tiistai 27. syyskuuta 2016

Viime viikon juttuja

Viime viikon tiistaina käytiin tutustumassa/esittäytymässä mahdolliseen uuteen tokoryhmään. Ryhmä treenaa pääasiassa avo- ja voi-liikkeitä, joten paljon uutta on meille tulossa, mut eipä sitä enää pelkkiä alojuttuja jaksaiskaan hinkata. Vetäjä vaikutti mukavalta ja paikalla olleet ryhmälaisetkin koirineen kivoilta, joten jatkamme tuossa porukassa mielellämme. Treenit tosin on vain joka toinen viikko, töiden takia tulee pitkiä taukojakin tuohon, mutta täytyy sit vaan tehdä ahkerasti kotiläksyjä.

Näin esittäytymiskerralla ohjaaja halusi nähdä meidän tasoa ja tehtiin seuruuta, peruutus ei meiltä vielä onnistu, ruutua targetille, merkin kiertoa ja meille ihan uutena juttuna ohjattua noutoa. Ruutu ja merkki meni kohtuullisen hyvin ja ohjattu oikein näppärästä ekakertalaiselle, ollaan kuulemma ihan osaavia!

Tunti tietysti aloitettiin ryhmäliikkeillä, ekaks istuminen jossa en vähäisen harjoittelun vuoksi arvannut mennä kovin kauas ja sit makuu täydellä matkalla. Molemmat meni hienosti.


Keskiviikkona oltiin jälkitreeneissä, Tapsulle harhajälki hämärässä. Jäljen nosto ei ollu hirveen hyvä, mutta löydettiin kuitenkin oikea suunta. Jäljelle tehdyt pari harhaa eivät tällä kertaa Taavia saaneet mukaansa, mutta muuten se oli pari kertaa lähdössä hieman omille teilleen.


Torstaina osallistuttiin tokon extraoppi-iltaan, aiheena tunnistusnouto. Me ei olla tehty tunnaria oikeastaan ollenkaan. en ole oikein tiennyt mikä olisi hyvä tapa opettaa tuota, kun niin monella tuntuu sen kanssa olevan ongelmia. Olen katsonut parhaaksi olla siis tekemättä mitään, etten sotke hommaa jo heti alkuunsa.


Illan aikana tehtiin kolme kierrosta, joista ekalla kaksi toistoa ja kahdella viimeisellä vain yksi, koska tämä liike on kuulemma sellainen, jota harva koira pystyy tekemään useampia toistoja peräkkäin. Tunnistuskepuloita leviteltiin kymmenkunta maahan ja sitten mä pyörittelin omaa pulikkaani reilusti käsissäni ja annoin Taavin haistaa sitä aina välillä. Sitten ohjaaja otti mun kepulan ja antoi Taavin vielä haistaa sitä ja vei sen muiden kepuloiden joukkoon takalaidalle. Tässä oli hieno huomata, että illan kaikki koirat toivat ekalla toistolla sen oman kapulansa ensin hienosti haistellen muitakin. Homma perustuu siihen, että koira luonnostaa valitsee sen omanhajuisen ja eniten haisevan jutun, oli kyse sitten metsään heitetystä kepistä tai viimeksi kosketusta lelusta. Ihminen vain yleensä tekee kaikesta paljon vaikeampaa kuin se onkaan. Mulla ainakin on tapana tehdä asiat vaikeasti =).

Taavi ei kestänyt heti perään toista toistoa vaan alkoi ikään kuin ilmaisemaan vetäjää, joka kävi kyykyssä laittamassa mun kapulan uudestaan muiden joukkoon. Pienellä avustuksella kävi kuitenkin haistelemassa kapuloita ja ensin noukittuaan väärän valitsi lopulta sen oikean.

Toinen kierros meni myös ilmaisuhaukun puolelle, Tapsu selkeesti pihalla siitä mitä siltä halutaan. Kolmas kierros oli sitten ihan onnistunut. Nyt vaan kotona treenimään tätäkin ja parin viikon päästä uudestaan ohjatusti.


Perjantaina Foca ja Femme kävivät leikittämässä Tapsaa, kuvat Pieta Luukkonen.



Femme tutustumassa kanoihin



Tiistaina tein lenkin yhteydessä esineruudun, sellaisen ihan oikean kokoisen. Tapsa haki sieltä kolme esinettä, joista eka hyvin ja toinenkin vielä ihan kohtalaisen hyvin. Viimeinen oli sitten selkeesti jo liikaa sille, mutta kyllä se sen kolmannenkin toi. Täytyy jatkossa tehä varmaan vain noita yhden tai kahden esineen noutoja, niin pysy hyvä vire hommassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti