maanantai 27. kesäkuuta 2016

Sairastupa hiljenee

Sairastuvalle kuuluu hyvää, vaikka näppäränä poikana Taavi oppi riisumaan housut kahden päivän jälkeen ja jouduimme palaamaan kaulurin käyttöön. Antibiootti jouduttiin vaihtamaan toiseen ensimmäisen ollessa täysin tehoton. Toinen lääke purikin sitten kunnolla ja sen aloittamisesta parin päivän päästä, näytti tulehdusalue jo tosi siistiltä. Kauluria pidettiin lääkekuurin loppuun asti, vaikka jo pari päivää aiemmin ruven alta paljastui nätti uusi possunpunainen iho.

Tiistaina käytiin jälkitreeneissä, taisi olla ekat jälkiryhmän treenit, joihin tänä vuonna pääsin osallistumaan... Toipilaalle tehtiin harhaharjoitus: koko jälki oli suora ja sen yli kulki kaksi harhaa. Ensimmäinen noin 100 m jäljeen ja toinen tästä noin 50 m päässä. Molempien harhojen jälkeen oli keppi. Varsinainen jälki vanheni vajaan tunnin ja harhat parikymmentä minuuttia. Keli oli lämmin ja tuulinen.

Janalähetys ja ihan jäljen alku meni Taavilta heinänsyönniksi, mutta kun päästiin vauhtiin jäljesti se hyvin löytäen kaikki jäljen kepit hienosti. Molemmat harhat aiheuttivat selkeää hämmennystä ja niillehän Taavi olisi halunnut lähteä. En päästänyt etenemään ja hetken päästä Tapsu älysi jatkaa oikeaa jälkeä.


Keskiviikkona kävin tekemässä hyppytreeniä Vapun ohjeiden mukaan, perussarjaa ja korkeuden arviointia. Hyppytreenejä olisi tulevaisuudessa tarkoitus tehdä säännöllisesti.

Illalla tokotreeneissä alkuun paikkamakuu. Se meni hienosti, vaikka Taavin molemmin puolin tapahtui melkoisesti vieruskaverien toimesta. Päivän treeni tehtiin kehänauhojen sisällä kokeenomaisesti ja omaa vuoroa odotettiin nauhan ulkopuolella ja piti miettiä mitä tekee ennen "koesuoritusta". Mä höntsäsin namilla Taavia ja tein pieniä seuruupätkiä ja parit kaukot. Taavi oli tosi hyvä.

Liikkeinä meillä oli tällä kertaa seuruu ja liikkeestä maahan meno. Seuruu oli ihan kamalaa ja liikkeestä maahan jäi sitkeästi seisomiseksi... Seuruuta korjattiin hihnalla ja maahan menoa käsiavulla. Hohhoijaa kun oltiin surkeita siellä nauhojen sisäpuolella. Selkeä nauhakammo siis joko ohjaajalla, koiralla tai molemmilla!


Torstaina tein jäljen kahdella harhalla. Jäljellä oli mittaa puolisen kilometriä, eka harha parin sadan metrin jälkeen ja toinen n. 100 m tästä. Jälki vanheni puolitoista tuntia ja harhat puoli tuntia. Keli tyyni ja hautovan lämmin.

Jana meni hyvin ja jäljestys oli varmaa. Molemmat kulmat meni ihan hienosti, ekalla pieni tarkistuslenkki ja toinen lähes täydellisesti. Harhat tuottovat taas kovasti päänvaivaa. Ekasta harhasta Taavi meni hienosti yli, mutta ei ehtinyt esineelle asti kun kääntyi ympäri ja lähti harhalle. Löytyi se oikeakin jälki hetken hapuilun jälkeen. Toinen harha vei Taavin myös mennessään, mutta tältä se palasi omalle jäljelle nopeammin. Esineet ei tällä kertaa nousseet niin varmasti, kuudesta kolme oli hyviä, kolmea piti vähän auttaa.


Juhannusviikonlopuksi saimme Nutun isäntineen kylään ja kaksikko vietti oikein mukavan juhannuksen ja kävivät jopa hallilla vähän treenaamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti