perjantai 15. joulukuuta 2023

Treenilöisii ja miniloma

Perjantaille otin tokoyksärin, kun ensi vuoden tavoitteita miettiessäni tulin tulokseen, että kokeeseen olisi mentävä. Jos ei ensi vuonna mennä kokeeseen, niin miksi edes treenaan tokoa... pitää olla jokin tavoite, jotta on motia treenata.

Aloitettiin paikkiksella, jossa kaverina yksi Sinnille vieras koira. Selkeesti Sinniä vähän jännitti malinartun vieressä, häntä ei huisputtanut yhtään. Sekä maahan meno että istumaan nousu vaativat molemmat kaksi käskyä, muuten oikein hyvä ja rauhallinen suoritus.

Seuruu meni hyvin, mitä nyt mun pitäisi olla vähän vähemmän äkkipikainen omassa liikkumisessani. Liikkeesta maahan ihan nappisuoritus. 

Hypyssä rima oli 40 cm ja Sinnille tuli rimakauhu. Useampi yritys ja ei yli millään. 30 cm meni hyvin. Ei kyllä olla edes koskaan treenattu yli 30 cm hyppyä, pitänee tässä kokeilla muutaman kerran korkeampiakin hyppyjä.

Luoksetulossa Sinnille tuli joku aivopieru loppuasennon kanssa ja ensin se tuli istumaan poikittain mun eteen ja siitä sitten ilman mitään lisäkäskyjä hilasi itsensä takapuoli maassa sivulle perusasentoon. Vähän meinas naurattaa.

Kapulan pito oli hyvä ja jostain kumman syystä kaukot takajalkakaukoina täydelliset. Ollaan tässä edellisten treenien jälkeen jumppailtu kotona kaukoja, mutta etujalkakaukoina... en sitten tiiä yhtään mitä teen noitten kanssa.

Eli treenimäärään nähden varsin hyvä suoritus. Paljon ois hiottavaa kuitenkin kaikissa pikkujutuissa ja liikkeiden väleihin pitää kiinnittää ihan hirveesti huomiota tai muuten Sinni karkaa johonkin rakastamaan. Myös kaikki maassa olevat teipit ja pikkutötsät kiinnosti, joten niitä myös treenattava.


Alkuviikko oltiin kotiautoilemassa, koirille ei kummoisia; talvisia lenkkejä uusissa hajumaailmoissa, vapaana juoksentelua ja lököilyä. Vika yö oltiin mökillä ja vaikka muutamaa päivää aiemmin puolen kilsan päässä oli nähty kahdeksan sutta, uskaltaiduin pitämään koirat valloillaan pimeillä ilta ja aamulenkeilläkin. Haettiin joulukuusi ja saatiin autokin jumiin, kun yöllä satoi parikymmentä senttiä lunta.

Keskiviikkona ehdittiin vielä tokoilemaankin. Kokeenomainen paikkis Sinnille vieraampien koirien välissä ja hyppyä sekä liikkeestä maahan. Lisäksi treenattiin perusasentoon tuloa.

Paikkiksessa Sinni meni maahan ja nousi istumaan useamman kerran omineen ennen kuin koirat jätettiin. Taisi vieruskaverit vähän jänskättää, kun tuollai pompotti. Varsinainen paikkis oli hyvä ja häntäkin heilui.Hyppyä tehtiin 40 cm esteellä ja siinä ei ollut mitään ongelmaa, vaikka viimeksi ei tuo korkeus onnistunut millään.

Liikkeestä maahan ei sitten tällä kertaa onnistunut. Ei sitten millään. Häiritsikö toisen koiran vauhdikkaat treenit liikaa vai missä ihmeessä oli vika, kun lähes satavarma liike ei onnistunut yhtään? Hirveellä avulla saatiin onnistumaan, mut muuten ei. Perusasentotreeni oli ihan ok, kyllä saisin tässäkin olla tarkempi milloin palkkaan ja milloin en. Sallin liika sinnen päin olevia juttuja vähän kaikessa...


Torstaina käytiin uimassa pitkästä aikaa ja olipahan taas mukavata!Taavin mielestä on ihan parasta pyöriä lumihangessa uinnin jälkeen =DIllalla rakennusetsintätreenit. Sinni meni suorapalkalla ja teemalla tunkeutuminen. Vähän töppöset teki liikkumisesta hassua, mutta eipä tuo menoa haitannut ja reippaasti se liikkui.Treenimatkakamuna oli Hippu


1 kommentti:

  1. Ihanaa, että on löytynyt raksatreeneillekin paikka!
    Ja ihan superia, että ilmoittauduit kokeeseen!

    VastaaPoista