lauantai 11. heinäkuuta 2015

Jälkeä, tottista ja vähän hakuakin


Uintivideo:Maanantaina aloitettiin viikko omatoimitottistreenillä. Aluksi vietiin eteenmenopurkki nurmikentän laidalle ja sieltä tultiin erilaisin kiemurakuvioin seurauttaen takaisin. Nurmikentästä huolimatta tänään kontakti oli kohtuu hyvää. Maan haistelua ei ollut tänään ollenkaan! Matkalla tehtiin myös liikkeestä maahan ja liikkeestä istumaan. Tuo istuminen ei nyt meinaa onnistua vaan paljon hinkattu maahan meno vie voiton. Avuilla sitten yritin korjata asiaa, tätä täytyy työstää jatkossa.

Tehtiin myös harjoitusA-estettä. Jätin Taavin istumaan ja menin itse esteen toiselle puolelle ja kapusin sitä vastaan. Tapsu kiipeää ja tulee alas ihan nätisti. Alastulossa ohjasin sitä namikädellä tulemaan rauhallisesti alas asti. Toimi hyvin ja tehtiin muutama toisto. Sitten tehtiin vielä pieni pätkä seuruuta ja sitten eteen lähetys. Ei ollut purkki unohtunut, vauhti oli kova! Vapautus ennen purkille ehtimistä.


Aina kun jälkiryhmämme on ollut pellolla treenaamassa, olen minä ollut töissä tai muuten estynyt. Peltojälki kuiten kiinnostaa kovasti, siitä saisi varmasti tarkkuuta metsäänkin. Tein sitten illalla omineni lähipellolle lähes ohjeiden mukaan jäljen. Jälki oli suora ja osittain namitettu. Alussa namia joka askeleella, välillä ei namia ollenkaan ja sitten välillä joka kolmannella askeleella. Näitä namituksia vaihdellen tein noin 50 m jäljen, joka oli tallottu vähän hinkkaavin lyhyin askelin. Jälki vanheni puolisen tuntia ja Taavi ajoi sen pannassa niin, että liina meni sen jälkojen välistä ja mä olin liinassa kiinni heti perstuntumassa.

Taavi jäljesti muistaakseni ehkä ekan tai maksimissaan toisen peltojälkensä minusta oikein hyvin. Nuuskutus oli ainakin todella kova ja se myös malttoi pienen jarruttelun avustuksella haistaa lähes joka askeleen. Näitä teemme varmasti lisää tämän kesän aikana!

Superhieno jälkipaalu!!


Tiistaina pelastushakutreeneissä neljä valmista ukko. Kaksi vierasta mm, yhdelle ukolle tien ylitys. Kaikki ukot syvällä, n. 70 metrissä. Keli tuulinen ja vähän sateinen.

Molemmilta etukulmilta jouduin kutsumaan Taavin kerran takaisin liian nopean kääntymisen vuoksi. Uusilla lähetyksillä meni hyvin. Ilmaisut olivat hyvät, toinen mm haukutti Tapsaa oikein urakalla ja sehän paukutti suu vaahdossa. Tien ylityskään ei tuottanut mitään ongelmia. Kaksi viimeistä ukkoa mentiin hyvillä suorilla pistoilla eikä edes näitä vieraita käyty pussailemassa. Oikein hyvä treeni ja hallintakin oli tänään aika hyvää.


Keskiviikkona oltiin jälkiporukalla treenimässä. Taaville koemainen pelastusjälki; pituutta vajaa kilometri, neljä esinettä, kolme keppiä ja lopussa maalimies! Jälki vanheni puolitoista tuntia, keli oli tuuleton sadekeli ja janalla oli mittaa vajaa kymmenen metriä.

Jana meni hyvin, Taavi lähti suoraan oikeaan suntaan ja siitä alkoi koko jäljen mittainen junamaisen tasainen eteneminen. Jäljellä oli kaksi leveän polun/kapean tien ylitystä, jotka oli merkitty maahan ja kyllä mentiin niin jäljen päällä kuin olla ja voi. Jarruttelin taas aika kovasti koko matkan, se selvästi parantaa tarkkuutta.

Kaikki kepit ja esineet löytyivät myös ja niiden ilmaisut olivat hyvät ja selkeät. Maalimies jäljen lopussa oli vähän jännä juttu, mutta yhden epävarman haukahduksen jälkeen Tapsa otti muutaman varovaisen askeleen ja sitten se jo lipokin maalimiehen naaman. Kyllä oli poika palkkansa ansainnut!!

Jälkien vanhetessa tehtiin vähän tottista. Tapsulle paikkamakuuta liinassa, häiriönä dopperi ja tanskandoggi. Doggi tuotti vähän ääntelyä ja pienen haukahduksen, mutta hievahtamatta Tapsu pysyi maassa. Välipalkkasin ja muistutelin välillä maassa olosta käskyllä. Tänään häiriökoirat eivät olleet kovin lähellä. Seurattiin myös vähän ja Tapsu oli oikein inkokas seuraaja, mutta tuosta paikkiksesta ei jostain syystä jäänyt kovin hyvä maku.


Torstaina oli meidän ekat tokotreenit meidän uudella tohoryhmällä, jee! Ei meitä ollu kyllä kun kaksi kolmella koiralla, kun yhellä koiralla on yskä ja toinen ei muuten vaan päässy. Mut se ei menoa haitannu, hyvät treenit saatiin aikaiseksi.

Ensin paikkamakuu, jossa meillä oli kaverina kaksi belgiä. Taavi oli reunassa ja sidoin sen tolppaan. Pitäis kohta oikeesti uskaltaa pitää sitä vapaana paikkiksessa... Kyllä se kattelee muita ja nuuhkii ilmaa, mut ei sillä tälläkään kertaa ollut elettäkään lähteä mihinkään.

Sitten seurattiin porukalla. Millan kepo seuruutti niiden toista koiraa, niin saatiin häiriöö enempi. Belgeillä oli vielä vinkupallotkin ja kaikkea =)! Alku oli Taaville tosi vaikea ja kun kentän laidassa oli trektorikin metsätöissä. Pyrrin pää pyöri aluksi niin kovin, mutta hetken päästä se jo malttoi keskittyä minuunkin. Tehtiin ihan hyviä pätkiä. Tätä lisää!

Sitten käytiin koeliikkeet alokasluokasta uusin säännöin läpi. Miljoona pikkukysymystä uusista säännöistä nousi heti pintaan... Seuraamisen mä tein kuitenkin hihnassa, jotta pääsin korjaamaan mahdollista haahuilia. Seuruuta täytyy treeniä tosi paljon. Liikkestä maahan menossa Tapsa jäi seisomaan?! Meillä on enempi ollu ongelmana se, että oli käsky mikä tahansa, Taavi menee aina maahan. No toisella käskyllä se sit painui alas.

Kuvat Milla RistolaLuoksetulo oli hyvä, vauhtia vois kai aina olla vähän enempi. Tehtiin yks luoksari sit vielä niin, että juoksin karkuun, jos se vaikka tois vauhtia.Kapulan pidossa ei ongelmia. Tapsu tarttuu kapulaan hanakasti, irrottamista pitää vielä varmistella, ettei se irrota liian aikaisin. Nyt ei irrottanut. Kaukoja ollaan vähän tehty kotona, ne onnistuu tai sit ei... Olen käyttäny niissä englanninkielisiä käskyjä ja käsimerkkejä, mut ne ei ole vielä niin selkärangassa, että olisin tällä kertaa muistanu. Meni siis suomeksi ja käsimerkkikin unohtui maahan menossa... treeniä siis lisää mulle.


Estettä meillä ei nyt ollut, niin ei päästy sitä kokeilemaan, mut eiköhön se pienellä hionnalla tule onnistumaan. Bomuksena kokeiltiin merkin kiertoa, idea siitäkin on jo kylvetty pyrrin päähän!

lopuksi kepon halit


Perjantaina innostuin vielä tallomaan viikon toisen peltojäljen. Pituutta tuplasti alkuviikon jälkeen nähden eli ehkä semmoinen sata metriä ja siinä oli yksi loiva kulma. Namitusta välillä joka askeleella ja välillä ei ollenkaan. (Neuvottiin namittamaan joka askel, mut en vaan halua semmosia määriä kuivaruokaa Taaville, kun siitä tulis. Joo tiedän, olen vähän skitso ruokajuttujen kanssa...). Jälki vanheni puolitoista tuntia.

Taavi jäljesti tosi hyvin. Se oli tarkka ja innokas, aika lailla sai välillä jarrutella. Tää tekee varmasti hyvää meidän jäljestystarkkuudelle.


Lauantaina alkoi sitten se tokokurssi. Toivottavasti ei jää montaa kertaa välistä. Aluksi meille näytettiin mallisuoritus alo-luokan liikkeistä. Eihän ne mitään vaikeita ole ja kunhan saan paikkamakuuseen varmuutta, ollaan ihan valmiita kisaamaan. 

Ensin tehtiin paikkamakuuta rivissä. Taavi reunassa ja vieressä pyreneittenkoira (!). Tosi hyvin Taavi oli. Se oli muutenkin koko kaksi tuntia kestäneiden treenien ajan hirveän rento ja rauhallinen muista koirista huolimatta (lopussa tuli pieni rähäkkä aussiuroksen kanssa, mutta aussi oli koko kaksituntisen haastanut Taavia ja vähän jo alkoi olla väsykin pitkän kentällä olon jälkeen), joten meidän sivistystreenit on kai tuottaneet jonkinlaista tulosta ja olen aikas tyytyväinen Tapsuun noin niinkuin yleisesti.

Maahanmenoja tehtiin sitten eri variaatioilla useampi ja sitten vielä paikkis rivissä. Nyt Taavi oli keskellä niin, että sen vierellä oli iso valkoinen ja collie. Kurssi lähtee aika perusteista ja meillä moni asia on jo hanskassa, mutta ei se harjoittelutauon jälkeen tee yhtään huonoa tehä asioita ihan pikkupätkissä ja tosi helposti. Maahanmenon ja sieltä perusasentoon tulon lisäksi treenittiin seuruuta erilaisin kuvioin; lähtöjä, kontaktin pysymistä, kaikkia käännöksiä, eri vauhteja...

3 kommenttia:

 1. siis mikä kamera sulla on että tollasen uintivideon oot saanu otettua?
  aika kiva!

  VastaaPoista
 2. Joku semmonen actionkamera se on.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista