perjantai 7. maaliskuuta 2014

Vietti kuntoon

Tänään oli junnutottiskurssin eka kerta. Paikkana helv...n kylmä maneesi. Vai tuntuiko se vain siltä yövuoron ja kolmen tunnin unien jälkeen...? Vähän mä olin kohmeessa (henkisesti ja fyysisesti) ;)

Kurssilaisia oli ilmaantunut sen verran paljon, että porukka oli jaettu kahtia. Menin kuitenkin jo hyvissä ajoin paikalle, jotta ehdin nähdä osan ensimmäisen ryhmän koirakoista, toisten treenejä seuraamalla kuitenkin oppii itsekin aina jotain. Kurssilla on tarkoitus paneutua jokaisen itsensä toivomiin asioihin.

Meidän aiheena tänään oli vietin kasvatus ja seuraaminen. Toi viettiasia on ollu mulle jotenkin vaikee tajuta, mutta tänään ehkä hokasin mistä on kyse! Ensin tehtiin seuraamista, edelleen imuttaen. Taavi on hyvin suorassa ja perusasento tulee heti pysähtyessä. Hyvä me! Häiriöiden (muut ihmiset maneesissa) sietokyky Tapsalla oli vähän huono, vilkuili aika paljon äänien suuntaan. Johtunee varmaan siitä, että ollaan reenattu niin paljon yksin.

Sitten tehtiin viettiharjoitus namilla härnäämällä: namit toisessa kädessä peruuttelin Taavia karkuun ja toisella kädellä estin sitä saamasta namia koko ajan kehuen. Ja tästäkös Taavi innostui! Seuraavat seuraamiset olivat heti paljon intensiivisempiä. Myös imutuksen häivytystä harjoiteltiin jousikäsi -tekniikalla ja aika hyvin sekin meni. Ollaan parin viikon ajan tehty sitä vähän jo kotona. Mutta tuo käden paikka on vaan niin vaikea, onneksi on nyt joku kattomassa ja heti korjaamassa.

Myös vapautukseen saatiin neuvoja, sekin on ollu mulle jotenkin vaikea. Toivottavasti saisin senkin jotenkin sisäistettyä niin, että osaisin käyttää sitä oikein. Aikaisemmin olen käyttänyt vapautussanana "vapaa", mutta nyt tultiin siihen tulokseen, että "jes!" on parempi: helpompi ja nopeampi lausua, äänensävy pysyy helpommin oikeana ja pitää paremmin viettiä yllä.

Lopuksi pari luoksetuloa. Ensin Taavi istumaan ja itse peruutin muutaman metrin, hetken odotus ja kutsu. Ekalla yrittämällä ahteri ei pysynyt maassa, mutta toinen meni tosi hyvin. Toinen luoksetulo ohjaajan kiinnipidosta. Vauhtia saisi olla kuulemma enemmän, jotta olis näyttävämpi. Vauhtia voisi harjoitella esimerkiksi niin, että juoksettaa koiran pallon perään haarojen välistä, kokeilemme tätäkin varmasti joskus.

Kyllähän tässä on taas harjoiteltavaa ensi viikoksi!  Harkoista jäi tosi hyvä fiilis ja taas tuli uutta intoa tekemiseen! =)

Omineen kotona ollaan harjoiteltu noutokapulan pitoa. Selvää edistystä on tapahtunut ja kapula on muuttunut purulelusta ihan oikeaksi noutokapulaksi! Myös esineruudun alkeisiin olemme yrittäneet  tutustuneet pari kertaa. Siihenkin kyllä tarvitsisin jonkun osaavan ihmisen kertomaan, miten ihan oikeasti kannattaisi harjoitella. Onneksi jälkiporukan kanssa saan tähän varmasti kevään aikana apua.

Nyt olen tehtyt niin, että olen tallannut ehkä noin 5 - 8 m leveän ja n. 20 m syvän alueen. Taavi narussa odottamaan alueen reunalle ja itse vien lelun alueen perälle ja näytän sitä Taaville. Lelu vähän piiloon varvikkoon ja koiran luo lähettämään se etsimään. Mielestäni Lärppis lähtee hyvin vauhdilla suunnilleen sinne, mihin on nähnyt mun jättävän lelun. Palautus on vielä vähän sellainen, että Taavi pudottaa lelun vähän ennen mun luo tuloa, mutta täytyy tota lelun pitoakin harjoitella erikseen. Mutta ruutua siis vasta kaksi harjoitusta takana, molemmilla kerroilla tein kolme toistoa.

Hajuerottelusta olen lueskellut vähäsen ja kovin mielenkiintoiselta harrastukselta sekin vaikuttaisi. Täytyy pitää silmät auki, jos vaikka sattuisi joku kurssi aiheesta kohdilleen. Syksyllä sitten viimeistään täytyy Tapsa opettaa sienikaveriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti