sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Kiva viikko

Tiistaina kokoontui pitkästä aikaa meidän kaveriporukan tokoryhmä niin, että minäkin pääsin mukaan. Jee, oli superkivaa!

Ensin tehtiin paikkamakuu, neljä koiraa riviin ja kokeenomaisesti niiden jättö. Taavi oli "vapaana", vain hihnanpätkä kiinni pannassa. Kyllä se maassa pysyi, vaikka aluksi pää taas pyörikin melkoisesti ja maata piti vähän haistella ja viereisen kentän iloiset koiran palkkaukset saivat kaulan venymään uskomattomaan mittaan. Ei tullut kellosta aikaa katsottua, mutta oltiin varmasti useampi minuutti siinä. Pari kertaa kävin välillä palkkaamassa, kun Tapsa oli pysynyt hienosti jonkin 'vaikean hetken' (viereisen koiran liike, toiselta kentältä kuuluvat/näkyvät palkkaukset) yli paikallaan. Loppua kohti taas parani keskittyminen minuun.

Kaikki tokotreenien kuvat Sami Ristola:

Kenttä oli ripoteltu täyteen tötsiä häiriöksi

Sitten tehtiin seuraamista ja kaikkia muita liikkeitä koko porukka kimpassa. Taavista näkee, kun se joutuu oikein tosissaan keskittymään kontaktiin, kun ympärillä häärii muita. Se pinnistelee niin tosissaan. Oli taas ilo tehdä sen kanssa! Seuraamiset oli pääsääntöisesti hyvää tekemistä, täyskäännöksiä täytyy vielä hioa. Tein myös muutaman jättävän maan ja istumisen, hyvin meni. Kohtaktiharjoituksia tehtiin myös ihan perusasennossa. Niissä on välillä vähän vaikeaa, mutta ollaan kyllä parannettu huimasti!





Sisko <3


Sitten yksilövuorolla meidän liikkeinä oli tällä kertaa luoksetulo (joka on ollut viime aikoina kovin hidas), liikkeestä maahan meno, hyppy ja kaukot, kaikki käskytettyinä. Luoksari ei todellakaan ollut tällä kertaa hidas! Tapsu jopa vähän törmäsi muhun. Mut voi sitä sivulle tulon ennakointia, vaikka ei olla sitä edes kovin paljon tehty, niin siihen se pomppas sivulle ihan itekseen, vaikka yritettiin monella lähiluoksetulolla saada se jäämään eteen ja palkaattiin vaan siihen. Eli jatkossa vielä vähemmän niitä edestä sivulle tuloja.


Tänään ei hidasteltu!


Liikkeestä maahan meno sujui mallikkaasti ja hyppy myös meni hyvin. Hypyssähän Taavi tulee suoraan sivulle ja tätä pohdittiin hetki onko hyvä vai huono juttu. Luoksetulossa ja noudossa kun kuitenkin pitäisi tulla eteen (palveluskoirapuolen jutut), mutta sitten on se merkin kierto, jossa pitäisi tulla myös suoraan sivulle... Sekoittaako noi eroavaisuudet koiraa vai onnistuuko se erottelemaan liikkeet toisistaan? On Taavi luoksarissa tullut muutaman kerran suoraan sivulle, mutta pääsääntöisesti se tulee eteen ja tätä aion nyt enemmän tietoisesti vahvistaa jatkossa.









Kaukoissa Tapsa liikkui ekassa istumaan nousussa hieman eteenpäin. Uusissa yrityksissä pysyi sitten paikallaan, mutta jouduin antamaan kaksi istu-käskyä. Nää kaukot on kyllä aika haastavat ja niihin täytyisi taas ehtiä ajan kanssa paneutua, tekniikkaa, tekniikkaa. Mutta ei se huono suoritus ollut!


Näin kivaa meillä oli!


Treenin jälkeen käytiin vielä Lolan ja Siskon (Lola on saanut kaverikseen mini-itsensä eli Sisko-pentu on kesällä muuttanut taloon) kanssa lenkillä. Pimeä yllätti meidät sen verran pahasti, etten viitsinyt edes ottaa kameraa mukaan. Hyvin tuli kolmikko juttuun ja loppulenkistä irtosi jo leikkikin, vaikka Sisko ei ihan vielä pysynyt isompien vauhdissa mukana.



Keskiviikkona oltiin pk-porukalla esineruutuilemassa. Taaville yritin toteuttaa Railon antamia oppeja, mut eihän se nyt ihan niin mennyt. Sain kyllä hetsattua Tapsan ihan hyvin, mutta ruudussa olleet tyttöpissat vei kyllä esineestä voiton kuus - nolla. Ens kerralla siis puhdas ruutu =). Kun esinettä ei alkanut kuulua, en muistanut mennä varastamaan sitä, vaan haettiin se yhdessä. Ensi kerralla sitten paremmin!

Kolme kertaa taidettiin yrittää ja kahdella kerralla tuli esine. Taavin lähtö esineille oli kyllä vauhdikas ja paljon hyvääkin oli. Harmittaa vaan niin kovin, kun ruudussa on tän kesän aikana tapahtunut kovasti edistystä ja sit kävi jotain ja homma on levinnyt täysin.


Jälkiporukan kanssa vietettiin vähän erilaista treeni-iltaa. Ensin tottisteltiin seuran uudella kentällä, meillä meni ihan kivasti. Kentällä samaan aikaan ollut doggi vei vähän Tapsan huomiota, mutta siihen nähden se teki hyvin. Jopa niin hyvin, että mua ei arveluttanut tehdä sen kanssa ilman hihnaa. Seuraamista, jättäviä, luoksetuloja ja paikkamakuuta oli meidän ohjelmistossa. Luoksetuloissa ei kertaakaan ennakoinut sivulle tuloa! Jättävät onnistuivat myös, sekä istuminen että maahan meno.

Tottiksen jälkeen esineruutua. Ruudun perälle vietiin useampi esine löydön varmistamiseksi ja sitten hetsasin Taavia lelulla ja kaveri vei mun heitosta esineen sinne perälle. Ekalle Taavi lähti vauhdilla ja tais vähän testailla useampaa esinettä, mutta toi mulle kuitenkin yhden vauhdikkaasti. Sama uudestaan ja nyt kusilenkin jälkeen piti lähetys ottaa uusiksi. Onnistui kuitenkin melko hyvin. Vielä kolmas toisto samaan tapaan ja se oli hyvä. Lopuksi käytiin Taavin kanssa hakemassa kaikki esineet yhdessä sieltä ruudun perältä niin, että Taavi toi mulle yksi kerrallaan kaikki pienen matkan päästä. Se jopa vähän innostui!

Kuvat Tiina Suuronen:




Lopuksi vielä hakutyyppinen treeni palolaitoksen palotalossa. Tapsalle kaksi ukkoa ja kyllähän ne piti siellä pimeässä savunhajussa nuuskia tosi tarkkaan ennen ilmaisun aloitusta. Molemmat kuitenkin ihan hyviä suorituksia.



Viikonloppu vietettiin mökillä pääasiassa metsässä kävellen, uiden ja nukkuen. Puolukassa ollessamme Taavi oivalsi marjojen syömäkelpoisuuden ja popsi melkoisen määrän puolukoita, lähinnä suoraan ämpäristä. Esineeruutua treenattiin kerran ja kuvat todistavat, jotta kyllä sieltä useampi esine tuli vauhdilla. Ruutuun meno ei edelleenkään ole yhtä vauhdikasta.






Mökin pihalla tein vielä sellaisen 'treenin', että levittelin paljon leluja ympäri pihaa muutaman kymmenen metrin säteelle ja ite menin teranssille istumaan. Siitä sitten esine -käskyllä haetutin Taavilla kymmenkunta lelua namia vastaan. Tää oli vähän mukaeltu harjoitus Riikka Railon opeista meidän näköiseksi. Tästä vois tulla ihan kiva leikki, joka varmasti vahvistaisi esineruutuhommia.


Koko viikonlopun oli kova tuuli, mutta se ei reipasta uimaria haitannut:





Löydettiin tyynikin poukama:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti