perjantai 14. maaliskuuta 2014

Voi kauhistus ja hirvitys

Tänään oltiin kevätkauden ekoissa pentutottiksissa kentällä. Ja siitähän ei sitten meinannut tulla yhtään mitään. Kenttä täys koiria, isoja ja pieniä, mustia ja valkoisia, haukkuvia ja hiljaisia. Ja kaikki ne näyttivät nyt olevan niin kamalan hirveitä ja hirmuisen epäilyttäviä. Ei paljon vietinnostatusyrityksistä ollut apua.

En sitten millään meinannut saada Taavia keskittymään minuun, ei auttanut namit eikä elämöinti, ei mikään. Pieniä hetkiä se malttoi vähän keskittyä, mutta ei siinä paljon ollut hurraamista.

Aiheina tänään oli istuminen, maahan meno ja perinteinen pujottelukävely, lopuksi luoksetulo. Istumiset ja maahanmenot meni hyvin ja niitä tehdessä Lärppä lähestulkoon keskittyi vain minuun, mutta se pujottelukävely... Viime syksynä se meni meiltä tosi hyvin, mutta nyt tauon jälkeen metsäläinen oli ihan pihalla. En meinannut millään päästä kierrosta läpi, kun koira oli koko ajan menossa mihin sattuu, eikä vahingossakaan vilkaissutkaan minuun. Yrityksestä ei kyllä jäänyt puuttumaan, hauskuutin varmaan kaikkia puita pärisemällä ja pirisemällä siellä minkä kerkesin, mutta kun ei niin ei.

Lopun luokse tulokin meni niin, että matkan aikana Taavi taisi ainakin kolme kertaa kääntyä katsomaan taakseen, ettei vaan kukaan seuraa. Vauhtia oli kyllä koko ajan paljon ja ajattelin sen jo sekoavan jalkoihinsa, kun katse oli taaksepäin ja suunta kuitenkin melko mutkitellen mua kohti, takamuskin viisti maata, ettei hännäntöpöstä vaan päässyt kukaan nappaamaan. Kun etäisyys muuhun porukkaan kasvoi tarpeeksi ja Taavi vakuuttui siitä, että kukaan ei seuraa, niin lopun matkaa se tuli suoraan ja istahti nätisti mun eteen.

Että näin tällä kertaa. Onneksi tämä muiden koirien siedätyshoito taas alkoi, ehkä ensi kerta menee jo paremmin =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti