisää. Voima treenataan jossain muualla kuin hyppytreeneissä. Laukkaaminen ja ylämäkitreenit hyviä takapään voiman lisäämiseen, uiminen etupään. Ja lisäksi sitten vielä kehonhallintaa, jota olemmekin jo fyssarin ohjeiden mukaan tehneet.

Hyppytreenit vaativat paljon toistoja, kaksi kertaa viikossa tekniikkatreeni olisi hyvä määrä. Treenin alkupuolelle korkeat hypyt. Taavi vaatii treeniin vaihtelua, joten jatkossa teemme hyppysarjoja paikaltaan lähetettynä, yhdessä juosten ja kaarroksesta Taavi esteille lähettäen (tähän on varmaan joku hieno aksatermi, mitä en tiedä). Lisäksi pitäisi vaihdella palkkaa namin ja lelun välillä.

Perussarjaan tehdään vaihtelua suorilla esteillä ja sik sakilla ja toisinaan neljään viimeiseen esteeseen tehdään okserit. Nämä tuovat vaihtelua ja lisäävät painonsiirron ja ponnistuksen oppimista.

Perussarjan okseri, vuoropuoli ylöspäin.


Nyt treenataan talvi voimaa ja tekniikkaa ja mennään sitten taas Vapun oppiin keväällä.


Vapun luota kotiin ajoin Hyvinkään kautta, Tapsa pääsi illalla kunnon pyrrilenkille kun treffattiin Nuttu, Lada ja Olga. Pari tuntia meni kuin siivillä ja Taavi oli ihan naatti haareminsa vahtaamisesta :). Oli kyllä hauska nähdä isommalla pyrriporukalla, pitää ottaa joskus uusiks!

Olga (T. Toi on Tuulen Tarina), Lada (T. Olen Onnentyttö), Nuttu (T. Se on Suhina Lempi) ja Taavi




Keskiviikkona aamusta pikkuinen tokotreeni hallilla. Sika kiva fiilis tehdä yhdessä! Alon liikkeitä hinkattiin, kaukoissa ei sitten millään nouse ekalla käskyllä ja jostain syystä perusasennosta maahan meno oli vähän nihkeetä... muuten ihan huippua tekemisen meininkiä!

Käytiin vielä kentällä vähän Rosmo-poron kanssa tottistelemassa. Alkuun Taavi protestoi kovin äänekkäästi Rosmon läsnäoloa, mutta pian rauhoittui kuitenkin ja keskittyi meidän omaan tekemiseen. Taavi näki kun vein eteenmenopurkin treenin aluksi kentän laidalle.

Seuruuta ympäri ämpäri ja Rosmon vierestä, jättäviä ja tokopaikkis tehtiin ainakin ja loppuun eteenmeno. Olipas taas kivaa!

Käytiin vielä kimpassa ihmisten ilmoilla lenkillä ja alun pienen jäykistelyn jälkeen lenkki sujui oikein mallikkaasti, lopuksi kun jäätiin vielä autoaille vähän juoruamaan, niin koiruuden kävivät molemmat köllöttelemään, ei siis stressistä tietoakaan. Näitä tarvitaan taas selkeesti lisää.




Lauantaina käytiin naapurikaupungin tokokokeissa, tuomarina Harri Laisi. Tavoitteena meillä oli onnistunut paikkamakuu ja tekemisen meiningin löytäminen. Treenit kun kulkee loistavasti, mutta koetilanteessa ei sitten niinkään...


Paikkis meni muuten hyvin, mutta vaati kaksi käskyä maahan menoon. Laisi rokotti tästä kaksi pistettä ja edellisessä kokeessa samasta meni vain yksi piste. Eli on tämä kyllä niin tuomarilaji, ettei mitään rajaa. Luulis nyt noin yksinkertaisen ja varmasti usein toistuvan jutun olevan tuomareille koulutettu niin, että tuomiot olis samanlaisia.... Onneks en harrasta tätä tiukkapipoisesti.


Yksilöliikkeissä saatiin aikaan hieman tekemisen meininkiä, vaikka kyllä oltiin aika kaukana treenimeiningistä. Kehuja saatiin seuruusta, vaikkei se pisteissä näykkään ja kapulan pito oli kuulemma päivän paras, kuulemma hyvinpyrrimäistä tekemistä kokonaisuudessaan =). Hypyssä ja luoksetulossa Taavi pomppas mua vasten, liikkeestä maahan se meni maahan vasta tokalla käskyllä ja mun palatessa sen luokse nousi ylös. Kaukoissa tarttui nenä niin tiukasti maahan, ettei sieltä noussu sitten millään edes sivulle nostossa. Kaket oli vika liike ja siihen asti ei nenä mennyt maahan ja liikkeiden välit oli hyvät. Katsomo ja liikkuri saivat oman osansa huomiosta, mutta kyllä lopputulemaksi jäi hyvä mieli ja usko siihen, että voidaan joskut hyvänä päivänä yltää kisoissakin hyvään suoritukseen.


Pisteet:
Paikalla makaaminen ryhmässä 8
Seuraaminen 8,5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 5
Luoksetulo 8
Noutoesineen pitäminen 10
Kauko-ohjaus 0
Estehyppy 9
Kokonaisvaikutus 8


Kokonaispisteet 145,5 ja 2. tulos.




Ja jos jotain hyvää, niin oli kyllä varsin paska päivä muuten. Olen varmasti aikaisemminkin marissut siitä, miten vaikeaa on päästä mihinkään ryhmään mukaan harrastamaan mitään lajia. Pitkän aikaa tilanne on ollut hyvä ja treeniporukat kivoja. Nyt sitten meni tokotreeniryhmät uusjakoon ja mulle jo luvattu jatko tiistain ryhmässä ei sitten pitänytkään paikkaansa ja mun treenipäivä vaihtui lauantaiksi. Eipä siinä muuten mitään, mutta en vain juurikaan pääse lauantaisin treenaamaan ja muutenkin vituttaa vietävästi kun ihmisiin ei voi luottaa!!

2 kommenttia:

  1. No voi kääks ton toko-ryhmän vaihdon kanssa! :(
    Mutta hienolta kuulosti tuo käynti siellä Vapulla ja talvellahan on umpimettässä hyvä treenata takapäätä etenkin JOS tulee lunta tupaan ;)

    Ja kimppalenkkiä kaipailisin Minäkin. Oli jo sunnuntaina tosi kiva edes jutella puhelimessa vaikka se vesisade sattuikin omiin korviin :D

    VastaaPoista
  2. Hyvin on kisa mennyt. Hienoa!! Yksi nolla pois niin ykkönen on käplissä. Purnulla sama ongelma kaukoihin ei riitä aina vire kun on vikat. Eka nousu tuurissaan varsinkin jos on maasta istumaan :(

    VastaaPoista