sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Paljon mahtui tähänkin viikkoon

Viikko aloitettiin metsälenkin yhteydessä tehdyllä esineruutuharjoituksella. Tallotulta kaistaleelta Taavin oli tarkoitus hakea kolmesta esineestä kaksi. Ja niinhän se tekikin. Vauhti ei taas päätä huimannut, mutta kyllä se mulle kaksi esinettä toi.

Lenkin jälkeen mentiin kentälle tekemään paikkamakuu ja seuraamisharjoituksia. Paikkiksessa häiriönä kultsu, flätti ja pyöri siellä kentän laidalla yks sakemannipentukin. Tänään uskaltauduin jättämään Tahvon vapaana makuuseen ja isot koirat tekivät häiriötä; luoksetuloja, jättäviä, haukkumista, Taavin kiertämistä... ei ongelmaa. Sitten käännyin selin Taaviin ja homma jatkui, ei ongelmaa tässäkään, mutta kun menin nunnaamaan penneliä, oli se mustis-Taaville liikaa ja se pinkoi mun ja pennun luo. Napakka palautus paikkikseen ja nyt sain nunnuttaa pientä ihan rauhassa. Koko harjoituksen ajan välipalkkasin isompien häiriöiden jälkeen ja kehuin muutenkin. 

Seuraaminen oli aluksi vähän haahuilua, mutta vire parani hetken päästä. Oikein hyviä käännöksiä tehtiin ja jättäviäkin vähän harjoiteltiin. Henkilöryhmä oli vaikea, mutta pienellä namiavustuksella saatiin sekin onnistumaan hyvin. Hyvää harjoitusta taasen!

Pari pönötyskuvaa, kuvaaja Aina Larsen:




Tokokurssi alkoi taas paikkamakuulla. Taavi keskellä, välit ainakin neljä metriä. Naapuripaikan viehkeä collienarttu kiinnosta Tapsua kovasti ja nenä pitkällään se sinne kuikuili, mutta ei liikkunut yhtään. Oisko jollain hyvää vinkkejä tuohon vilkuiluun ja nuuskimiseen puuttumiseksi? Nyt olen yrittänyt kiinnittää Taavin huomion itseeni jollain äänellä ja kehunut sitten minuun kohdistuvasta keskittymisestä.

Tehtiin toinenkin toisto paikkista ja silloin Taavi malttoi jo paremiin keskittyä minuun eikä vieruskaveriin.

Tämän kerran varsinaisena aiheena oli kaukokäskyt. Ollaan treenattu niitä jonkun verran sen keväisen tokosemman jälkeen ja ne onkin ihan hyvällä mallilla. Taavin tulisi pitää takajalat paikallaan kaukojen aikana. Suurimmaksi osaksi teen harjoitukset ihan läheltä Taavia, namikädellä ohjaten oikeat liikeradat, mutta kyllä muutama toisto onnistuu sieltä aloluokassa vaaditusta kahdesta metristä. Kauempana ollessani joudun vielä käyttämään "voimakasta" käsikäskyä ja kurssin vetäjän mukaan osa tuomareista saattaa tästä vähentää pisteitä. No toistaseksi ainakin mulle riittää hyvät vaihdot!

Seuraamista tehtiin myös kaikilla käännösvariaatioilla. Tapsu jo tässä vaiheessa iltaa vähän jätätti, mutta saatiin kyllä kaikki käännökset onnistumaan. Mun täytyy edelleen kiinnittää huomioita siihen miten kävelen ja miten teen käännökset. On se vaan vaikeaa kävellä oikein... ja tänään törmäsin täyskäännökseen oikealle, olipa vaikea =P! Pk-puolella kun ei saa tuollaista tehdä niin ei ollut tullut ennen vastaan.


Lauantaina pitkästä aikaa mejäilyä. 18 h vanha jälki. Alkumakaus tutkittiin tarkkaan, kuten kaikissa kolmessa kulmassa olleet makauksetkin, mutta muuten tän päivä jäljestys oli vähän sinne päin. Ajoittain mentiin tosi hyvin ja sitten välillä taas vähän haahuiltiin. Alkupätkä oli tälläkin kertaa vaikein. Mittaa jäljellä oli n. 700 m ja aikaa meni puolisen tuntia.


Sunnuntaina meillä oli pitkä päivä ja se kyllä näkyi. Aloitimme pk-haulla. Tapsalle kolme ukkoa ja tyhjä. Etukulmat muistikuvina. Taavi lähti kuin ohjus, ilmaisut olivat hyvät sekä piilolla että avoukolla. Etukulmien jälkeen tyhjä, joka oli oikein hyvä ja sitten viimeinen ukko taputusavulla. Viimeksi tyhjän jälkeinen lähtö oli vaikea, nyt Taavi lähti tosi hyvin. Tänään en harrastanut ollenkaan hallintaa. Oikein hyvä treeni!

Hakutreeneistä ajoin suoraan Pietan luo ja tehtiin koirille jäljet. Jälkien vanhetessä tokoiltiin. Taaville kaikki aloliikkeet ja vähän ruudun alkeita.

Paikkamakuu meni Focan kanssa oikein hyvin. Hugo taisi pitää taustalla huolen äänihäiriöistä :). Seuraamisessa Taavi vilkuili vähän väliä liikkurina toiminutta Pietaa, joten näitä huutelevia ihmisiä tarvimme selvästi lisää harjoituksiin. Muutenkin seuraaminen saisi olla parempaa, mutta ei se ihan huonoakaan ollut. Ekaa kertaa kokeiltiin uusien sääntöjen hyppyä ja se meni kuin vanhalta tekijältä! Myös pito ja kaukot meni hyvin. Luoksetulo saisi olla vauhdikkaampi, mut en kyllä usko, että saan Taavia koskaan juoksemaan mun luo ihan täysillä, kun se on sellainen loikkija. Liikkeestä maahan oli ok.
Kuvat Pieta Luukkonen:





Ruutua tehtiin niin, että Taavi näki kun vein sinne namia ja sitten lähetin sen ruutuun ja menin itse perässä palkkaamaan lisää. Ekalla kerralla Tahvo enemmänkin haisteli ruutunauhoja ja ihmettili ja lopulta löysi namitkin. Toinen kerta meni jo paremmin. Kiitos treeniseurasta Pieta!

Focan tehdessä omaa suoritustaan oli Taavi paikkamakuussa. Se meni muuten hyvin, mutta Focan luoksetulossa Taavi pinkoi Focan perässä minkä kerkesi... Tehtiin sit niin, että olin ihan Taavin vieressä ja palkkasin ja näin se onnistui. Erityisen tyytyväinen näissä treeneissä olin siihen, että vaikka koirat ensin rälläsivät keskenään pihalla, oli Taavi hyvin työmoodissa, kun aloitettiin tokohommat.


Leikkiessä ja tokoillessa jälket vanheni ja sitten oli niiden vuoro. Taavi taisi olla jo aika väsy, kun hommasta ei tullut oikein mitään. Jana ja jälki ensimmäiselle kulmalle meni hyvin ja eka esinekin kulman jälkeen löytyi. Sen jälkeen koko homma oli enemmän tai vähemmän haahuilua. Taavi kyllä jäljesti kovasti, mut ei se mun jälkeä mennyt. Kuudesta esineestä löytyi kolme ja muutenkin homma oli tosi surkeeta. Laitan sen pitkän päivän piikkiin.


Yllä mainittujen hommien lisäksi ollaan tietysti uitu ja tottisteltu omineen milloin missäkin. Kokeiltiin tottista myös moottorisahan säestyksellä. Tämä ei niin korvia hivelevä ääni ei vaikuttanut meidän touhuihin ollenkaan.

2 kommenttia: