lauantai 4. heinäkuuta 2015

Nyt loppu lorvailu!

Nyt on lorvailtu ihan urakalla, joten pikku hiljaa pitäisi taas aktivoitua johonkin järkevään toimintaan. Uimassa on tietysti käyty ahkeraan ja pitkillä metsälenkeillä. Edes sinne ihmisten ilmoille ei olla jaksettu lähteä....


Tuumasta toimeen siis! Viime viikon torstaina käytiin esineruutuilemassa yhen kaverin kanssa. Tapsa oli loistava! Onhan tuossa vielä matkaa kisasuoritukseen, mutta se ei ole koskaan aiemmin tehnyt ruudussa noin hyvin töitä!

Kaveri vähän hetsas ensin lelulla ja meni sitten huudellen ja lelua heikutellen metsään. Kun kaveri ehti pois alueelta, lähetin Taavin ruutuun. Ja se etsi, haki ihan selvästi nenällään. Tehtiin kaksi toistoa. Toivottavasti Tapsun päässä alkaisi pikku hiljaa lamppu syttymään tämänkin homman suhteen. En ole ruututreenien jälkeen koskaan ollut näin tyytyväinen!


Sunnuntaina tein lähimetsään jäljen. Pituutta puolisen kilometriä, vanheni 2 h, janan pituus kymmenen metriä, kuusi esinettä/keppiä. Jälki sisälsi metsää ja kalliota sekä yhden hullunkierron kivikasan ympäri, lisäksi useita kulmia ja muita kiemuroita. Keli lämmin kuiva vienotuulinen kesäsää.

Jana meni aikas hyvin, pieni tarkistus takajäljen suuntaan, mutta hyvin Taavi vaihtoi suunnan oikeaksi. Tänään vauhti ei ollut hirveän kova (olisko lämmin keli jo vaikuttanut?), joten suurempaan jarrutteluun ei ollut tarvetta. En myöskään ollut merkannut jälkeä, joten mun alitajuinen ohjaava vaikutus oli toivottavasti pienempi. Jatkossa täytyy tehdä vain näitä merkkaamattomia jälkiä.

Hyvin Taavi jäljesti, kiersi jopa hulkunkierron, vaikka en olis uskonut sen onnistuvan. Luota siis koiraasi!! Yksi esine jäi löytymättä, sen verran kallio-osuus metsän keskellä hämäsi. Metsästä kalliolle siirtyminen meni vielä ihan ok, mutta takaisin metsään meno kallion jälkeen pisti sitten vähän hakemaan jälkeä ja  tuossa se esinekin sitten jäi nostamatta. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä suoritus!


Tiistaina pelastuhakutreeneissä neljä valmista ukkoa. Eka oikein hyvä, toiselle olivat tehneet killerin. Mm. oli muutaman metrin päässä keskilinjalta. Ekalta ukolta tullessa Taavi jo vähän yritti varastaa lähtöä, mutta totteli kuitenkin hyvin. Eikä se mennyt halpaan, vaan poimi ukon heti siitä keskilinjan kupeesta! Tehtiin myös yksi tahaton tyhjä, vaikkakin Taavi meni vähän takaisinpäin radalla. Kaksi löytöä loppuun hyvillä ilmaisuilla. Oikein kiva treeni.

Kotiin päästyämme tein vielä esineruututreenin: vein kolme esinettä pistomaisesti metsään ja jokaisen viennin jälkeen lähetys. Taas Tapsu lähtii tosi hyvin ja etsi kaikki kolme esinettä hyvin. Meidän esineruututreeniksi tosi hyvä suoritus!


Keskiviikkona aamusella käytiin minitottistelemassa sakemanniuroksen kanssa. Lähinnä me keskityttiin paikkamakuuseen. Onnistuttiin siinä. Vähan seuraamistakin tehtiin ihan kivalla vireellä ja jättävinä maahan meno ja istuminen. Istumissa meni maahan, yritin korjata asiaa tekemällä uudestaa pysähdyksellä. Näin jäi istumaan.Video tämänkertaisesta häiriöpaikkiksesta, koska kukaan ei kuitenkaan usko (en edes minä) että Taavi pysyy hienosti paikallaan:Tottistelun jälkeen käytiin vielä metsässä vähän lenkillä poikien kanssa.Iltapäivällä saatiin yllätysvieraita, kun vanhat ystävät Äijä ja Hippu piipahtivat kylään. Ihan selvästi koirat tunsivat toisensa, vaikka aikaa edellisestä leikkihetkestä onkin jo vierähtänyt. Kolmikolla oli kovin kivaa!Keskiviikkona iltasella mentiin vielä pk-hakutreeneihin. Taavilla ohjelmassa kolme ukko ja yksi tyhjä. Ei olla noita tyhjiä juurikaan vielä treenattu, ainakaan tarkoituksella, joten kai sekin homma on aloitettava. 

Ensin molempiin etukulmiin ukot muistikuvina, joista toinen mm oli umpipiilossa. Molemmat maalimiehet olivat meille myös uusia tuttavuuksia, joten riski naamanlipomiselle oli suuri. Pidettiin siis avoukoilla purkki näkyvissä, jotta haukku kohdistuisi siihen. Ensimmäinen etukulman muistikuvalla tehty avoukko oli hyvä; vauhdikas suora pisto ilman lipomisia. Lähellä Taavi oli kyllä käynyt haistamassa, mutta oli nopeasti ottanut loikan taakse ja aloittanut ilmaisun. 

Toisen etukulman ukko oli myös näytetty muistikuvana aikaisemmin ja se oli umpparissa. Todella hyvin lähti Taavi tällekin ukkelille. Ilmaisun aloitus kesti hetken, kun piiloa piti vähän haistella. Hyvä ilmaisu sieltä kuitenkin tuli ja päästyäni paikalle otin Taavin hallintaan. Sitten oli vuorossa se suunniteltu tyhjä. Taavi lähti hyvin, mutta noin 20 m päässä se kääntyi radan suuntaisesti. Korjasi kuitenkin suunnan ennen kuin ehdin puuttua asiaan. Taavi taisi lopulta mennä aika lailla takaviistoon, mutta tulikuitenkin keskilinjalle takaisin hyvän matkaa edessäpäin pienen huutelun avustamana. Rata oli niin pusikkoinen, ettei sen etenemistä oikein nähnyt.

Tyhjän jälkeen Taavin lähetettiin viimeiselle ukolle. Sinne se ei uponnut ihan niin kovalla vauhdilla kuin aikaisemmille ukoille ja jouduin ottamaan sen pari kertaa takaisin, kun se kääntyi niin lähellä keskilinjaa rataa eteenpäin. Lähetin uudestaan syvemmältä. Ensi kerralla täytyy muistaa, että tyhjän jälkeen on jokin nostattava ukko, jotta saadaan suunta ja vauhti oikeaski.


Lauantaina käytiin heti aamutuimaan tekemässä jäljet Taaville ja Focalle. Jälkien vanhetessa käytiin vähän käpsyttelemässä. Taavin jälki vanheni tunnin verran, pituutta sillä oli puolisen kilometriä, esineitä seitsemän, pari kulmjaa ja yksi piikki. Jana oli reilun viisi metriä ja keli lähes helteinen keäspäivä.

Jana meni hyvin, Taavi lähti suoraan oikeaan suuntaan. Alkupätkä jäljestystä oli vähän haahuilevaa ja ensimmäinen esinekin jäi nostamatta, mutta kun päästiin vaikeasta metsäkoneurasta metsän puolelle, löytyi jäljestykseen rytmi. Mentiin hyvin piikille asti, jossa Taavin piti tehdä useampi tarkistuslenkki ennen oikean suunnan löytymistä. Tämän jalkeen taas jatkettiin määrätietoisesti. Kulmat meni hyvin ja jarrutella sain taas jonkin verran. Olisikohan alkujälkikin mennyt paremmin, jos olisin himmaillut enemmän? Hyvä suoritus lähes helteisenä päivänä koirakaverilenkin jälkeen!

Focakin löysi oman palkkapurkkinsa jälkensä päästä


Sen lisäksi, että hommasin vähän tokokamoja itselleni, ilmoittauduin myös tokokurssille, jonka olisi tarkoitus toteutua tässä heinä - elokuun aikana jos vain osanottajia saadaan tarpeeksi. Myös parin kaverin kanssa, jotka myöskään eivät ole saaneet tokoryhmäpaikkaa, olemme suunnitelleet kimppatreenaamisen aloittamista. Toivottavasti saadaan homma toimimaan, tarvisin nimittäin aika lailla jeesiä kuitenkin, eikä ehkä tarvisi sitten niin paljon korjailla, kun olis joku edes vähän kokeneempi perään katsomassa.
Tämmöistä sälää tuli hommattua. Kun meitä ei kerran huolita mihinkään tokoryhmään treenaamaan, niin kai se on jotain yritettävä ittekseen saada aikaan...


Loppukevennyksenä video siitä, miten "ahne" pyrri syö. Meillähän on tuo syöminen aina ollut vähän niin ja näin. Paastopäiviä tulee Taavin omasta tahdosta vähän enemmän kuin mitä itse sillä haluaisin olevan ja kuppiin jää usein osa ruoasta syömättä. Mutta en tästä jaksa murehtia, kun koira on kuitenkin terve, karva kiiltää ja se jaksaa touhuta. Hieman taitaa olla myös sukuvika tuo huono syöminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti